حجت الاسلام حسن شهسواری در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: شب قدر را باید غنیمت شمرد و لذا با توجه به این مسئله باید به محتوا در برگزاری مراسم بیشتر از فرم برگزاری مراسم توجه شود.
وی بیان کرد: محتوای غنی و اثرگذار در این شبها باید به مخاطب منتقل شود و این محتوا باید به گونهای باشد که معنا و معرفت این شبها را دو چندان کرده و مخاطب را به فکر وادار کند.
این کارشناس مذهبی افزود: با توجه به اینکه شب قدر بهترین شب سال بوده و بهترین عمل تفکر است لازم است محتوای برنامهها و هیئات به گونهای باشد که مخاطب به فکر وادار شود چنانچه خواندن چند فراز از ادعیه با توجه و تفکر به معانی و محتوا که سبب شود مخاطب به فکر فرو رود و تلنگری به وی وارد شود بیشترین بازدهی را دارد که با توجه به این امر برنامه ریزی هیئات برای برگزاری مراسم شب قدر باید به گونهای باشد که به مسئله محتوا و نوع بیان آن توجه ویژه شود.
وی ادامه داد: مطالب و برنامهها باید به گونهای باشد که مخاطب احساس خستگی نکند چنانچه در برخی هیئات شاهد آن هستیم که برنامههایی نظیر قرآن به سر گرفتن به قدری طولانی میشود که مخاطب احساس خستگی بسیاری میکند و این امر سبب میشود تا تمایل کمتری برای شرکت در سایر برنامههای مذهبی داشته باشد.
وی تصریح کرد: توجه به نکاتی از قبیل زمانبندی برنامهها و قرارگیری برنامههای مناسب و اثر گذار در هیئات از جمله مسائلی است که باید در مراسم شب قدر لحاظ شود.
شهسواری تاکید کرد: در حوزه سخنرانی نیز باید محتوا به روز و ناظر بر مسائل و مشکلات روز جامعه باشد تا بتواند مخاطب را جذب خود کند زمانی که سخنران از سخنرانیهای کلیشهای و تکراری پرهیز کرده و به مطرح کردن مطالب روز و مفید میپردازد مخاطب بهتر میتواند با مراسم ارتباط برقرار کند.
این کارشناس مذهبی در پایان گفت: نکته مهم دیگر حضور کودکان در شب قدر است که بهتر است برای کودکان نیز در این مراسم حسینیه کودکی تعریف شود و در آن مطالب مرتبط با شب قدر و امیرالمومنین (ع) با زبانی کودکانه و مناسب سن کودکان مطرح شود که این امر علاوه بر آن که سبب میشود تا فرزندان نیز از این شب بهره کافی ببرند خانوادهها نیز با تمرکز و توجه بیشتری در مراسم حاضر شده و به مطالب و محتوای این شبها توجه کنند.