به گزارش خبرنگار مهر، بخش «دهه هشتادیها» یکی از بخشهای نمایشگاه بین المللی قرآن است که امسال با رویکری جدید پا به میدان گذاشته و قرآن و مفاهیم قرآنی را به نوجوانان معرفی میکند. مهدی جعفریجوزانی، مدیر بخش دهه هشتادیهای نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم، توضیحاتی در رابطه با نحوه فعالیت این بخش در نمایشگاه عنوان کرد.
با دهه هشتادیها با ادبیات روز صحبت میکنیم
جوزانی در ابتدا یادآوری کرد: سال گذشته بخش دهه هشتادیها با عنوان بخش «نوجوان» در نمایشگاه قرآن فعالیت میکرد و آنچه که نوجوانان و متولدین دهه هشتاد با آن مواجه هستند را با رویکرد قرآن و مفاهیم قرآنی مورد توجه قرار میداد.
در ادامه جوزانی به توضیح فعالیتهای مختلف این بخش پرداخت و گفت: بخش دهه هشتادیها به چند قسمت تقسیم شده که در همه آنها تلاش شده تا با ادبیات روز با دهه هشتادیها صحبت شود. قسمتهایی مثل بازیفرآوری، موکبداری، اتاق فرار، لیزرتگ، باشگاه قرآنی، نشست دهه هشتادیها با نخبگان، جشن تکلیف و فروشگاه محصولات دیجیتال در نمایشگاه فعالیت خواهند کرد.
جام رمضان در بازی فوتبال کامپیوتری
وی تصریح کرد: در بازیسرای نمایشگاه بچهها بازیهای کامپیوتری ایرانی تولید شده با موضوعات تاریخ اسلام، مقاومت، قرآن و عترت را تجربه میکنند. جام رمضان نیز در لیگ بازی کامپیوتری فوتبالی فیفا برگزار میشود.
جعفریجوزانی ادامه داد: ۸ فروردین سامانه ثبتنام شرکت غیرحضوری در مسابقات بازیهای رایانهای رونمایی شد تا مخاطبان بتوانند با پیش ثبتنام در این سامانه در لیگ جام رمضان شرکت کنند. همچنین شرایطی فراهم کردیم تا کسانی که به نمایشگاه میآیند نیز بتوانند در محلی که برای این کار اختصاص داده شده ثبتنام کرده و در مسابقه شرکت کنند.
اتاق فرار قرآنی
مدیر بخش دهه هشتادیها به اتاقهای فرار در فضای نمایشگاه اشاره کرد و گفت: برای دهه هشتادیها ۲ اتاق فرار طراحی کردیم که در آنها با حل معماهای قرآنی موفق به یافتن کلیدهای اتاق و در نهایت فرار از آن میشوند.
وی ادامه داد: چند سالی است که اتاقهای فرار در شهربازیهای سرتاسر کشور راه افتاده است. شکل کلی اتاقهای فرار قرآنی شبیه بقیه آنهاست؛ یعنی کاربر وارد اتاق میشود، راه خروج را میابد و قفلها را باز میکند تا بتواند از آن خارج شود. اما تفاوت آن با دیگر اتاق فرارها این است که باید بتواند با معماهای قرآنی کلیدها را پیدا کند تا از اتاق خارج شود.
جشن تکلیف و نشست قرآنی
جعفری جوزانی گفت: در نمایشگاه قرآن امسال هر شب مراسم جشن تکلیف دانش آموزان دختر و پسر را به صورت نوبتی و جداگانه در قسمت باشگاه قرآنی برگزار خواهیم کرد. همچنین نشستهایی بین دهههشتادیها و بخشی از نخبگان علمی، فرهنگی و سیاسی جامعه ترتیب داده شده تا در فضای پرسش و پاسخ به رشد فکری و علمی نوجوانان کمک شود.
آموزش موکبداری در نمایشگاه قرآن
جعفری با اشاره به ارزشمند بودن فرهنگ نوظهور موکبداری ادامه داد: در قسمتی از نمایشگاه با برگزاری موکب، نوجوانان دهه هشتادی نه تنها آموزش موکبداری میبینند بلکه آن را تجربه نیز میکنند. موکبداری یکی از فرهنگهای ارزشمندی است که از چند سال گذشته در جامعه رواج پیدا کرده است.
فروشگاه محصولات دیجیتال
در ادامه جوزانی درباره فروشگاه بخش دهه هشتادیها توضیح داد: در نمایشگاه محصولات دیجیتال محصولاتی با موضوعات قرآن، عترت، هیئت و تجربه روضه مصور برای افراد قابل تهیه است. سال گذشته با اینکه دو ایستگاه بیشتر نداشتیم از این قسمت استقبال خوبی شد. امسال ایستگاهها را بیشتر کردیم تا مردم بیشتر از این ظرفیت استفاده کنند. در فروشگاه محصولات دیجیتالی مثل بازیهای کامپیوتری و سرگرمیهای دیجیتال که موضوع آنها مرتبط با قرآن، عترت و مقاومت است عرضه میشود.
مدیر دهه هشتادیها تأکید کرد: نه تنها همه بازیها و تجربیات، غیر از قسمت فروشگاه، به صورت رایگان در اختیار بچهها گذاشته میشود بلکه جوایز نفسی برای نفرات برتر مسابقات جام رمضان و دیگر قسمتها در نظر گرفته شده است.
نمایشگاه قرآن امسال با سالهای پیش متفاوت است
مدیر بخش دهه هشتادیها گفت: امسال در نمایشگاه قرآن شاهد تغییر رویکرد در نحوه برگزاری نمایشگاه هستیم. در رویکرد جدید موضوع هویت بصری در فضای نمایشگاه به صورت حرفهای دنبال شده است. همچنین بر محتواهای ارائه شده در نمایشگاه کنترل و نظارت بیشتر و بر بخشهایی که اثرگذارتر هستند و ارتباط بیشتری با مخاطب دارند توجه بیشتری میشود. نوآوریهایی مثل بخش دانشبنیانها نیز در نمایشگاه اعمال شده که باعث میشود مردم در نمایشگاه امسال با یک فضای تکراری مواجه نباشند. بلکه با فضایی جدید، حرفهای مؤثرتر و مواجهه شیواتر با قرآن و نمایشگاه قرآن روبرو میشوند.
جوزانی در پایان گفت: فکر میکنم با تغییر رویکردی که نمایشگاه نسبت به سال گذشته پیدا کرده، مؤثرتر از سال قبل بتواند بر جامعه فرهنگی، خواندن قرآن و فرهنگ توجه به مفاهیم قرآنی تأثیرگذار باشد. جنس برگزاری نمایشگاه میتواند اثرگذار باشد. چون سابق بر این به نظر میرسید نیاز به یک تجدیدنظر دارد.
یادآور میشود، سیامین دوره نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم از ۱۲ تا ۲۶ فروردین با شعار «میخوانمت» در مصلای امام خمینی (ره) تهران برپا میشود. زمان بازدید از این نمایشگاه از ساعت ۱۷ تا ۲۴ خواهد بود.