به گزارش خبرگزاری مهر، امید یوسفی در این زمینه اظهار کرد: درناها، مرغابی و سایر پرندگان مهاجر که برای زمستان گذرانی به تالابهای این استان سفر کرده بودند اکنون در حال بازگشت به عرضهای شمالی و در نهایت سیبری هستند.
وی با اشاره به اینکه هیچ یک از تالابهای استان امسال دچار یخ زدگی نشد، افزود: این پرندگان تحمل گرمای هوا را ندارند به همین دلیل امسال زودتر مهاجرت خود را به عرضهای شمالی آغاز کردن دو این مهاجرت تا پایان فروردین ادامه دارد.
یوسفی با بیان اینکه مرغابی، اردک سانان و درناها عمده ترین پرندگان مهاجر پاییزی به استان هستند، ادامه داد: این استان در کریدور مهاجرتی این گونهها قرار دارد و در پاییز تعدادی از این پرندگان به سمت مناطق شمال آفریقا، جنوب اروپا و اروپای مرکزی پرواز میکنند.
وی یادآور شد: آذربایجانغربی یکی از معدود استانهای کشور است که درناها در آن جوجهآوری میکنند البته زادآوری درناها در مناطق شمالی استان صورت میگیرد و در فصل پاییز درناهای جوان نیز به همراه گله خود به مناطق جنوبی مهاجرت میکنند.
رئیس اداره نظارت بر حیات وحش حفاظت محیط زیست آذربایجانغربی با اشاره به اینکه مهاجرت پرندگان به زیستگاههای آبی استان در ۲ فصل پاییز و بهار انجام میگیرد، تاکید کرد: با توجه به مناسب بودن شرایط زیستی در تالابها و زیستگاههای آبی در فصول یاد شده سالانه بیش از ۲۰۰ گونه پرنده مهاجر وارد استان میشوند.
یوسفی با بیان اینکه سالانه بیش از ۵۰ هزار پرنده بومی و مهاجر در تالابها به زمستان گذرانی میپردازند، افزود: هر چند در زمستان سرشماری پرندگان در استان انجام میشود ولی نمیتوان آمار دقیقی از این تعداد ارائه کرد.
وی اضافه کرد: این استان به دلیل دارا بودن زیستگاههای آبی مناسب یکی از مسیرهای مهم هفتگانه مهاجرت پرندگان در کشور به شمار میرود و تاکنون ۳۰۰ گونه پرنده آبزی و کنارآبزی در این استان شناسایی شده است.
یوسفی با بیان اینکه مهاجرت هزاران پرنده به تالابها و رودخانههای آذربایجانغربی اتفاق کمنظیری است که در هنگام مهاجرت در ۲ فصل پاییز و بهار در استان روی میدهد، ادامه داد: بیشترین مهاجرت به حوزه تالابهای مهاباد و نقده انجام میشود.