وحید انصاری کارگردان فیلم کوتاه «کیک تولد» با موضوع کودک و نوجوان به ارائه توضیحاتی درباره این اثر برگزیده در جشنواره فیلم ۱۰۰ پرداخت.

وحید انصاری از فیلمسازان برگزیده جشنواره فیلم ۱۰۰ در گفتگو با خبرنگار مهر در پاسخ به اینکه اگر قرار باشد یک فیلم ۱۰۰ ثانیه‌ای با موضوع «نوروز» بسازد سراغ چه سوژه‌ای می‌رود، پاسخ داد: یکی از جنبه‌های جذاب نوروز برای من فضای فولکلور در هر منطقه است. ما که آذری‌زبان هستیم در منطقه زنجان آئین‌های خاص خود را داریم. به نظرم هر فردی از هر منطقه بهتر می‌تواند فرهنگ‌های منطقه خود را مطرح کند و شاید من هم برای «نوروز» سراغ فرهنگ‌های فولکلور منطقه خودمان بروم.

این کارگردان که با اثر «کیک تولد» توانست تندیس سوم در بخش بهترین فیلم مخاطب کودک و نوجوان را از سیزدهمین جشنواره فیلم ۱۰۰ از آن خود کند درباره این اثر توضیح داد: این فیلم درباره خواهری است که متوجه می‌شود برادرش بدون اجازه به پول‌هایش دست زده است و در ادامه داستان متوجه می‌شویم این برادر برای کمک به خانواده دوستش که نیازمند بوده‌اند دست به این کار زده است. روایت فیلم به نوعی مخاطب را غافلگیر می‌کند.

وی افزود: فیلمنامه و ایده اصلی این فیلم کوتاه متعلق به همسرم بود و پیامی که به دنبال طرح آن بودیم هم اهمیت کمک به دیگران از همان سنین کودکی بود و اینکه باید در خانواده‌ها روی این موضوع کار کرد تا کودکان متوجه اهمیت کمک به هم‌نوع خود شوند.

انصاری درباره همکاری با همسرش در این فیلم هم گفت: نزدیک به ۱۲ سال می‌شود که مشغول فیلمسازی با همراهی همسرم هستم. ایشان در همین جشنواره فیلم دیگری را هم در بخش ملی داشتند و من این افتخار را داشتم که در بخش کودک و نوجوان برای این اثر جایزه‌ای را دریافت کنم. ایده اصلی آن اما متعلق به همسرم شبنم طاهری بود.

کارگردان «کیک تولد» درباره تجربه خاص خود در فرآیند ساخت این فیلم کوتاه گفت: کار با بچه‌ها در این فیلم برایم جنبه متفاوتی داشت. هنوز تا این اندازه از نزدیک با بچه‌ها کار نکرده بودم. بچه‌ها خیلی با ایده و داستان فیلم اخت شده بودند و ارتباط برقرار کردند. این ارتباط در جنس بازی و حس خوبی که در حال حاضر در فیلم وجود دارد، بی‌تأثیر نبوده است. همین حس و حال است که باعث بهتر دیده شدن فیلم هم شده است. این تجربه برایم بسیار جالب بود و باعث شد تا علاقه‌مند شوم بار دیگر هم کار کودک را تجربه کنم.

وی افزود: نگاه مثبتی که در ایده اولیه و فیلمنامه وجود داشت، باعث شده بود بچه‌ها هم بهتر نسبت به کار حس بگیرند و همکاری بهتری با دیگران داشته باشند. از این منظر برای من به عنوان کارگردان، ساخت این فیلم تجربه بسیار ارزشمندی بود.

این کارگردان فیلم کوتاه درباره برنامه‌ریزی خود برای ورود به سینمای بلند هم گفت: آرزوی هر فیلمسازی است که روزی بتواند وارد سینمای بلند شود. در حد سینمای نیمه بلند، پیش از این تجربه‌هایی داشته‌ام اما زمانی که موفق می‌شوی جایزه مهمی از یک جشنواره دریافت کنی، گویی بیشتر انگیزه پیدا می‌کنی تا تلاش کنی و توانمندی‌هایت در عرصه فیلمسازی را بروز بدهی. در عین حال معتقدم هر ایده‌ای باید متناسب با زمانش ساخته شود. ایده مناسب برای یک فیلم کوتاه حتماً باید در قالب یک فیلم کوتاه ساخته شود و نمی‌توان آن را تبدیل به یک فیلم بلند کرد.