به گزارش خبرنگار مهر، مجتبی عبداللهی شامگاه پنجشنبه در جلسه شورای اداری استان البرز که با حضور حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای رئیس قوه قضائیه در سالن جلسات مؤسسه اصلاح بذر و نهال برگزار شد، ضمن تبریک سال نو و ولادت امام حسن مجتبی (ع) کریم اهل بیت، ابراز امیدواری کرد که این سفر منشأ خیر و اثر برای مردم شریف استان البرز باشد. وی همچنین از آیت الله حسینی همدانی امام جمعه محترم کرج و نماینده ولی فقیه در استان البرز بابت حمایتهای همه جانبه و مواضع شفاف و انقلابی قدردانی کرده و تلاشها و تعاملات رئیس کل دادگستری استان و دادستان کرج را مورد تقدیر قرار داد.
وی با اشاره به اینکه استان البرز بعنوان سی و یکمین استان که در سال ۱۳۸۹ از تهران مستقل شد و دارای ۴ درصد جمعیت کشور و نیم در صد مساحت جغرافیایی کشور، ادامه داد: این استان دارای پتانسیلهای متعددی در بخشهای صنعت، اقتصاد، کشاورزی، توریسم و ترانزیت است.
عبداللهی گفت: وجود ۱۲ شهرک صنعتی با حدود ۳۷۰۰ واحد فعال و با اشتغال بیش از ۱۶۷۰۰۰ نفر با حدود ۶۰۰ هکتار گلخانه در حوزه کشاورزی و آبخیزداری، قرارگیری در محور کریدور شمال به جنوب و غرب به شرق و محل اتصال ۱۵ استان، بعنوان پرتردد ترین اتوبان در کشور و با دارا بودن ۱۵۰ برند ملی و بین المللی بعنوان قطب تولید محصولات دارویی بیو تکنولوژی، تولید کننده با کیفیت ترین آرد با تکنولوژی روز، قطب صنایع قطعات خودرو، قطب صنایع آرایشی و بهداشتی، قطب تولید سموم و کود کشاورزی بشمار میرود.
وی افزود: استان البرز دارای ۱۲ مجتمع دانشگاهی و تحقیقاتی و قریب به ۱۰۰ هزار نفر دانشجو بوده و بعنوان قطب علمی و صنعتی دارای جایگاه ویژه ای در کشور است.
استاندار البرز گفت: در استان ۳۸۱ شرکت دانش بنیان فعال و حدود ۴۰۰ محصول تولید میشود که در فروش محصولات (داخلی و خارجی) در بین ۵۱ پارک علم و فناوری کشور رتبه برتر را کسب کرده ایم.
وی افزود: در این استان طی ۳ سال گذشته با همکاری همه دستگاههای همکار و بانکهای استان رتبه اول در پرداخت تسهیلات رونق تولید در کشور را به خود اختصاص داده و در عملکرد و تعداد جلسات کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید و همچنین کشفیات قاچاق کالا رتبه برتر کشور را به دست آورده است.
عبداللهی گفت: در حوزه اصناف با دارا بودن حدود ۹۱۰۰۰ پروانه کسب معتبر یکی از استانهای صنفی به شمار می آییم. استان البرز با تولید ۸۰ درصد ماکارونی مورد نیاز بازار، قطب تولید ماکارونی ایران به شمار میآید. در بخش کشاورزی از ابتدای تشکیل استان تا ابتدای سال (۱۴۰۱)، ۳۵۰ هکتار گلخانه احداث و در طول سال (۱۴۰۱) ۳۲۵ هکتار گلخانه احداث و یا در حال تکمیل است.
وی افزود: در حوزه اجتماعی و سیاسی و فرهنگی وجود اقوام، مذاهب و ادیان الهی گوناگون، گروهها و طیفهای مختلف اجتماعی و فرهنگی موجب شده مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) در سفر سال ۱۳۷۶ از استان البرز بعنوان ایران کوچک یاد نمایند و این توصیف ایشان رسالت سنگینی را بر دوش کلیه مدیران ملی و استانی نهاده است.
استاندار البرز گفت: علیرغم تمام ظرفیتهای مورد اشاره، استان البرز از آسیبها و کمبودهای بسیاری رنج میبرد. و این موضوع میطلبد که مدیران عرصه ملی رویکرد ویژه ای را برای حل مسائل و مشکلات استان بعمل آورند. از جمله این آسیبها موضوع حضور بی رویه اتباع خارجی اعم از مجاز و غیر مجاز، استقرار ۴ زندان حساس و مهم و به تبع آن حضور خانواده زندانیان در اطراف زندانها و تشکیل سکونت گاههای غیر رسمی و حاشیه نشینی است که موجب ایجاد مشکلات فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و امنیتی در این مناطق شده است.
وی افزود: همچنین آمار بالای مهاجر پذیری استان (رتبه دوم کشور بعد از تهران) به مسائل و مشکلات استان افزوده، و مجموع موارد فوق موجب شده که ۱۵ درصد آسیبهای اجتماعی کشور در استان البرز است.
عبداللهی گفت: از سویی زیرساختهای استان اعم از آموزشی، فرهنگی، بهداشتی و درمانی جزو پایینترین سرانههای کشور است. بنابراین از زمان تشکیل دولت سیزدهم مجموعه مدیریتی منصوب دولت با رویکرد مدیریت جهادی و انقلابی درصدد رفع مشکلات و معضلات استان علی الخصوص در حوزههای اجتماعی و زیرساختی و عمرانی فعالیت خود را آغاز کرد.
وی افزود: با تلاشهای شبانه روزی صورت گرفته در حوزه اجتماعی با راه اندازی قرارگاه اجتماعی با ۳۳۷ مصوبه و با هدف قرار دادن ۶۶ محله آسیب دیده، بعنوان قرارگاه نمونه کشور، موفق به ارتقا جایگاه استان در خصوص رفع معضلات اجتماعی، راه اندازی ۶ مرکز ماده ۱۶ نگهداری معتادان متجاهر در سال ۱۴۰۱ شده است.
عبداللهی گفت: همچنین ایجاد ۸ گرمخانه و مرکز نگهداری افراد بی سرپناه، راه اندازی دو مرکز جدید کودکان کار و خیابان، تحت پوشش قرار دادن ۵۰۰۰ کودک بازمانده از تحصیل، ایمن سازی ۲۰۰۰ نقطه از مناطق بی دفاع شهری، دیدار چهره به چهره با ۴۰۰۰ نفر از شهروندان در قالب برنامههای ملاقات عمومی روزهای سه شنبه بطور مستمر و میز خدمت در روزهای چهارشنبه و جمعه، برگزاری جشن ازدواج و حمایت از زوجین، حل مشکل تخصیص انشعابات آب و برق گاز اراضی قولنامه ای، اختصاص ۵۶ مدرسه به ورزش بانوان و خانوادهها در محلات کم برخوردار، راه اندازی ۲۰۰ مرکز نیکو کاری، تأمین و ساخت ۸ زمین ورزشی، انعقاد تفاهم نامه ۵۰ مدرسه با اولویت در محلات هدف قرارگاه اجتماعی شد.
وی اضافه کرد: در حوزه امنیتی، انتظامی با برگزاری ۶۰ جلسه شورای تأمین با ۹۸۸ مصوبه که ۹۷ درصد مصوبات اجرایی شده و با همدلی، وفاق و تعامل اعضای شورای تأمین در پیگیری مسائل و مشکلات حوزه امنیت در خصوص برقراری نظم و امنیت عمومی به فضل الهی موفق به کاهش ۶ درصدی جرایم استان، علیرغم افزایش جرایم کشوری شده ایم و تمام مساعی خود را در سالجاری بکار میگیریم تا بحول قوه الهی و توسعه زیر ساختها و انجام کار شبانه روزی و جهادی جرایم را تا ۳۰ درصد کاهش دهیم.
استاندار البرز گفت: حوزه عملکرد توسعه زیرساختهای عمرانی استان، در هفته دولت ۱۴۰۱ در استان البرز ۲۳۸ پروژه دولتی و خصوصی با اعتباری حدود ۶ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان و اشتغالزایی برای حدود ۲ هزار و ۸۰۰ نفر را داشتیم.
وی افزود: در ایام دهه مبارک فجر ۱۴۰۱ در استان البرز ۴۰۴ پروژه با اعتباری بیش از ۶ هزار و ۲ میلیارد تومان و اشتغال برای حدود ۲ هزار و ۲۰۰ نفر مورد بهره برداری قرار گرفت و در این ایام افتتاح شد.
عبداللهی گفت: در اولین گام با توجه به جمعیت ۵۱۹۶۸۱ نفری دانش آموزان استان البرز و کمبود شدید سرانههای آموزشی با ایجاد نهضت مدرسه سازی اقدامات مؤثری در سال ۱۴۰۱ صورت پذیرفت.
وی افزود: پیرو مصوبه سفر ریاست محترم جمهور مبنی بر تعهد احداث ۲۰۰ مدرسه تا پایان سال ۱۴۰۳ در استان تا کنون ۶۰ مدرسه افتتاح و ۴۰ مدرسه در حال ساخت است. همچنین با پیگیریهای صورت گرفته ۱۰۰ تفاهم نامه با خیرین، برای ساخت مدرسه (صد در صد) خیر ساز و مشارکتی منعقد شده است.
عبداللهی گفت: در طی ۱۵ ماه گذشته پروژههای شاخصی همچون ۶ کیلومتر خط ۲ مترو بعداز گذشت ۱۲ سال، ۴۱۶۰ واحد مسکن مهر، ۲ بیمارستان ۲۶۰ تخت خوابی فردیس (دولتی و خصوصی)، پروژه دانشکده دانشگاه علوم پزشکی بعنوان بزرگترین دانشگاه پزشکی خاورمیانه، راه اندازی ۵ پایگاه اورژانس، احداث کنار گذر کلاک به بهره برداری رسید.
وی افزود: ضمن تشکر از مساعی تمامی مدیران استان که در ۱۵ ماه گذشته، استان البرز را بعنوان استان نمونه در عرصه خدمت رسانی معرفی کردند و موجبات ارتقای سرمایه اجتماعی در استان را فراهم کرده اند.
عبداللهی در ادامه با اشاره به مطالبات و درخواستهای استان و مردم، گفت: سرعت بخشیدن به اجرای قانون انتقال زندانها در برنامه ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، برنامه ریزی برای کاهش تعداد زندانیان و رساندن تعداد آنها به استانداردهای موجود در قالب یک برنامه مشخص و جلوگیری از اجرای احکام سنگین و تقاضای ابلاغ، تدبیر و دستور مبنی بر اجرای احکام در حوزه قضائی مربوطه از جمله درخواستها محسوب میشود.
وی افزود: پیش بینی بودجه لازم و تأمین اعتبارات مورد نیاز جابجایی زندانها در برنامه هفتم توسعه کشور، برای جلوگیری از یکسری مشکلات ایجاد شده در سطح استان چنانچه مقدرو باشد مدیریت زندانهای داخل استان به استان البرز محول شود.
استاندار البرز گفت: در راستای تحقق شعار و فرمایشات ارزشمند مقام معظم رهبری در سال جاری مبنی بر مهار تورم و رشد تولید، تعداد ۵ واحد تولیدی از واحدهای صنعتی استان که نیازمند حمایت ویژه قضائی میباشند.
وی افزود: یکی از مطالبات شهروندان در ملاقاتهای عمومی ابطال مصوبه ممنوعیت صدور پروانه در املاک فاقد اسناد رسمی مستند هیئت عمومی دیوان عدالت اداری میباشد با توجه به رأی صاده از دیوان عدالت اداری مبنی بر عدم صدور پروانه ساختمانی در املاک و اراضی فاقد اسناد رسمی (املاک قولنامه ای) در روستاها و شهرها که متقاضیان را با مشکلاتی مواجه کرده است و امر ساخت و ساز غیرمجاز را به دنبال دارد برای رفع مشکلات پیشنهاد میشود.
عبداللهی گفت: در راستای توسعه و ترویج بخش کشاورزی و اشتغال و رونق اقتصادی استان پیشنهاد میشود موضوع صدور مجوزهای واحدهای تولیدی بخش کشاورزی و صنعتی از رأی دیوان در خصوص اراضی قولنامه ای استثنا شود.
وی افزود: با رأی اخیر دیوان عدالت اداری تمامی اختیارات کمیسیونهای نظارت استان و شهرستانها در کشور و ازجمله استان البرز در راستای تذکر، توبیخ و یا عزل واحدهای صنفی متخلف لغو شده است، و تنها با دستور مقام قضائی در خصوص اصناف این امکان وجود دارد لذا پیشنهاد میشود.
عبداللهی گفت: تعیین تکلیف کالاهای رسوبی در انبارهای اداره جمع آوری و فروش اموال تملیکی استان، در خصوص نحوه تمدید گذرنامههای طرح خانواری، قریب به ۸۰۰ جلد گذرنامه اتباع خارجی افغانستانی جامانده از طرح تمدید به دلیل عدم اختصاص شعب قضائی منجر به محرومیت فرزندان آنها از ادامه تحصیل یا عدم برخورداری از خدمات بانکی و بیمهای کل خانوار شده است. تقاضای رفع مشکل دارد.
وی افزود: درخصوص اعطای مجوز اقامت ویژه و تسهیلات به فعالان مؤثر اقتصادی تبعه خارجی مقیم کشور، مشکلاتی نظیر عدم برخورداری از کد ثنا، عدم ثبت اسناد رسمی مالکیت اموال غیرمنقول به نام خود و محدودیت در ثبت اسناد رسمی مالکیت اموال منقول به نام خود مواجه میباشند.