رئیس مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام با معرفی سامانه درگاه آشنایی با نخبگان و آینده سازان (دانا) گفت: جامعه هدف «دانا» اساتید، دانشجویان و دانش پژوهان کشورهای اسلامی هستند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC)، دکتر سید احمد فاضل زاده رئیس بین‌المللی مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC)، با شرکت در جلسه هیئت دولت یکشنبه ۲۰ فروردین ۱۴۰۲، ضمن معرفی فعالیت های موسسه در سطح ملی و بین المللی به تشریح اهداف و قابلیت های شبکه علمی – اجتماعی سامانه درگاه آشنایی با نخبگان و آینده سازان (دانا) پرداخت.

رئیس موسسه (ISC) گفت: جامعه هدف سامانه درگاه آشنایی با نخبگان و آینده سازان (دانا) اساتید، محققان و دانشجویان و دانش پژوهان کشورهای اسلامی هستند و حداقل مخاطب این درگاه در سطح ملی و کشورهای اسلامی بترتیب یک و پنج میلیون نفر هستند.

وی اظهار داشت: فعالیت های مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC) بر اساس مصوبات مجلس شورای اسلامی، شورای عالی انقلاب فرهنگی، هیئت وزیران و شورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری متولی پایش، ارزیابی و رصد علمی و فناوری کشور، منطقه، کشورهای اسلامی و جهان است. این مؤسسه بر اساس تصویب چهارمین نشست آموزش عالی و تحقیقات علمی کشورهای اسلامی در سال ۱۳۸۷ فعالیت رسمی خود را در سطح کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی (OIC) آغاز کرده است.

فاضل زاده گفت: بر اساس داده های پایگاه وب آو ساینس (WoS)در سال ۲۰۲۲ تعداد پژوهشگران و تولیدات علمی جمهوری اسلامی ایران به ترتیب ۲۰ و ۱۸.۵ درصد از تعداد پژوهشگران و تولیدات علمی کشورهای اسلامی را داشته است. همچنین جمهوری اسلامی ایران با داشتن ۱.۲۴ درصد از تعداد پژوهشگران جهان حدود ۲ درصد تولیدات علمی کشورهای جهان را دارا است.

وی گفت: بر اساس داده های ISC در سال ۲۰۲۲ تعداد پژوهشگران علوم انسانی، علوم اجتماعی و هنر در کشور قریب به ۴۰۰ هزار نفر هستند.

رئیس ISC در معرفی سامانه درگاه آشنایی با نخبگان و آینده سازان (دانا) با اشاره به ضرورت ایجاد و قابلیت ها و ظرفیت های ملی و بین المللی که از طریق سامانه ایجاد خواهد شد، گفت: سامانه دانا دارای اهداف زیر است:

۱. ایجاد شبکه علمی - اجتماعی کشور های اسلامی

۲. ارتقاء دیپلماسی علمی - فناوری ما بین دانشمندان جهان اسلام

۳. مرجعیت علمی و فناوری در سطح کشورهای اسلامی

۴. تعیین شناسه محققان ISC-ID

۵. شناسایی محققان و پژوهشگران ایرانی در داخل و خارج از کشور

۶. شناسایی محققان و پژوهشگران کشورهای اسلامی

۷. افزایش رویت پذیری پژوهشگران

۸. یافتن فرد متخصص و صاحب نظر جهت ارجاع نیازها و اولویت های تحقیقاتی شرکت های دانش بنیان، صنایع خصوصی، دولتی و دستگاه های دولتی

۹. ارتباط نظام مند سامانه (دانا) با سامانه نظام ایده ها و نیازها (نان)

فاضل زاده گفت: تعریف و تخصیص یک شناسه مشخص برای محققان در سطح ملی و بین المللی تحت عنوان ISC-ID در سامانه دانا گام مهمی جهت رصد فعالیت های محققان در کشورهای اسلامی است. یقینا راه اندازی سامانه (دانا) موجب ارتقا وب سنجی و رتبه بندی مؤسسه و کشور خواهد شد.