به گزارش خبرگزاري مهر،اين گزارش مشترك سازمان هاي اطلاعاتي اروپايي كه با همكاري كارشناسان سياسي و روابط خاورميانه اي اروپا تهيه شده است، فاش مي كند كه در مقابل دولت هاي آمريكا و انگليس هيچ راهي جز جنگ لفظي براي نجات خود از وضع سياسي بحراني خود ندارند.
ساختگي بودن اطلاعات مربوط به جنگ برضد عراق، حكومت جرج بوش رئيس جمهور آمريكا و توني بلر نخست وزيرانگليس را درمعرض خطر قرار داده است اما بايد گفت كه جنگ لفظي نيز آينده سياسي آنها را تضمين نخواهد كرد زيرا فرصت ادامه حكومت آنها ناچيز است.
اين گزارش تاكيد كرد سازمان ملل متحد اعتماد كاملي به نبودن دلايل واقعي براي شروع جنگ برضد عراق وبي اساس بودن ادعاهاي وجود سلاح هاي كشتارجمعي در عراق داشت، لذا بر اساس اين گزارش،سازمان ملل متحد تلاش كرد با تمام توان بين المللي خود مانع از جنگ بر ضد عراق شود،اما در مقابل اهداف چهارگانه آمريكا و انگليس شكست خورد كه اين دلايل عبارتند از:
1- آمريكا و انگليس تمايل داشتند كه عراق را به عنوان سپربلا براي اجراي نقشه آمريكا براي سلطه جويي برجهان واينكه هيچ تشكل بين المللي توان ايستادگي درمقابل اراده آمريكا را ندارد قرار دهد.
2- از عراق به عنوان عامل فشار برضد دولت ها و نظام هاي سياسي عربي و غيرعربي براي به تسليم درمقابل اراده آمريكا و منافع اين كشوراستفاده شود و به آنها اخطار داده شود در صورت تسليم نشدن در مقابل خواسته هاي آمريكا، آنها نيز به سرنوشت عراق دچارخواهند شد.
3- جنگ برضد عراق تنها با هدف برآورده شدن منافع و اهداف آمريكا وانگليس صورت نگيرد بلكه عاملي براي حضور دايمي آنها در منطقه نفت خيزخليج فارس كه اهميت راهبردي مهمي دارد، باشد.
4- اشغال عراق با هدف رفع تهديد اين كشور برضد اسراييل است، هرچند صدام قدرت واقعي براي عملي كردن تهديدهاي خود بر ضد اسراييل را نداشت.
اين گزارش تاكيد كرد كه سازمان اطلاعاتي آمريكا سيا درسال 1995 گزارشي را در مورد عراق ارائه كرد و در آن بر نبودن هرگونه دليل درخصوص تلاش عراق براي دستيابي به سلاح هسته اي يا داشتن اين سلاح ها تاكيد كرده بود، اما دولت آمريكا با توجه به تمايل بازها(جمهوريخواهان) در پنتاگون در نتايج اين گزارش ترديد داشت وحتي برخي از عناصر اطلاعاتي خود را به مزدوري براي صدام متهم كرد.
پس ازاين گزارش درسال 1999 آمريكا عناصر جديدي از اطلاعات را براي استقرار در مناطق كرد نشين و داخل عراق اعزام كرد و صدام از حضور آنها درعراق آگاه بود و به حزب بعث دستورداد براي اميدواري نسبت به انتقال گزارش درست اين عناصر به آمريكا براي دور شدن شر جنگ از كشورش كاري به كار آنها نداشته باشد، حتي صدام به عناصر اطلاعاتي آمريكا به طورغير مستقيم كمك كرد تا دلايلي را كه بر نبودن سلاح هاي كشتار جمعي تاكيد مي كند،جمع آوري كنند اما دولت آمريكا هرگز به اين اطلاعات متقاعد نشد زيرا مي خواست هر طور شده و به هربهايي كه مي خواهد باشد، به عراق حمله كند.
اين گزارش همچنين تاكيد مي كند كه با وجود گذشت يك سال از ايستادن كالين پاول وزير امور خارجه آمريكا در مقابل شوراي امنيت براي دفاع از سياست كشورش در قبال عراق ، شبكه دروغ هاي عنكبوتي كه پاول به آن چنگ زده، با شدت هرچه تمام تر فروپاشيده مي شود تا ماهيت وچهره واقعي دولت آمريكا و دروغ گويي اين كشور را عريان و رسوا كند.
پاول با ارائه تصاويري از كاميون هاي متحرك مدعي شد كه اين تصاوير از طريق ماهواره هاي اطلاعاتي در عراق گرفته شده اند و اين كاميون ها به عنوان كارخانه يا آزمايشگاه هاي ساخت سلاح شيميايي از سوي صدام به كار مي رفته است، اما اين ادعا و نوارهاي ضبط شده اي كه پاول در مورد سلاح هاي كشتارجمعي عراق ادعا كرده است ، همگي ساختگي بود وتاكنون هيچ دليلي از سوي هيچ دستگاه اطلاعاتي درجهان در مورد واقعي بودن اين تصاوير ارائه نشده است، كما اينكه نوارهاي ضبط شده اي كه پاول در مقابل سازمان ملل متحد ارائه كرده تنها يك صحنه نمايش ساختگي بود و بهانه اي بود كه آمريكا از آن براي جنگ بر ضد عراق استفاده كرد.
تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۳۸۲ - ۱۶:۱۴
الوطن به نقل از يك گزارش مشترك سازمان هاي اطلاعاتي اروپايي فاش كرد كه افشاي دروغ بودن اطلاعات آمريكا در جنگ بر ضد عراق، آينده سياسي بوش و بلر را در معرض تهديد جدي قرار داده است.