کوهدشت- تنگه «شیرز» در شهرستان کوهدشت را می‌توان دیار دره‌های رویایی نام نهاد، جایی که جاذبه‌ای طبیعی با زیبایی خیره کننده، طبیعت‌گردان و گردشگران نوروزی را به انتظار نشسته است.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: دره باستانی «شیرز» در ۴۵ کیلومتری شمال شرق کوهدشت و بر سر راه رودخانه «سیمره» واقع شده است.

این دره حیرت انگیز با جاذبه‌های گردشگری بکر و شگفت انگیز و سرچشمه‌ها و آبشارها و درختان وحشی پر میوه اش آماده است تا به یکی از گردشگاههای زیبای غرب کشور تبدیل شود.

این جاذبه طبیعی در بخش «زردلان» و در منطقه‌ای به نام «اولادقباد» قرار دارد و دارای طبیعتی زیبا و چشمه‌های جاری با آب فراوان، صخره‌های تند و تیز و میوه‌های وحشی فراوان است.

آب این چشمه به رودخانه «سیمره» که شاخه اصلی کرخه است می‌ریزد، زیبایی و بکر بودن منطقه «شیرز» برای هر بازدید کننده‌ای ابتدا عظمت و شوکت و ابهت این کوه‌های سر به فلک کشیده را مجسم می‌کند سپس آهنگ خوش ترنم شرشر آب خستگی را از تن بیرون می‌کند.

اینجا جایی است که عظمت طبیعت را می‌توان با تمام وجود احساس کرد و به آرامشی عجیب رسید.

طول این تنگه چند کیلومتر است و رود کوچکی از میان آن عبور می‌کند، رودی با سراب‌ها و چشمه‌های زلال که در مسیر خود آبشارهای زیبایی را به وجود آورده، می‌رود تا در دهانه ورودی «شیرز» به رودخانه خروشان «سیمره» ملحق شود.

این تنگه که پر است از درخت‌های کوهی میوه از جمله انگور، انجیر و گلابی در میان دو کوه شگفت انگیز قرار گرفته است، بر سینه و کمرکش این دو کوه غارهایی زیبا جا گرفته که گویای سکونت بشر غارنشین در این منطقه است.

این منطقه بکر که همواره حس شگفتی بازدیدکنندگان را برانگیخته، محل بازدید و تفریح تابستان و بهار مردم لرستان و گردشگران است و طبیعت گردان زیادی روزهای تعطیل می‌روند تا خستگی‌های روزمره شأن را کنار آبشارها و سایه وسیع چتر درختانش جا بگذارند.

زیبایی موجود در تنگه «شیرز» بیش از آن است که در این جملات بتوان آن را توصیف کرد؛ باید به این تنگه زیبا با دره‌های ناشناخته آن رفت و حیرت انگیزترین صحنه‌هایی که طبیعت توانسته است در اینجا تصویرگری کند را دید.

زیبایی‌های این تنگه باستانی و زیبا متأسفانه با وجود شهرت در سطح استان کمتر در سطح ملی و بین المللی مجال معرفی یافته است که در این راستا همت متولیان امر راهگشا خواهد بود.

لرستان آماده میزبانی از مسافران نوروزی

عطا حسن پور مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان لرستان، اظهار داشت: استان لرستان در حال حاضر با دو هزار و ۳۰۰ تخت در حوزه‌های هتل، هتل-آپارتمان، مهمان‌پذیر، مسافرخانه، اقامتگاه بوم‌گردی و… آماده استقبال و اسکان مسافران نوروزی است.

وی با اشاره به طبیعت زیبای لرستان در فصل بهار و همچنین وجود جاذبه‌های گردشگری استان، افزود: هر ساله لرستان مقصد مسافران زیادی از نقاط مختلف است که در این راستا اسکان حداکثری هموطنان در دستور کار قرار گرفته است.

رضا عزتی مدیرکل آموزش و پرورش استان لرستان نیز، اظهار داشت: ۱۶۵ مدرسه با هزار ۶۱۵ کلاس درس و همچنین شش خانه معلم با ۱۱۴ اتاق و ظرفیت ۳۸۰ تخت به منظور اسکان مسافران نوروزی در نظر گرفته شده است.

وی با اشاره به اینکه در نوروز ۱۴۰۱ حدود ۱۷ هزار و۵۰۰ خانوار در قالب ۶۵ هزار نفر در مراکز تحت نظر آموزش و پرورش اسکان یافتند، افزود: امسال نیز امسال ۱۰ پایگاه فعال اسکان از سوی آموزش‌وپرورش آماده مشارکت در برنامه‌های ستاد خدمات سفر استان هستند.

مدیرکل آموزش و پرورش لرستان پیش‌بینی کرد: در نوروز امسال بیش از هشت هزار مسافر از مراکز رفاهی و مدارس استان استفاده کنند.