به گزارش خبرنگار مهر، در مراسم افتتاحیه این دو نمایشگاه بهمن نامور مطلق دبیر فرهنگستان هنر درباره نمایشگاه نقاشان نوگرای گرجستان و نقاشان معاصر ایران گفت: "امروز دو بار جشن می گیریم و شادی می کنیم که نمایشگاه بزرگ هنرهای تجسمی معاصر گرجستان و آثار برهههای بزرگ نقاشی معاصر در ایران را افتتاح میکنیم."
وی در ادامه افزود: "هنر ایران از پیش از اسلام و تا دوره پس از آن ادامه دارد و میتوان در معماری دوره صفویه تبلور هنر معماری را دید. بسیاری از آثار گرجی را که بررسی میکنیم حضور هنر ایرانی را میبینیم. به طوری که در آثار امامقلیخان و اللهوردیخان این تاثیر مشاهده میشود. ارتباط با فرهنگهای منطقه از اولویتهای ماست و احساس میکنیم بخشی از هنرمان را در نمایشگاه هنرمندان نوگرای گرجستانی مشاهده میکنیم."
در این مراسم گیابوغادزه، رئیس فرهنگستان هنر تفلیس، درباره نمایشگاه هنر گرجستان که 54 اثر از نقاشان این کشور در آن قرار دارد گفت: "امکان ندارد به ایران مسافرت کنیم و عاشق فرهنگ و تمدن آن نشویم. برایم مهم است که آینده خوبی را برای توسعه این روابط داشته باشیم. امیدواریم جز برپایی این نمایشگاهها مبادله دانشجویی هم داشته باشیم. البته این همکاریها در درجه اول باید توسط جوانان انجام میگیرد. جز هنرمندان معاصر گرجی، آثار دو نفر از استادان نقاشی ما در نمایشگاه هست."
نمایشگاه دهههای 40 و 50 با هدف بازگشت به ریشهها و سرچشمه های تحولات هنر ایران در یک قرن اخیر و تداوم اصالتها و ارزشهای معرفتی و زیباییشناختی در بستر زمان و فراز و نشیبهای هنری برگزار شده و در مراسم افتتاح آن محسن زارع مدیر عامل موسسه فرهنگی هنری صبا، حسن بلخاری رئیس پژوهشکده هنر، حبیبالله صادقی سرپرست موزه هنرهای معاصر تهران و پیشکسوتانی چون منصوره حسینی، احمد اسفندیاری، حبیب آیتاللهی، پرویز کلانتری، رضا بانگیز، حسین محجوبی حضور داشتند.
نمایشگاه هنرمندان معاصر ایران را منصوره حسینی مبدع نقاشی خط ایران افتتاح کرد. در این نمایشگاه حدود 250 اثر از این هنرمندان در معرض دید علاقمندان هنر نقاشی قرار دارد.