به گزارش خبرنگار مهر، پنجمین نشست از سلسله نشستهای بررسی عملکرد ستاد نهضت پیشرفت بانوان در شهرستانها با حضور عاطفه سعیدینژاد، مدیرکل امور بانوان سازمان تبلیغات اسلامی، حجتالاسلام محمدهادی نظیری، مدیرکل تبلیغات اسلامی همدان، فهیمه نیازی، کارشناس امور بانوان اداره کل تبلیغات اسلامی همدان، طاهره خلیلی، مسئول نهضت پیشرفت بانوان استان همدان و اعضای ستاد نهضت پیشرفت بانوان این استان، راهبر جهاد تبیین، رفیقانه و مبلغات شبکهساز، نهم فروردین به صورت مجازی برگزار شد.
عاطفه سعیدینژاد، مدیرکل امور بانوان سازمان تبلیغات اسلامی با بیان اینکه نهضت پیشرفت بانوان باید صاحب فضای گفتمانی باشد، اظهار کرد: اگر بخواهیم نهضت پیشرفت بانوان را جبهه پویا و مردمی معرفی کنیم، لازم است فعالان فرهنگی استان نسبت خوبی با نهضت پیشرفت بانوان داشته باشند.
وی با تأکید بر اینکه باید نهضت پیشرفت بانوان را در مسیر تکوین خود با دقت و حوصله پیش ببریم، اظهار کرد: فضای بانوان در سازمان تبلیغات اسلامی مبتنی بر بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی شکل گرفت و با توجهاتی که نسبت به حرکتهای مردمی صورت پذیرفت، ستاد نهضت پیشرفت بانوان ایجاد شد و این ستاد با تمام ظرفیت محتوایی خود میتواند در طول زمان سه الی چهارسال، جبهه فراگیر بانوان مبتنی بر پیشرفت ایرانی اسلامی را رقم بزند.
سعیدینژاد با بیان اینکه نهضت پیشرفت بانوان در بسیاری از استانها به عنوان جریان پویا و اثرگذار شناخته میشود، افزود: تفاوت نهضت پیشرفت بانوان با بسیاری از فعالیتهای مردمی این است که در اینجا تلاش داریم با فهم ضرورت حلقههای میانی، حلقههای میانی راهبر شکل دهیم و سازمان تبلیغات اسلامی مرکز زایش این اتفاق است و باید این فضای زایش را برای نهضت پیشرفت بانوان با ظرفیت سازمان تبلیغات اسلامی ایجاد کنیم. درواقع فرصت برای رقمزدن اتفاقات مردمی زیاد است و جایی چون سازمان تبلیغات اسلامی میتواند محیط پرورش این اتفاق باشد.
وی عنوان کرد: نهضت پیشرفت بانوان یک بخش مردمی است که نباید به سازمان تبلیغات اسلامی متصل باشد، بلکه باید جلوهای از جبهه مردمی زنان انقلابی باشد و به جهت اندیشهای و قدرت جذب افکار باید قوی وارد شود و در اینجا حمایت مدیرکل استانها از این ستاد و پای کار آوردن نیروها ضرورت دارد.
مدیرکل امور بانوان سازمان تبلیغات اسلامی بیان کرد: ناظر به حمایت از ستاد نهضت پیشرفت بانوان بر اساس ابلاغیه ریاست محترم سازمان تبلیغات اسلامی، بودجهای برای حمایت از این ستادها اختصاص داده است. درواقع قرار نیست ساختار جدیدی شکل دهیم اما حمایتهایی باید صورت پذیرد تا حرکتهای مردمی بتواند به کار خود ادامه دهد.
وی با تأکید بر اینکه تعداد کنشگران امروز موضوعیت دارد و مخاطب ما در جهاد تبیین صدردصد مخاطبان هستند، گفت: باید مشخص شود مبتنی بر جمعیت استانها چه تعداد کنشگر و چه تعداد مخاطب طرح خواهیم داشت. اگر کار اثرگذاری بخواهیم در این زمینه انجام دهیم به بسیج دانشآموزی و عناصر راهبر نیاز داریم و باید کارسپاری جدی داشته باشیم.
بازوی ستاد نهضت پیشرفت بانوان در انجام عملیاتها بخش مردمی هستند
سعیدی نژاد با بیان اینکه شاخصهایی تعیین شده و طراحیهایی صورت گرفته که پیشرو اثرگذار شناخته شدهاند، افزود: طرح گوهرشاد از جمله طرحهاست که در مرحله استانی به ستاد نهضت پیشرفت بانوان واگذار شده است.
وی عنوان کرد: بازوی ستاد نهضت پیشرفت بانوان در انجام عملیاتها بخش مردمی هستند و ستاد باید در نقطه راهبری قرار گیرد. ما قائل به این هستیم که در نهضت پیشرفت بانوان، ظرفیت مردمی را فعال کنیم و به دنبال ظرفیت سازمانیافته مردمی با هدف انتظامبخشی و اثربخشی حرکتهای مردمی هستیم درواقع ستاد نهضت پیشرفت باید شورای مشورتی متشکل از ظرفیت حقوقی و حقیقی در استان باشد تا در این راستا به طرحهای مشترک برسیم و مبتنی بر طرح و برنامه، کنشگر تربیت کنیم و اولویت نیز با فضای دختران نوجوان است.
مدیرکل امور بانوان سازمان تبلیغات اسلامی اظهار کرد: ظرفیت دختران حاج قاسم، ظرفیت خوبی برای کنشگری هستند و طرح دختران پیشرو با اهدافی متناسب با مدرسه و به صورت محلی طراحی شده تا دختران در سطح مدارس کنشگر شوند و فضای گفتمانی جدید ایجاد شود. از استانها درخواست داریم که ایدههای اثرگذار و موفق خود را برای ستاد ارسال کنند تا الگویی برای سایر استانها باشد.
حجتالاسلام محمدهادی نظیری، مدیرکل تبلیغات اسلامی همدان گفت: همزمان با آغاز فعالیت نهضت پیشرفت بانوان همه سعی خود را بکار گرفتیم تا گفتمانی که مد نظر این ستاد قرار دارد به معنای درست انتقال پیدا کند و دغدغه جدی که بانوان در ستادهای استانی و شهرستانی دارند این است که دقیقاً براساس راهبردهایی که در ستاد ترسیم شده برای به میدان آوردن بانوان و ایفای نقش انقلابی آنها عمل کنند و سعی بر این است که درگیر عملیاتهای سطحی نشوند.
وی اظهار کرد: باید تدابیری اتخاذ شود که در قالب رویکردهای اصیل حرکت کنیم و مبتلا به عملیاتهای زودبازده نشویم و اقدامات ریشهای افراد را دچار ناامیدی از اثربخش نبودن نکند.
حجتالاسلام نظیری عنوان کرد: در کنار بحث عمقبخشی و تبیین مبانی گفتمانی بحث توسعه کمی ساختار نهضت پیشرفت بانوان را در دستور کار خود قرار دادهایم و تلاش داریم که این ستاد در همه شهرستانها شکل بگیرد و عملاً موضوعات مرتبط با حوزه بانوان به ستاد نهضت پیشرفت سپرده میشود. اکثر مراکز و نهادها از جمله قرارگاه جمعیت، ستاد نهضت پیشرفت بانوان را به رسمیت میشناسند. برخی شهرستانها نیز تلاش برای توسعه این ستاد دارند و در سال ۱۴۰۲ به عنوان رویکرد اصلی دنبال میشود.
وی افزود: آزمون و خطاهایی در زمینه نهضت پیشرفت بانوان صورت گرفته و تجربههای موفق میدانی بدست آمده مبنی براینکه چه مسئولیتهایی را به چه افرادی میتوان واگذار کرد تا اثربخشی بهتری را به دنبال داشته باشد. در سال جاری سعی داریم سهم نقشآفرینی بانوان را با محوریت نهضت پیشرفت پررنگتر در نظر بگیریم. مطلوب است حداقل ۴۰ درصد بودجه به بخش بانوان اختصاص یابد.
مدیرکل تبلیغات اسلامی همدان با بیان اینکه کنگره ولایت اجتماعی زن را میتوانیم در استان همدان میزبانی کنیم، گفت: همچنین در استان همدان این آمادگی را داریم که جلسات بحث و گفتگو را در زمینه تجربهنگاری با سایر مجموعهها برگزار کنیم.
طاهره خلیلی، مسئول نهضت پیشرفت بانوان استان همدان با اشاره به برگزاری پویش ویژه ماه رمضان در ایام نوروز در سطح استان گفت: این برنامه و همچنین برنامههایی مانند ماهدخت از سوی کمیتههای مختلفی که در شهرستانها ایجاد شده، دنبال میشود.
وی اظهار کرد: در سال گذشته دو نشست با اعضای نهضت پیشرفت در سطح استان برگزار کردیم. در نشستهایی که در تهران برگزار شد، شرکت کردیم. با مجموعههای فرهنگی و اجتماعی در سطح استان مانند استانداری همکاری میکنیم. عملیات فاطمیه و پویش خانه مادری در همدان دنبال شد.
خلیلی عنوان کرد: از دیگر برنامهها که از سوی ستاد نهضت پیشرفت استان همدان برگزار شد میتوان به برپایی نمایشگاهها و جلسات روضه خانگی اشاره کرد. یکی از برنامهها که در دستور کار خود قرار دادیم پلکان حرفآورد بود که اواخر بهمن ماه سال ۱۴۰۱ در قالب جلسات آموزش فن بیان و سواد رسانهای برگزار شد.
فهیمه نیازی، کارشناس امور بانوان اداره کل تبلیغات اسلامی همدان گفت: ستاد نهضت پیشرفت، بازوان توانمند امور بانوان محسوب میشوند و ما نیز سعی میکنیم از رابطینی که در استان در حوزههای مختلف مانند نظام تبیین، حرفآورد و غیره مشخص شدهاند، حمایت کنیم. دورههای توانمندسازی ویژه اعضای ستاد برگزار میکنیم و به منظور هویتبخشی به اعضای ستاد، جلساتی در شهرستانها با حضور ائمه جمعه، فعالان فرهنگی و مسئولان ادارت برگزار میکنیم.
وی عنوان کرد: در موضوع رفیقانه بحث استعدادیابی دختر نوجوان را در دستور کار خود قرار دادهایم و در این راستا قرار است مرکز شکوفایی رفیقانه به منظور استعدادیابی نوجوانان و ایجاد مکان شاد برای دختران راهاندازی شود.