گرگان- شهادت «مقداد مهقانی جعفرآبادی»، بیستمین شهید مدافع حرم گلستان بار دیگر اثبات کرد که اهالی دارالمومنین در پاسداری و جان سپاری در راه ولایت و حرم آل الله(ع) همیشه ثابت قدم هستند.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها- اعظم محبی: روز یکشنبه بود که خبر آسمانی شدن بیستمین شهید مدافع حرم گلستان در دنیا پیچید و «مقداد مهقانی جعفرآبادی» در حمله جنایتکارانه رژیم صهیونیستی در سحرگاه جمعه (یازدهم فروردین ماه) به حومه دمشق سوریه مجروح و شامگاه شنبه به شهادت رسید.

زمانی که خانواده منتظر حضور مقداد در جشن تولد «کمیل»، کودک دو ساله‌اش بودند، وی به خیل شهدا ملحق شد.

شهید مهقانی متولد ۱۳۶۹ بود و در خانواده‌ای مذهبی به دنیا آمد و آنقدر مهربان و دلسوز بود که همگان جذب محبت وی بودند.

او متولد «فاضل آباد» شهرستان علی آبادکتول بود، ولی به دلیل شرایط شغلی در تهران زندگی می‌کرد. دایی وی مفقودالاثر بوده و در عملیات کربلای پنج شهید شده است.

مقداد عاشق شهادت بود و از خودگذشتگی بالایی داشت لذا دفاع از حرم را برگزید تا به آرزویش برسد و گلستان بیستمین ستاره خود را تقدیم اهل بیت (ع) کند.

نماز اول وقت

حسین حاج عباسی، برادر خانم مقداد در خصوص شخصیت این شهید به خبرنگار مهر گفت: مقداد بر روی نماز اول وقت حساسیت عجیبی داشت و به دلیل اینکه بنده با وی بارها از تهران به گلستان هم مسیر بودم این خصوصیت وی مشاهده کرده‌ام، در سرمای هوا و در برف و کولاک همیشه توقف می‌کرد و نمازش را اول وقت می‌خواند.

وی بیان کرد: در تمام عکس‌هایی که از این شهید منتشر شده، لبخند ملیحی بر گوشه لب دارد، این لبخند از ته دل بود و قسمتی از صورت وی شده بود.

حاج عباسی ادامه داد: مقداد روی بیت المال حساسیت داشت به گونه‌ای که حتی یک میخ بر روی دیوار صاحبخانه نصب نکرد و ساعت دیواری را در بلندای دیوار، جایی که میخ قرار داشت، گذاشت.

شهید مهقانی بر روی بیت المال حساسیت داشت به گونه‌ای که حتی یک میخ بر روی دیوار صاحبخانه نصب نکردوی گفت: او همیشه همه را به حجاب سفارش می‌کرد و اگر کسی حجاب نامناسب داشت با لحن ملایم و مهربانانه و ملاطفت به وی تذکر می‌داد، به گونه‌ای که طرف مقابل شرایط را درک می‌کرد. تذکر وی لسانی و محترمانه بود و با کسی برخورد بدی نداشت. مقداد در امر به معروف و نهی از منکر جاذبه داشت و دافعه‌ای نداشت.

حاج عباسی بیان کرد: ۲۸ فروردین ماه جشن تولد دو سالگی کمیل فرزند مقداد بود و گفته بود که برمی گردد و خانواده منتظرش بودند.

برادر خانم شهید مهقانی گفت: خبر شهادتش را سردار ملک به پدر و مادرش اطلاع داد ولی بنده از شب قبل از آن مطلع شده بودند و این داغی بزرگی بود که نمی‌توانستم به کسی بگویم.

پای کار انقلاب بود

وی بیان کرد: مقداد خصوصیات عجیبی داشت، همواره پای کار انقلاب بود، همیشه شروع کننده مراسم بود، منتظر نبود که یک نفر ایستگاه صلواتی بزند و وی به کمک او برود… همواره خودش شروع کننده بود.

وی افزود: به یاد دارم در سفر زیارتی تازه به مقصد رسیده بودیم و همه خسته بودند و مقداد قصد حرم کرد و همه با ایشان همراه شدند، با آنکه برنامه‌ای برای رفتن به حرم نداشتیم.

برادر خانم شهید مهقانی ادامه داد: از کودکی، مقداد را می‌شناسم، با هم رفیق، هم محله‌ای و هم مدرسه‌ای بودیم و از زمانی که به جمع خانواده ما پیوست او را «داداش» صدا میزدم، همه نسبت به وی چنین احساسی داشتند.

حاج عباسی بیان کرد: بعد از انتشار خبر شهادت وی همه شوکه شده و پیام فرستادند و ذکر خوبی‌های وی این داغ را برای ما سنگین‌تر کرد. یک نفر نوشته بود: «با تمام اختلاف نظرهایی که با هم داشتیم با هم صمیمی بودیم باور نمی‌کنم رفتنش را».

وی افزود: مقدار همیشه لبخند به لب داشت و با همه مهربان و صمیمی بود، چیزهای بسیار از او یاد گرفتم.

نصب پرچم

برادر خانم شهید مهقانی گفت: در خانه‌اش به مناسبت‌های خاص پرچم‌های ولادتی یا عبادتی نصب می‌کرد، می‌گفت ما شیعه و مسلمان هستیم، تابلو نصب می‌کنیم چرا پرچم به در و دیوار خانه خود آویزان نکنید.

حاجی عباسی اضافه کرد: وی مقید بود که در خانه‌اش مراسم برپا کند، تمام محرم را در مسجد حضور داشت و بعد از آن ۱۰ شب در منزلش مراسم می‌گرفت. صدای گریه و ناله مقداد در مراسم بالاترین صدا بود، از ته دل گریه می‌کرد. همیشه در آخر مجلس می‌نشست و از مهمانان استقبال می‌کرد.

شهید مهقانی ذوب در ولایت و امامت بود

معاون فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی گلستان هم در خصوص شهید مهقانی به خبرنگار مهر گفت: گلستان، بیستمین شهید مدافع حرم خود را تقدیم آرمان‌های بلند انقلاب اسلامی کرد، انقلاب اسلامی که به فرموده حاج قاسم حرم است و اگر این حرم باقی بماند حرم های دیگر هم باقی خواهد ماند.

حجت الاسلام رضا دیلمی افزود: شهادت، هنر مردان خدا است و فرهنگ ایثار و شهادت مؤلفه قدرت نرم انقلاب اسلامی در برابر جبهه استکباری است.

وی بیان کرد: مردم ما فرهنگ ایثار و شهادت را از مکتب سیدالشهدا آموخته‌اند و ما ملت امام حسین (ع) هستیم.

دیلمی ادامه داد: شهید مهقانی، نمونه بارز یک هیئتی مکتبی و انقلابی است که ذوب در ولایت و امامت و ذوب در صیانت از ارزش‌های انقلابی و دینی بود.

معاون فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی گلستان گفت: شهید مهقانی در یک خانواده انقلابی و مذهبی تربیت شد و نقش خانواده و تربیت این شهید با پیوست مسجدمحوری و حضور در یک هیئت انقلابی در زندگی وی به وضوح دیده می‌شود.

وی اضافه کرد: صیانت از ارزش‌های دینی و انقلابی و دفاع از حریم امامت و ولایت خط قرمز این شهید بزرگوار بود.

در تکریم پدر و مادر اهتمام داشت

دیلمی بیان کرد: شهید مهقانی هرگز از کار برای انقلاب و نظام و بسط ارزش‌ها خسته نمی‌شد و یک مجاهد انقلابی بود، آراسته به اخلاق حسنه بود و در تکریم پدر و مادر اهتمام ویژه ای داشت و زبانزد بود.

معاون فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی گلستان گفت: شهید مهقانی بسیار متواضع و مخلص بود و سعی می‌کرد در بسیاری از کارها دیده نشود.

وی با بیان اینکه شهید مهقانی در صف اردوهای جهادی برای خدمت به مردم همیشه پیشگام و پیش قدم بود، عنوان کرد: وی علاقه عجیبی به شهادت داشت و عاشق امامین انقلاب و حاج قاسم بود و بالاخره مزد زحمات خود را از حضرت زینب (س) گرفت.

دیلمی گفت: هر ساله تلاش می‌کرد که اربعین سیدالشهدا حضور داشته باشد و مزد زحمات خود را از روضه و هیئت گرفت.

آیین استقبال و تشییع در گلستان

معاونت روابط عمومی و تبلیغات سپاه نینوای گلستان در اطلاعیه‌ای زمانبندی مراسم شهید مهقانی را چنین اعلام کرد:

مراسم استقبال و وداع در گرگان: سه شنبه ۱۵ فروردین ساعت ۲۰:۳۰ گرگان، حسینیه عاشقان ثارالله (ع) سپاه نینوا

مراسم تشییع در گرگان: چهارشنبه ۱۶ فروردین ساعت ۹ صبح از حسینیه عاشقان ثارالله تا چهار راه خیابان شهدا

مراسم استقبال و وداع در فاضل آباد (زادگاه شهید): چهارشنبه ۱۶ فروردین ساعت ۲۰:۰۰ فاضل آباد، ابتدای خیابان رحمت آباد، مسجد جامع

مراسم تشییع در فاضل آباد: پنجشنبه ۱۷ فروردین ساعت ۹ صبح از مسجد المهدی (عج) به سمت گلزار شهدای گمنام

مراسم تدفین در علی آبادکتول: پنجشنبه ۱۷ فروردین ساعت ۱۱ صبح گلزار شهدای امامزاده الازمن شهرستان علی آبادکتول

مراسم سومین روز شهید: پنجشنبه ۱۷ فروردین ساعت ۱۶ عصر مسجد جامع شهر فاضل آباد.

به گزارش خبرنگار مهر، شهادت فرزند گلستان در ماه مبارک رمضان و در مسیر آرمان‌های والای جمهوری اسلامی و امامین انقلاب در کنار چهار هزار شهید والا مقام این استان برگ زرینی به افتخارات نگارستان ایران زمین افزوده است.