به گزارش خبرنگار مهر، در بیانیه جامعه انجمنهای حرفهای اقامتگاههای بوم گردی کشور آمده است: خانههای بوم گردی با بیش از یک و نیم دهه فعالیت و نقش آفرینی در بافتهای تاریخی و طبیعی روستایی و شهری و همچنین تاکید بر توسعه پایدار سال جدید را پس از چندسال سپری کردن بحرانهای مختلف و با امید به روزهای بهتر و در راستای با توکل به ایزد توانا و تلاش بیشتر خانواده و جوامع محلی به عنوان عناصر اصلی بوم گردی و با انرژی مثبت آغاز میکند.
لازم میدانیم در راستای تفاهم هرچه بیشتر موارد ذیل را که در این چند روز تعطیلات جشن نوروز پیش آمده به جهت یافتن راهکار مناسب طرح موضوع کنیم.
متأسفانه در از یکی از شبکههای تلویزیون سریالی پخش میشود که جایگاه واقعی خانههای بومی با ادبیات دور از شأن مورد آسیب قرار میگیرد، این سریال در شبکه یک پخش شد که چهرهای مخدوش، غیرواقعی و دور از اخلاق حرفهای از اقامتگاههای بوم گردی به نمایش گذاشت. به طور قطع فرهنگ بومی ایران زمین بسیار غنی و دارای جایگاه ویژه بوده و تولید محتواهای هنری باید با ظرافت و دقت نظر و مطالعه بیشتری صورت گیرد.
موضوع دیگر ساختار خانواده محور اقامتگاههای بوم گردی است که با محوریت مهمان نوازی در حال فعالیت هستند تاکید ما در اقامتگاههای بوم گردی بر این شعار معروف نیاکانمان است که میگوید: مهمان حبیب خداست. پس در این چهارچوب و ضمن احترام به قوانین و با نگاه تعاملی و همچنین در نظر گرفتن شرایط جامعه و نسل امروز بر این باور هستیم که مقولاتی مثل حجاب نگاه فرهنگی میطلبد و پوشش در میان اقوام ایران زمین میتواند نمونهای از داشتهها و شاخصههای فرهنگی در میان جوامع بومی محسوب شود.
اقامتگاههای بوم گردی به عنوان مدافعان فرهنگ، معنویت، سنت، و طبیعت همواره خود را حافظ ارزشهای فرهنگی، بومی و ملی میدانند.برخورد قهری و پلمب اقامتگاههای بوم گردی (آخرین مورد در پایان نوروز اقامتگاه موفق و موجه در خراسان رضوی)،ضمن عدم حفظ حقوق آنان، باعث دلسردی و یاس مدیران و بهره برداران میشود.
و دیگر آن که فعالان بوم گردی و گردشگری خوانهای بسیار طی میکنند تا برای فعالیت مجوزی دریافت و یا تمدید کنند در حالی که فعالیت مراکز بدون مجوز و با نامهای مختلف و بدون نظارت صورت میگیرد.
اخیراً آماری توسط یکی از مسئولان ارائه شده که سهم خانههای بوم گردی را از گردشگری نوروزی کشور تنها یک درصد میداند که این خود بی ارزش کردن مجوزهای ارائه شده و همچنین دستگاههای نظارتی و تشکلهای تخصصی محسوب میشود.
جامعه انجمنهای حرفهای اقامتگاههای بوم گردی کشور آمادگی خود را با نگاه گفت وگو محور و تعاملی و درجهت دستیابی به راهکارهای مناسب در راستای تفاهم بیشتر اعلام میدارد.