به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، محسن کریمی با حضور در برنامه میز اقتصاد شبکه خبر به تشریح راهبردهای بانک مرکزی در خصوص گسترش مبادلات پولی دوجانبه و کاهش اتکا به دلار پرداخت.
وی با بیان اینکه منافع هنگفتی که از بین المللی و جهان روا بودن دلار نصیب آمریکا شده و سوءاستفادههای سیاسی این کشور از این موضوع علیه سایر کشورها موجب شده است تا کشورهای مستقل از وابستگی به دلار فاصله بگیرند و درصدد دلارزدایی در مبادلات خود هستند، تاکید کرد: دلارزدایی و حرکت به سمت پیمانهای پولی ریسک سو استفادههای اقتصادی و سیاسی آمریکا را از بین میبرد چراکه آمریکا با استفاده از این برتری خود براحتی سایر کشورها را تحریم میکند.
معاون بین الملل بانک مرکزی ادامه داد: وقتی نظام پولی و بانکی دنیا در ۷- ۸ دهه اخیر مبتنی بر دلار شکل گرفته و بازارهای مهم دنیا بویژه بازارها انرژی بر پایه دلار بنا شده است، استفاده از سایر پولها و پولهای محلی ریسکها و مخاطراتی دارد که بانکهای مرکزی باید انها را پیش بینی کرده و ریسکها را پوشش دهند و به سمت دلارزدایی و کنارگذاشتن دلار حرکت کنند که خوشبختانه امروز تحولات خوبی در این خصوص رخ داده و به سمت کاهش غلبه آمریکا در نظام پولی دنیا در حرکت هستیم.
کریمی با اشاره به اینکه پیمانهای پولی شرایط ثابتی ندارد و با توجه به شرایط اقتصادی و پولی کشورها متفاوت بوده و حالات و شقوق مختلفی دارد تاکید کرد: ما هم به عنوان کشوری که سالهاست تحت تحریمهای ظالمانه قرار داریم باید از گذشته وارد مناسبات پولی دوجانبه میشدیم تا از آسیبهایش درامان باشیم.
وی خاطرنشان کرد: منافع اقتصادی هنگفتی که نصیب آمریکا شده و مالیات تورمی که از دنیا اخذ میکند کشورها را به سمت دلارزدایی در مناسبات پولی و بانکی سوق داده است و این موضوع اگر رخ بدهد به معنای سررسید شدن بدهیهای آمریکا به عنوان بدهکارترین کشور دنیا و وقوع ابرتورم در این کشور است. این روند و تحولات نظام پولی بین المللی آغاز شده و البته آنها تلاش میکنند که این اتفاق دفعتا و یکباره رخ ندهد و به تدریج انجام شود.
کریمی تاکید کرد: این موضوع نشان میدهد که غلبه آمریکا در این زمینه در حال کاهش است لذا دلار زدایی و فاصله گرفتن از زیرساختهای کشورهای متخاصم قطعاً آسیبهای ما را کاهش خواهد داد.
معاون بین الملل بانک مرکزی افزود: بانک مرکزی در دوره جدید کاهش اتکا به دلار و برقراری مناسبات و پیمانهای پولی با سایر کشورها را در دستور کار قرار داده است و توافقات و مذاکرات خوبی هم با تعداد زیادی از کشورهای انجام شده و در حال انجام است که بدلیل حساسیت جزئیات آن را اعلام نمیکنم.
وی گفت: طی یکی دو ماه آینده رویداد مهمی در زمینه مناسبات پولی بین المللی و دلازدایی در تهران خواهیم داشت و امیدواریم در ۶ ماهه اول امسال اخبار خوبی در خصوص توفیقات بانک مرکزی در این زمینه منتشر شود.
کریمی به تشریح راهبردهای بانک مرکزی در این خصوص پرداخت و گفت: اتصال نظام پرداخت داخلی کشور به سیستمهای پرداخت سایر کشورها و نیز به کارگیری و فعال سازی اتحادیههای پایاپا دو جهت گیری مهم بانک مرکزی در این زمینه است. همچنین ایجاد ساختار جدید در بانک مرکزی با هدف تحریم ناپذیری و مشخص شدن وظایف بخشهای مختلف در این ساختار برای مقابله با تحریمها از جمله دیگر اقدامات عملی بانک مرکزی در این زمینه است.
تاریخ انتشار: ۱۶ فروردین ۱۴۰۲ - ۲۱:۳۳
معاون بین الملل بانک مرکزی گفت: بانک مرکزی در دوره جدید، کاهش اتکا به دلار و برقراری مناسبات و پیمانهای پولی با سایر کشورها را در دستور کار قرار داده است.