به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان شرقی، متن اطلاعیه مهم اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان شرقی در آستانه فرا رسیدن روز طبیعت به شرح زیر است:
«به نام آفریدگار طبیعت
هم استانیهای گرامی و مسافران محترم نوروزی آذربایجان شرقی
ضمن عرض تبریک و شادباش ایام نوروز و فرا رسیدن ماه مبارک رمضان و بهار قرآن، اکنون که در بهار طبیعت به سر می بریم، شایسته است علاوه بر بهرهمندی از طبیعت و مواهب الهی، از این میراث بی مثل و گران بها که امانت نسلهای آینده در دستان ماست، به صورتی مسئولانه حفاظت و مراقبت نموده و در سفرهای ایام نوروز و بویژه روز طبیعت ضمن ممانعت از آسیب به منابع طبیعی، سهم خویش را در حفظ، حراست و تأمین امنیت پایدار عرصههای منابع طبیعی ایفا کنیم.
هم وطنان عزیز، مستحضرید که ما اگر بتوانیم با آگاهی رسانی و کمک یکدیگر خسارتهای روز طبیعت را به حداقل رسانده و رفتار مسئولانه طبیعت گردان را در این روز افزایش دهیم، بخش بزرگی از رسالت خودمان را در حفظ اکوسیستم کشورمان را ادا کردهایم.
پرهیز از شکستن شاخه درختان، خودداری از روشن کردن آتش در جنگلها و مراتع، خودداری از پرتاپ ته سیگار، چوب کبریت و اشیایی مانند شیشه و قوطی فلزی به طبیعت (که در اثر تابش نور خورشید به ویژه در فصل تابستان باعث ایجاد حریق در جنگلها و مراتع میشوند) و همچنین رعایت اصول بهداشتی در طبیعت و بازگرداندن زبالهها از طبیعت به خانه یا مراکز جمع آوری زباله میتواند تا حدود زیادی از آسیب به جنگلها و منابع طبیعی پیشگیری کند.
هرگونه آتش سوزی با عامل انسانی میتواند خسارتهای جبران ناپذیری برای عرصههای طبیعی و حیات وحش به دنبال داشته باشد و توصیه اکید ما به عنوان خادمان طبیعت این است که در جنگلها و مراتع آذربایجان شرقی آتش روشن نکنید، اما اگر به هر دلیلی در طبیعت آتش روشن کردید، پس از استفاده، لطفاً از خاموشی کامل عمق کانون آتش مطمئن شوید و سپس منطقه را ترک کنید.
وجود کیسه پلاستیکی به تعداد لازم علاوه بر اینکه تفکیک زبالهها را میسر میکند، باعث میشود طبیعت آلوده نشود. ما میتوانیم به اندازه دو تا سه کیسه دیگر زبالههای اطرافمان را جمع آوری کنیم تا از محیطی پاک لذت بیشتری ببریم.
ما میدانیم که بسیاری از مواد در طبیعت تجزیه میشوند؛ برای مثال پسماندهای غذایی مانند تفاله چای، پوست میوهها، خردههای نان، پوست تخم مرغ، پوست آجیلها و… معمولاً پس از یک سفر طبیعت گردی روی دست ما میمانند. درست است که این مواد قابل تجزیه در طبیعت هستند، اما نباید آنها را در طبیعت رها کنیم و تا حد امکان زبالهها را با خود برگردانیم. اگر در مکانهای مرطوب مانند جنگل و کوهستان هستید، یک گودال کوچک حفر کنید، پسماندهای غذایی را درون آن بریزید و با کمی آب آنها را مرطوب نمائید. سپس روی تمام پسماندها را با خاک بپوشانید. به این ترتیب به تجزیه سریعتر مواد کمک کردهاید. همچنین ظاهر طبیعت با پسماندهای غذایی آلوده و کثیف به نظر نمیآید.
به طور کلی باید به یاد داشته باشیم که قصد ما از سفر به طبیعت، آشتی با آن و بهره مندی از مواهب طبیعت است، بنابراین وقتی طبیعت را ترک میکنیم، باید سعی کنیم کوچکترین اثری از خود در طبیعت بر جای نگذاریم. نظم طبیعت با کوچکترین دخالت ما دچار اختلال میگردد.
کار حفاظت از منابع طبیعی در اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان شرقی حتی در ایام تعطیلات نوروزی تعطیل پذیر نیست و نیروهای یگان حفاظت منابع طبیعی استان در تمامی ایام تعطیلات به گشت و مراقبتهای خود ادامه داده و برای حفاظت از جنگلها و مراتع به همراهی و همکاری مردم و دوستداران منابع طبیعی و محیط زیست نیاز دارند. شما نیز میتوانید هر گونه تخریب و تصرف اراضی ملی، آتش سوزی در جنگلها و مراتع و سایر مخاطرات در حوزه منابع طبیعی را در هر ساعتی از شبانه روز به سامانههای ۱۳۹ و ۱۵۰۴ گزارش کنید و اطمینان داشته باشید همکاران ما در یگان حفاظت منابع طبیعی در کمترین زمان نسبت به رفع مخاطره از طبیعت استان اقدام خواهند کرد.»