به گزارش خبرنگار مهر، رضا حبیبی ساروی صبح چهارشنبه در گفتگو با خبرنگاران شمار پایگاههای اورژانس استان را ۱۰۰ واحد بیان کرد و افزود: امیدواریم با حمایت دانشگاه علوم پزشکی شمار پایگاهها را به ۱۳۲ واحد افزایش دهیم.
وی با اظهار اینکه ۹۹ پایگاه زمینی شامل ۶۲ پایگاه جادهای، ۳۷ پایگاه شهری و یک پایگاه هوایی است، افزود: ۸۱۳ پرسنل عملیات و ۴۸ پرسنل اداری با ۱۵۷ دستگاه آمبولانس به هم استانیها خدمات رسانی میکنیم.
وی ادامه داد: در سال قبل ۸۲۱ هزار و ۸۳۹ تماس با اورژانس ۱۱۵ استان در چهار مرکز پاسخگویی گرفته شد و از این تعداد ۳۸ هزار مشاوره پزشکی ارائه شد اما ۱۲ هزار و ۷۵۰ تماس نیز مزاحمت تلفنی بوده است.
حبیبی با عنوان اینکه با تلاشهای صورت گرفته و اطلاع رسانی، مساعدت مردم میزان مزاحمتهای تلفنی از پنج درصد به ۱.۵ درصد کاهش یافت و از مجموع تماسهای صورت گرفته بیش از ۱۴۷ هزار مأموریت پزشکی انجام شد.
رئیس مرکز اورژانس مازندران یادآور شد: از مجموع مأموریتها ۲۸ هزار و ۵۸۵ مأموریت تصادفی و ۱۱۹ هزار فقره نیز مأموریتهای غیرتصادفی بوده است و شایعترین عامل حضور همکاران بر بالین مددجویان، بیماریهای قلبی و عروقی بود و شهرهای آمل، ساری و قائمشهر به ترتیب بیشترین مأموریتها را به خود اختصاص دادند.
وی گفت: طبق استانداردهای ابلاغی سازمان به ازای هر ۲۰ هزار نفر جمعیت شهری باید یک پایگاه اورژانس وجود داشته باشد اما در ساری با ۳۴۰ هزار نفر جمعیت پنج پایگاه فعالیت دارد درحالی که ۱۷ پایگاه لازم است.
حبیبی گفت: همچنین در قائمشهر با ۲۰۰ هزار جمعیت به ۱۰ پایگاه نیاز داریم درحالی که اکنون چهار پایگاه در آن فعال است و در آمل نیز به رغم آنکه ۱۲ پایگاه نیاز داریم شش پایگاه فعال است.
وی از خیران و نهادها برای گسترش پایگاههای اورژانس در شهرهای مختلف استان از جمله ساری، آمل و قائمشهر درخواست یاری و کمک کرد و گفت: در این شهرها نقطه سربه سر بحران را رد کردیم و شدیداً به حمایت نیاز داریم.
رئیس مرکز اورژانس مازندران با اظهار اینکه بالگرد در آمل مستقر است و به کل استان خدمات رسانی میکند، افزود: متأسفانه پس از سقوط یک فروند بالگرد ملکی اورژانس استان طی یکسال و نیم قبل در تست دورهای، هنوز بالگرد جایگزین تحویل استان نشده است.
وی کل مأموریتهای هوایی سال قبل را ۳۲ مأموریت ذکر کرد و گفت: از این تعداد شش فقره تصادفی و ۲۶ فقره غیرتصادفی بود و شایعترین بیماران منتقل شده شامل بیماران قلبی و سوختگیها بوده است و بیشترین مأموریت در چالوس، آمل و فریدونکنار انجام شد.