خبرگزاری مهر - گروه استانها: «رامیان» به دلیل جاذبههای طبیعی و شرایط دلپذیر آب و هوایی در تمام فصول سال شاهد حضور گردشگران است. این شهرستان به نسبت کوچک علاوه بر دارا بودن جاذبههای بکر خدادادی مانند انواع چشمهها، رودها، آبشارها و غارهای متعدد از جاذبههای تاریخی و البته فرهنگی- اجتماعی بسیاری برخوردار بوده که گردشگران بسیاری را محسور زیباییهایش کرده است.
تنوع قومیتهای ساکن در رامیان شامل فارسها، ترکها، ترکمنها، بلوچها، سیستانیها، شاهرودیها، سبزواریها و کُردها با تکثر گویشها و غذاها، البسه و به ویژه پوشینه های زنانه هر گردشگری را جذب خود میکند.
رنگارنگی لباس زنان در رامیان آنچنان متنوع است که گویا مسافران نوروزی دنیایی از رنگها را مشاهده میکنند.
تولید و فروش صنایع دستی مانند ابریشم و چادرشب بافی، قالی و گلیم بافی ترکمن، سوزن دوزی سیستانی و بلوچ این شهر کوچک را به مرکز بزرگی از انواع هنرها تبدیل کرده است.
رامیان در جوار دامنههای رشته کوه البرز شرقی واقع شده و ارتفاعات قلعه میران، چشمه گل رامیان، ارتفاعات و روستاهای ییلاقی «النگ، پاقلعه، شیر آباد، شفیع آباد، پشمکی، کشکک، ویرو، جوزچال، الهادی، ملچ آرام» و چشمههای نیلبرگ، سیدکلاته، انجیر چشمه، سرگل و آبشارهای پشمکی، شیرآباد، سرخه کمر، شفت، جوزک، اوتره، اوشرشر، هشت بهشت و اوگردگرد و همین طور وجود آب بندانهای زیبای شفیع آباد، نقی آباد، لاله باغ و کلوکن تنها قسمتی از چشم اندازهای طبیعی آن است.
حمام تاریخی (گرمابه اروج)، غار پشمکی (در روستای پاقلعه)، غار شیرآباد، امامزاده بی بی حلیمه خاتون روستای الهادی، امامزاده قاسم شهر دلند، پارک جنگلی شیر آباد، پارک جنگلی دلند در حاشیه جاده تهران- گرگان- مشهد از دیگر جاذبههای تاریخی و طبیعی شهرستان رامیان لوده که هر کدام ظرفیت بازدید و پذیرایی از جمعیت زیادی از مسافران و گردشگران نوروزی را دارند.
طبیعت سرسبز و منحصر به فرد شهرستان رامیان هرساله با فرا رسیدن بهار، زیباییهای آن دلنوازتر میشود به همراه برخی جاذبههای تاریخی و فرهنگی، آماده استقبال، پذیرایی و اسکان مسافران و گردشگران نوروزی است.
بوستان جنگلی دلند
بوستان جنگلی دلند با امکانات رفاهی مناسب از جاذبههای طبیعی و گردشگری رامیان است. این پارک جنگلی در حاشیه جاده بین المللی شمال- مشهد مقدس قرار دارد و اکثر مسافران و زائران حرم رضوی ساعاتی را در این پارک جنگلی زیبا به استراحت میپردازند.
بهترین سایت پاراگلایدر سوارهای ایران
وجود سایت پروازی الهادی و پاقلعه در رامیان این شهرستان را به بهشت پاراگلایدر سوارها تبدیل کرده، این سایت زیبا که بیشتر علاقمندان این رشته آوازهاش را شنیدهاند بی گمان یکی از بهترین و پرطرفدارترین سایتهای پروازی ایران است.
گُل رامیان
چشمه گل رامیان (گوءل) در حدود ۶ کیلومتری جنوب شهر رامیان و در دامنه کوه مشهور به «پنهان خانه» گوشهای از اعجاز آفرینش خداوند را در شرق استان گلستان به نمایش گذاشته است، این چشمه به صورت یک استخر طبیعی ۹۰ متر طول، ۸۰ متر عرض و ۳۴ تا ۴۴ متر و به روایتی ۸۰ متر عمق دارد و در ارتفاع ۳۲۰ متری از سطح دریا واقع شده است.
درباره این چشمه، دانشنامه گلستان مینویسد: با توجه به اینکه گل رامیان از چشمههای آهکی است نمیتوان برای آن عمق معین و مشخصی بیان کرد، ولی مساحت تقریبی آن حدود پنج هزار و ۶۵۸ مترمربع است، این چشمه طبیعی از سه طرف به جنگل و از یک طرف به زمینهای زراعی متصل است، آب چشمه از کف زمین میجوشد و رنگ این چشمه به دلیل عمق زیاد به صورت سبز تیره بسیار خوشرنگ و جالب است.
از نظر اهمیت تفرجگاهی و توریستی باید گفت که چشمه گل رامیان و محیط پیرامونی آن بسیار جذاب و دیدنی است و چند ساعت اتراق کردن در اطراف آن انسان را به تفکر در خصوص اعجاز آفرینش این چشمه طبیعی فرو میبرد.
سایر چشمهها
علاوه بر چشمه گل، چشمههای دیگری در رامیان وجود دارد که هر کدام با طبیعت (کوه و جنگل) اطراف خود جلوهای از زیباییهای طبیعت خدادادی این دیار را به نمایش میگذارند مانند چشمه پرآب و زیبای «سید کلاته» که در زیر درختان بلند و کهن نزدیک ذخیرهگاه درختان سرو «زربین» در جوار روستاهای باقرآباد و سیدکلاته جریان دارد و یا چشمه «نیلبرگ» که در دل جنگل انبوهی به همین نام جاری است و چشم هر بینندهای را به خود خیره میکند.
این چشمه جوشان و پرآب و انشعابات آن بخشی از آب آشامیدنی مردم رامیان را تأمین میکند و بخشی در قالب آب معدنی در بازار عرضه میشود، ضمن اینکه بسیاری از اهالی شهرهای همجوار در ایام پایانی هفته یا روزهای تعطیل از آب این چشمه برای مصارف خود استفاده میکنند.
پارچههای ابریشمی
پارچهها و پوشینه های ابریشمی برجستهترین اثر هنر دست مردمان (زنان و دختران) رامیان است و چه بسا که هنر ابریشم بافی آن از معماری، موسیقی، اشعار و داستانهای بومی هم شهرت بیشتری دارد و اکنون این شهرستان در کنار مینودشت قطب تولید ابریشم استان گلستان به حساب میآید.
بانوان این سرزمین از دیرباز به نوغانداری و بافت پارچههای ابریشمی میپرداختند و تولید دستمال، رومیزی، سفره، حوله، عرقچین، جلیقه، پیراهن و البسه زنانه محلی از جنس ابریشم رامیان مشهور است.
ابریشم بافی این شهرستان در سال ۱۳۹۲ گواهی نامه مهر اصالت یونسکو را احراز کرده و هنوز منسوجات ابریشمی در زندگی روزمره کاربرد دارد و مردم آن را به عنوان هدیه و سوغاتی استفاده کرده و جزو هویت بومی مردم این دیار به حساب میآید.
قلعه ماران
در کنار همه جاذبههای گردشگری و طبیعی رامیان اما وجود روستاهای کوهستانی و ییلاقی با طبیعت زیبا و برخورداری از واحدهای اقامتی بوم گردی و طبخ غذاهای سنتی در آن میتواند ایام خوشی را برای مسافران و گردشگران نوروزی به این شهرستان فراهم کند.
یکی دیگر جاذبههای طبیعی رامیان که هر ساله طبیعت گردان و کوهنوردان بسیاری را به سمت خود میکشاند، قلعه ماران است، قلعه ماران گلستان نامهای دیگری دارد و بسیاری از مردم این مکان را به نامهای «دژ تاکی، قلعه میران و یا موران» میشناسند، به دلیل موقعیت جغرافیایی بسیار مناسب و راهبردی این منطقه از شهرستان، حاکمان بسیاری از سلسلهها و قبایل مختلف از جمله اشکانیان، این مکان را برای حکمرانی خود در طول تاریخ انتخاب کردهاند.
ارتفاعات همیشه پوشیده از برف قلعه موران جایی است که مسافران و گردشگران میتوانند از محیطی ساکت و آرام برای زدودن خستگی یک سال کار و تلاش از روح و تن استفاده کنند.
غار پشمکی و حمام اروج رامیان
غار پشمکی و حمام تاریخی اروج (عروج) از دیگر جاذبههای طبیعی و گردشگری رامیان بوده که میتواند ساعاتی مفرح را برای علاقمندان به این گونه آثار طبیعی و دست ساخت بشر فراهم کند.
غار پشمکی یکی از غارهای زیبای استان گلستان است که تنها یک دهانه برای ورود افراد و علاقمندان به غار نوردی دارد، وجود خزههای زیبا در درون غار یکی از زیباییهای این اثر طبیعی و چشم نواز رامیان است.
حمام اروج هم یک بنای تاریخی در شهر رامیان است، این بنا در اوایل حکومت مظفرالدین شاه قاجار و به دستور حاکم استرآباد «میر سعدالله خان میرفندرسکی»، احداث شده و تنها بنای تاریخی این شهر است. نام دیگر این گرمابه به علت هم جوار بودن با محله آق اوایلی در ضلع غربی شهر به حمام آق اوایلی هم شهرت دارد.
سرزمین آبشارها
شهرستان رامیان چندین آبشار زیبا، پرآب و دلنواز دارد که آبشار خزهای پشمکی، سرخه کمر و شیرآباد از مهمترین آن هستند. این آبشارها هرساله در فصول مختلف سال علاوه بر مردم استان گلستان، میزبان هزاران مسافر و گردشگر از سراسر ایران میشوند.
آبشار پشمکی در منطقهای ییلاقی در جنوب غربی رامیان است که حدود سه کیلومتر با روستای پاقلعه فاصله دارد، آب و هوای خنک این منطقه در فصل گرما و برفش در فصل سرما پذیرای طبیعت دوستان است.
آبشار سرخ کمر رامیان هم در سه کیلومتری جنوب شرق این شهر است و شامل چندین آبشار بوده و یکی از زیباترین جاذبههای دیدنی این شهرستان است، قرار گرفتن این آبشارها در دل جنگلهای این ناحیه، زیباییاش را دوچندان کرده است.
آبشار شیرآباد از دیگر آبشارهای طبیعی رامیان است که در بوستان جنگلی زیبایی به همین نام واقع است، این آبشار و بوستان آن در فاصله ۶ کیلومتری جنوب جاده بین المللی شمال- مشهد قرار دارند، در کنار این آبشار یک غار طبیعی هم وجود دارد که بر زیباییهای این منطقه افزوده است.
به گزارش خبرنگار مهر، جاذبههای طبیعی، گردشگری و تاریخی اشاره شده تنها بخشی از ظرفیتهای شهرستان رامیان است و به مسافران و گردشگران نوروزی توصیه میشود که در سفر به گلستان حتماً از سایر قسمتهای رامیان هم دیدن کنند.