به گزارش خبرنگار مهر، چهارمین نشست از سلسله نشستهای بررسی عملکرد ستاد نهضت پیشرفت بانوان در شهرستانها با حضور عاطفه سعیدینژاد، مدیرکل امور بانوان سازمان تبلیغات اسلامی، حجتالاسلام مهدی قدرتی، مدیرکل تبلیغات اسلامی لرستان، حجتالاسلام محمدحسین وحیدی، معاون فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی لرستان، اعضای ستاد نهضت پیشرفت بانوان این استان، راهبر جهاد تبیین، رفیقانه و مبلغات شبکهساز، نهم فروردین به صورت مجازی برگزار شد.
عاطفه سعیدی نژاد، مدیرکل امور بانوان سازمان تبلیغات اسلامی با بیان اینکه امسال باید سال رقمزدن حرکتهای روبه جلو در نهضت پیشرفت بانوان باشد، گفت: خوشبختانه استان لرستان پیشرفتهای خوبی در این زمینه داشته است. سهم سازمان تبلیغات اسلامی در زمینه عفاف و حجاب و جمعیت و فرزندآوری سهم جدی است و مسئولیت ما نسبت به گذشته دوچندان است.
وی با تأکید بر اینکه باید نهضت پیشرفت بانوان را در مسیر تکوین خود با دقت و حوصله پیش ببریم، اظهار کرد: فضای بانوان در سازمان تبلیغات اسلامی مبتنی بر بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی شکل گرفت و با توجهاتی که نسبت به حرکتهای مردمی صورت پذیرفت، ستاد نهضت پیشرفت بانوان ایجاد شد و این ستاد با تمام ظرفیت محتوایی خود میتواند در طول زمان سه الی چهارسال، جبهه فراگیر بانوان مبتنی بر پیشرفت ایرانی اسلامی را رقم بزند.
سعیدینژاد با بیان اینکه نهضت پیشرفت بانوان در بسیاری از استانها به عنوان جریان پویا و اثرگذار شناخته میشود، افزود: تفاوت نهضت پیشرفت بانوان با بسیاری از فعالیتهای مردمی این است که در اینجا تلاش داریم با فهم ضرورت حلقههای میانی، حلقههای میانی راهبر شکل دهیم و سازمان تبلیغات اسلامی مرکز زایش این اتفاق است و باید این فضای زایش را برای نهضت پیشرفت بانوان با ظرفیت سازمان تبلیغات اسلامی ایجاد کنیم. درواقع فرصت برای رقمزدن اتفاقات مردمی زیاد است و جایی چون سازمان تبلیغات اسلامی میتواند محیط پرورش این اتفاق باشد.
نهضت پیشرفت بانوان یک بخش مردمی است
وی عنوان کرد: نهضت پیشرفت بانوان یک بخش مردمی است که نباید به سازمان تبلیغات اسلامی متصل باشد، بلکه باید جلوهای از جبهه مردمی بانوان باشد و به جهت اندیشهای و قدرت جذب افکار باید قوی وارد شود و در اینجا حمایت مدیرکل استانها از این ستاد و پای کار آوردن نیروها ضرورت دارد.
مدیرکل امور بانوان سازمان تبلیغات اسلامی بیان کرد: ناظر به حمایت از ستاد نهضت پیشرفت بانوان بر اساس ابلاغیه ریاست محترم سازمان تبلیغات اسلامی، بودجهای برای حمایت از این ستادها اختصاص داده است. درواقع قرار نیست ساختار جدیدی شکل دهیم اما حمایتهایی باید صورت پذیرد تا حرکتهای مردمی بتواند به کار خود ادامه دهد.
وی با تأکید بر اینکه تعداد کنشگران امروز موضوعیت دارد و مخاطب ما در جهاد تبیین صدردصد مخاطبان هستند، گفت: باید مشخص شود مبتنی بر جمعیت استانها چه تعداد کنشگر و چه تعداد مخاطب طرح خواهیم داشت. اگر کار اثرگذاری بخواهیم در این زمینه انجام دهیم به بسیج دانشآموزی و عناصر راهبر نیاز داریم و باید کارسپاری جدی داشته باشیم.
سعیدی نژاد با بیان اینکه شاخصهایی تعیین شده و طراحیهایی صورت گرفته که پیشرو اثرگذار شناخته شدهاند، افزود: طرح گوهرشاد از جمله طرحهاست که در مرحله استانی به ستاد نهضت پیشرفت بانوان واگذار شده است.
وی عنوان کرد: بازوی ستاد نهضت پیشرفت بانوان در انجام عملیاتها بخش مردمی هستند و ستاد باید در نقطه راهبری قرار گیرد. ما قائل به این هستیم که در نهضت پیشرفت بانوان، ظرفیت مردمی را فعال کنیم و به دنبال ظرفیت سازمانیافته مردمی با هدف انتظامبخشی و اثربخشی حرکتهای مردمی هستیم درواقع ستاد نهضت پیشرفت باید شورای مشورتی متشکل از ظرفیت حقوقی و حقیقی در استان باشد تا در این راستا به طرحهای مشترک برسیم و مبتنی بر طرح و برنامه، کنشگر تربیت کنیم و اولویت نیز با فضای دختران نوجوان است.
مدیرکل امور بانوان سازمان تبلیغات اسلامی اظهار کرد: ظرفیت دختران حاج قاسم، ظرفیت خوبی برای کنشگری هستند و طرح دختران پیشرو با اهدافی متناسب با مدرسه و به صورت محلی طراحی شده تا دختران در سطح مدارس کنشگر شوند و فضای گفتمانی جدید ایجاد شود. از استانها درخواست داریم که ایدههای اثرگذار و موفق خود را برای ستاد ارسال کنند تا الگویی برای سایر استانها باشد.
وی افزود: رهبر معظم انقلاب اسلامی در مورد دفاع مقدس میفرمایند: «اتفاق خوبی که در زمان جنگ تحمیلی روی داد، این بود که هر شخص در هر زمینهای که میخواست خدمت کند، جایگاه فعالیت خود را پیدا میکرد» اکنون باید این ظرفیت را ایجاد کنیم تا افرادی که تمایل به همکاری دارند بدانند در چه عرصههایی میتوانند ورود کنند. از جمله این عرصهها که فراهم شده میتوان به حرفآورد و یا پلتفرم تربیتیار اشاره کرد و در این زمینه میتوانیم پیشنهادهای محتوایی مختلف به افراد ارائه دهیم.
در ادامه حجتالاسلام مهدی قدرتی، مدیرکل تبلیغات اسلامی لرستان با بیان اینکه برای سال جدید یک محور واحد برای برنامهها در نظر گرفتهایم، گفت: بر اساس برنامهریزیهای صورت گرفته سعی داریم در حوزه عمل صالح و گفتمانسازی ورود کنیم. سه راهبرد در این زمینه داریم. با توجه به منظومه فکری رهبر معظم انقلاب اسلامی در رابطه با بحث ایمان که به خطبه ۱۵۶ نهجالبلاغه اشاره میکنند و میفرمایند: «برای اینکه عمل صالحی رخ دهد این عمل باید با ایمان شروع شود» راهبرد اول ایمان است و دو راهکار در این زمینه در نظر گرفته شده است که شامل بحثهای آموزشی در قالب کارگاههای مجازی و تولید محتوا و حمایت از کنشهای ایمانی در جامعه است.
برای ظهور حضرت مهدی (عج) مردم باید ظهور و بروز داشته باشند
وی اظهار کرد: معتقدیم برای ظهور حضرت مهدی (عج) مردم باید ظهور و بروز داشته باشند و وقتی این اتفاق میافتد که عمل صالح رواج یابد، لذا در راهبرد اول در حوزه ایمان در زمینه عمل صالح، پرورش نسل صالح و ایجاد امت صالح اقدام میکنیم و از کنشهای ایمانی حمایت به عمل میآوریم و راهبرد دیگر ما نیز نشر خوبیهاست.
حجتالاسلام قدرتی عنوان کرد: جهاد تبیین، جمعیت و فرزندآوری و عفاف و حجاب از جمله اقداماتی است که در دستور کار خود قرار دادهایم و درواقع مهمترین اتفاقی که باید در جامعه پیش ببریم توسعه عمل صالح و کنشگری ایمانی است و تاکنون همگرایی خوبی در این زمینه صورت گرفته است.
در ادامه حجتالاسلام محمدحسین وحیدی، معاون فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی لرستان با بیان اینکه سال گذشته اتفاقات خوبی در زمینه نهضت پیشرفت بانوان در استان رقم خورد، گفت: البته تا رسیدن به نتایج مطلوب هنوز راه بسیاری مانده و جای کار بیشتری دارد.
وی اظهار کرد: وقتی به مجموعهای عنوان مردمی اطلاق میشود باید وابستگی نسبت به جریان حاکمیتی وجود نداشته باشد و نهضت پیشرفت بانوان به عنوان جریان مردمی باید هویت جداگانه و استقلال داشته باشد و ریلگذاریها باید از پایین به بالا باشد و کارها و اقدامات مردمی و مسألهمحور دنبال شود. نهضت پیشرفت بانوان باید ساختار تشکیلاتی داشته باشد و حوزههای مختلف از جمله آموزشی، رسانهای، گفتمانسازی و غیره مشخص باشد. باید سعی کنیم فهم میدان با فهم ستاد از طرحها و برنامهها یکی باشد و بدین ترتیب از ایجاد پیشفرضها جلوگیری کنیم.
در ادامه محمدپور، مسئول ستاد نهضت پیشرفت بانوان استان اردبیل به ارائه گزارش برنامههای این ستاد در سال ۱۴۰۱ و چشمانداز سال ۱۴۰۲ پرداخت و گفت: در همه شهرستانهای استان لرستان که شامل ۱۲ شهرستان میشود، ستاد نهضت پیشرفت بانوان تشکیل شده است و مسئولان حوزههای مختلف از جمله نظام تبیین، حرفآورد، رفیقانه و … معرفی شدهاند و کانونها در حال ثبت هستند. در برخی شهرستانها مانند الشتر اقدامات خوبی صورت گرفته و حتی در روستاهای این شهرستان ستاد نهضت پیشرفت بانوان شناخته شده است.
تعداد کنشگران در طرح دختران حاج قاسم در استان لرستان ۱۵۶ نفر هستند
وی اظهار کرد: تعداد کنشگران در طرح دختران حاج قاسم در استان لرستان ۱۵۶ نفر هستند که در هر شهرستان با اعضای رفیقانه ارتباط برقرار کردهاند. دو دوره آموزشی طرح دختران حاج قاسم به مدت سه روز اجرا شد که دوره دوم اسفندماه ۱۴۰۱ با حضور مدیران مدارس با موضوع نظام تبیین برگزار شد.
معرفت محمدپور با بیان اینکه مجموع حرفآوردیهای استان یک هزار و ۴۲۸ نفر است، عنوان کرد: دوره پلکان حرفآورد در سال جدید برگزار خواهد شد. کانون دختران حاج قاسم در مدارس ثبت میشود و بحث بنیاد مریم را در دستور کار خود داریم.
وی به شبکهسازی در شهرستانها اشاره کرد و افزود: در حوزه شبکه مبلغات، کانون نظام تبیین شکل گرفت، در برخی شهرستانها شبکهسازی به خوبی انجام شده، ارتباطاتی با اصناف صورت گرفته و در ایام ماه رمضان از ۱۴ فروردین به بعد، گعدههایی با معلمان، پزشکان و مدیران امور بانوان ادارات خواهیم داشت. البته در بحث اصناف، کانونهایی تشکیل شده است و به مناسبت ولادت امام زمان (عج) و دهه فجر در آموزشگاههای فنی و حرفهای برنامه آموزشی برای اصناف برگزار شد.
مسئول ستاد نهضت پیشرفت بانوان تصریح کرد: ۲۹ برنامه در سال گذشته در دستور کار خود داشتهایم که برخی از آنها شامل همایش رهروان زینبی، پویشهای مختلف، کارگاههای ایدهپردازی، جمعیت و فرزندپروری، آموزش نهضت پیشرفت بانوان و غیره است. برخی برنامهها با محوریت استان و برخی به صورت همزمان با همکاری شهرستانها انجام میشود.
در ادامه ماندانا قنبری، کارشناس امور بانوان سازمان تبلیغات اسلامی از برگزاری کارگاههای مختلف برای بانوان شاغل در دستگاههای اداری در دبیرخانه عفاف و حجاب خبر داد و گفت: این کارگاهها مورد استقبال قرار گرفت و در رابطه با زیست عفیفانه، فرم اکسل اطلاعاتی تهیه شد. برای هویت بخشی زن مسلمان ایرانی برنامهریزیهایی صورت گرفت. در زمینه جمعیت و فرزندآوری اقدامات بسیاری انجام شده است که از جمله آنها میتوان به برگزاری کارگاههای ایدهپردازی و برگزاری همایش بزرگ با عنوان بانوی تمدنساز اشاره کرد.
وی از برگزاری مانور ۱۳۰ نفره دختران حاج قاسم در حوالی دریاچه کیو خبرداد و اظهار کرد: اقدام دیگر که در دستور کار خود قرار دادهایم هدیه گلبنی به بانوان کمحجاب در قلعه فلکالافلاک است که به نوعی ترویج فرهنگ عفاف و حجاب بهشمار میآید.