ساری- وجب به وجب سرزمین های عملیاتی و جنوب بوی عشق و شهید را می دهد و اینجا در کنار شهیدان انسان به آسمان نزدیک تر می شود.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: برای توصیف اردوهای راهیان نور باید این سفر معنوی را تجربه کرد تا رشادت‌هایی که سال‌های نه چندان دور در کربلای ایران زمین صورت گرفت را با همه وجود درک کرد.

جای جای سرزمین‌های عملیاتی و جنوب عطر و بوی شهید می‌دهد و برای گام نهادن در خاک مقدس و بابرکت آن با وضوی عشق گرفت و دل را از هرچه غیرخدایی و دنیایی پاک و منزه کرد.

در اردوهای راهیان نور شهیدان کارت دعوت می‌دهند، اینجا مقام و مسئول نمی‌شناسند، گاه دعوت شدگان آن جوانانی با ظاهرهای متفاوت هستند و یا دانشجویانی که درس و مشق کلاس را رها کرده‌اند تا چند روزی مهمان شهدا باشند.

بسیاری از زائران با حضور در اردوگاه‌های راهیان نور، کفش‌هایشان را در می‌آوردند و برهنه پا بر این خاک‌های آغشته به خون پاک شهیدان قدم می‌زنند و خاک این دیار را بر سر و رخ می کشند و استشمام می‌کنند.

اردوهای راهیان نور فرصت خوبی است تا با زائرانی همراه شویم که به دعوت شهیدان در این مسیر گام نهاده‌اند و سختی‌های سفر را به جان خریده‌اند.

بیگ زاده نوجوان زائر اولی از شهرستان قائمشهر که از کاروان دختران حاج قاسم در این اردو شرکت کرده است، با بیان اینکه برای اولین بار روانه این سفر شدم، گفت: حضور در اردوهای راهیان نور حس غروری به انسان دست می‌دهد زیرا شهدا با جانفشانی و تحمل سختی‌ها، عزت و سربلندی را برای ما ارمغان آوردند.

وی در گفتگو با خبرنگار مهر ادامه داد: شهدا جانفشانی کردند تا خلیج فارس همیشه فارس باقی بماند و باید از شهیدان درس بگیریم که پای انقلاب و آرمان‌هایش بایستیم و وظیفه ما این است کمک کنیم انقلاب اسلامی به بالاتری درجات برسد.

آمده‌ام با شهیدان عهد ببندم

مهدی عسگری زائر جوان کلاردشتی نیز برای دومین بار مسافر سرزمین‌های نور شده است، هدفش را تجدید میثاق و عهد با شهدا ذکر کرد و گفت: آمده‌ام به شهدا بگویم همواره پای کار انقلاب ایستاده‌ایم.

همچنین زهرا ملایی دختر نوجوان نوشهری که با کاروان حوزه علمیه به راهیان نور سفر کرده است، حس حضور در اردوهای راهیان نور را وصف نشدن توصیف کرد و گفت: تاکنون از مقررهای عملیاتی فتح المبین بازدید کرده‌ام و قدم زدن در سرزمینی که هر وجب آن عطر و بوی شهید را می‌دهد، حس خوبی به انسان دست می‌دهد.

پای صحبت‌های بانویی می‌نشینیم، برای اولین بار به اردوهای راهیان نور مشرف شد و خود را الله غلامی معرفی می‌کند و می‌گوید: همیشه آرزو داشتم زیارت و سفر راهیان نور قسمت شود.

وی با عنوان اینکه خانواده و همسرم همیشه می‌گفتند سال بعد به راهیان نور می‌رویم، افزود: امسال یک کار شهدایی و فرهنگی که در امامزاده محل شروع کردیم و ثمره آن حضور در این اردوها است وبه واسطه شهدا به این اردو دعوت شدیم.

حمید مصطفی زائر نوجوان کلاردشتی نیز که سه روز را در اردوهای راهیان نور حضور دارد، می‌گوید: فضای راهیان نور با دیگر مناطق فرق دارد و باید این سفر را تجربه کرد زیرا توصیف آن بسیار سخت است.

زائر دیگری که از قرارگاه جهادی شهید بلباسی روانه اردوهای راهیان نور شده است، می‌گوید: امسال کاروان برنامه اعزام دانشجویان و دانش آموزان را در دستور کار قرار داد و این اردوها سبب ایجاد معرفت و شناخت می‌شود.

شهیدان افتادند تا ما از نفس نیفتیم

وی فضای شور و نشاط در اردوهای راهیان نور را از جمله ویژگی‌ها بیان کرد و گفت: تا کسی وارد این مکان نشود نمی‌تواند ایثارگری‌های شهیدان را درک کنند و باید بدانیم شهیدان از نفس افتادند تا ما از نفس نایستیم.

روایان دفاع مقدس در گوشه و کنار سرزمین‌های عملیاتی به روایتگری می‌پردازند تا لایه‌هایی از رمز و راز سال‌های دفاع مقدس را برای زائران رمزگشایی کنند، احمد کریم آبادی که به همراه همسرش در اردو حضور دارد، گفت: زیباترین لحظه و تصویر از راهیان نور این است که بسیاری از جوانان دهه هشتادی و نودی در آن حضور دارند.

وی گفت: بسیاری از افرادی که صدای ترکش و خمپاره دوران جنگ را نشنیدند در بهترین زمان سال به اردوهای راهیان نور می آیند و باید تولید محتوای فرهنگی خوبی صورت گیرد تا معارف ناب راهیان نور به نسل‌های مختلف منتقل شود.

این راوی دفاع مقدس بر لزوم معرفی مؤلفه‌های دوران دفاع مقدس و ارزش‌های اسلامی به جامعه و نسل‌های مختلف تاکید کرد.

امسال به رغم همه هجمه‌ها و توطئه‌ها بیش از ۱۰ هزار مازندرانی مسافر سرزمین‌های عملیاتی شدند و زائران استان در اردوگاه‌های مختلف نظیر شهید بلباسی، شهید جعفرزاده و هفت تپه چند روزی مهمان شهیدان می‌شوند تا زنگارها از دل بشویند.

برپایی برنامه عیدانه در اردوهای راهیان نور

مسئول سازمان اردویی و گردشگری راهیان نور مازندران گفت: ویژه برنامه سال نو روز اول نوروز در اردوگاه هفت تپه با حضور زائران و رزمندگان دفاع مقدس برگزار می‌شود.

سرهنگ محمد عباسپور در گفتگو با خبرنگار مهر با گرامیداشت فرارسیدن ایام نوروز و ماه مبارک با اظهار اینکه امسال نیز راهیان نور با حمایت دستگاه‌های مختلف از چهارم بهمن شروع شد و همچنان ادامه دارد، افزود: در مرحله اول ۱۷۰۰ دانش آموز دختر از مناطق مختلف استان اردوهای راهیان نور پایان نور اعزام شدند و در مرحله دوم ۱۳۰۰ پسر نیز روانی این اردوها اعزام شدند.

وی با بیان اینکه در مرحله اول اعزام دانشجویان سه هزار و ۵۰۰ نفر از دانشجویان به مناطق عملیاتی روانه شدند و استقبال از این برنامه‌ها بسیار خوب بوده است، تصریح کرد: به رغم همه جوسازی‌ها و آشوب‌ها امسال شاهد استقبال و حضور چشمگیر قشرهای مختلف از جمله دانشجویان در راهیان نور هستیم.

سرهنگ عباس پور با اظهار اینکه از پانزدهم اسفند ماه اعزام کاروان‌های محلات به راهیان نور شروع شد، ادامه داد: برآورد ما بر این است که تا ۱۰ هزار نفر در قالب کاروان‌های محلات به اردوهای راهیان نور اعزام شوند.

سرهنگ عباس پور با بیان اینکه برنامه ریزی خوبی برای اردوهای راهیان نور در سال جاری صورت گرفته است افزود: استفاده از ظرفیت کمیته‌های راهیان نور از جمله ویژگی‌های اجرای این برنامه‌ها در سال جاری بوده است.