به گزارش خبرگزاری مهر ، محمد مهدی برهانی باستان شناس وعضو هیئت شناسایی و بررسی شهرستان علی آباد کتول با اشاره به نخستین فصل بررسی های این شهرستان گفت: نخستین فصل بررسی های شهرستان کتول که به مدت 2 ماه انجام شده، به شناسایی 130 تپه و بنا که مربوط به دوران پیش از تاریخ - تاریخی و اسلامی است، انجامید.
وی قدیمی ترین اثر شناسایی شده دراین شهر را محوطه ای مربوط به هزاره چهارم پیش از میلاد یعنی 7 هزار سال پیش و جدید ترین آنها را مربوط به دوره پهلوی اول دانست.
برهانی افزود: تاریخ این منطقه به پیش از هزاره چهارم پیش از میلاد می رسد و باستان شناسان این گروه برای تعیین دقیق قدمت این شهر بررسی تاریخی غارهای این شهرستان را در دستور کار خود قرار داده اند.
وی با اشاره به مهمترین اهداف این بررسی ، تاکید کرد: معرفی آثار قابل ثبت در فهرست آثار ملی کشور ، معرفی آثار به یگان حفاظت برای حفظ و نگهداری آنها و در نهایت تهیه نقشه باستان شناسی، اعلام شده است.
برهانی با اشاره به بررسی های پیشین باستان شناسان گفت: پیش از این بررسی ها ، باستان شناسان تعداد اثار و محوطه های تاریخی - فرهنگی این شهرستان را تا 70 اثر تخمین زده بودند که با این بررسی ها، باستان شناسان موفق به شناسایی 130 اثر دارای ارزش ثبتی در فهرست آثار ملی شدند.
وی افزود: آثار شناسایی شده شامل محوطه، تپه و بناهای تاریخی است و بناهای شناسایی شده متعلق به دوران اسلامی است که شامل 4 حمام، یک بنای مسکونی ، یک پل و یک آسیاب آبی است که بیشترین آثار شناسایی شده در بخش جلگه ای شهرستان کتول قرار دارد.