محمدرضا فهیمی مدیر گروه تلویزیونی مرکز هنری رسانهای نهضت درباره برنامه «محفل» که ویژه افطار از شبکه سه پخش میشود و بازخوردهایی که تاکنون داشته است به خبرنگار مهر بیان کرد: باید اعتراف کنم بازخوردها ما را غافلگیر کرد و فراتر از حد انتظار بود. هم در سطح نخبگانی و هم عموم مردم بازخوردها قابل توجه بود.
وی ادامه داد: در سطح تخصصی و جامعه قرآنی کشور، ما بازخوردهای فوقالعادهای از صاحب نظران و پیشکسوتان و حتی نسل جدید قرآنی داشتیم چون تاکنون به این ترتیب در فضای قرآنی در تلویزیون کاری نشده بود. از سمت مخاطب عام هم که شاید خیلی با فضای تخصصی قرآنی مأنوس نباشد فیدبک گرفتیم. مخاطبانی که حتی شاید بازنمایی قرائت قرآن برایشان تداعیکننده مجالس ختم بود و انها را یاد عزاداری میانداخت، حالا رویکرد متفاوتی را با موضوع قرآن در تلویزیون شاهد بودند و فهمیده بودند قرآن در لحظات شاد هم میتواند جاری باشد و حس خوب زندگی بدهد.
فهیمی با مثالی یادآور شد: از جمله بازخوردهایی که به دست ما رسیده این بود که بچهها با دیدن برنامه از پدر و مادرها مطالبه کرده بودند که وارد فضای قرآنی شوند و این را پدر و مادرها به ما منتقل کرده بودند. موارد متعددی و مشابهی این چنین داشتیم که از طریق شبکههای اجتماعی برنامه، روابط عمومی سازمان صداوسیما و… به ما رسیده است.
مدیر گروه تلویزیونی مرکز هنری رسانهای نهضت درباره خلائی که پیش از این در تلویزیون در برنامههای رمضانی احساس میشده بیان کرد: از جمله خلاءها همیشه این بوده که جای خالی یک برنامه صمیمی با حس و حال خوب قرآنی در تلویزیون وجود داشت. حالا امسال که برنامههای ماه رمضان میبایست به نوعی ویژه برنامه نوروزی هم باشند این حس نیاز بیشتر وجود داشت. خلائی بود که وجود داشت. البته که برنامههای قرآنی متعددی در این سالها روی آنتن رفته بود که همه ناظر به صوت و لحن تخصصی بودند و برنامههایی نخبگانی با مخاطب محدود بودند.
وی اضافه کرد: محفل فقط یک ویژه برنامه قرآنی نیست، یک برنامه اجتماعی و فرهنگی و قرآنی است که نیاز مخاطب عام به یک برنامه نوروزی و ویژه برنامه افطار را برآورده میکند.
فهیمی درباره ساختار برنامه و تأثیرش در مورد توجه قرار گرفتن آن گفت: بخش جدی این بازخوردها و خلائی که بود با ساختاری که طراحی شد برطرف شده است. ساختار برنامه باعث شد نوعی صمیمیت به مخاطب انتقال دهد. با حضور تماشاگران و میزبانانی که به دور از گفتگوهای رسمی دیالوگ برقرار میکنند. میزبانانی که گاهی اختلاف نظر دارند و موارد مورد نظر خودشان را مطرح میکنند.
مدیر گروه تلویزیونی مرکز هنری رسانهای نهضت درباره دلایل پربازدید شدن این برنامه به عنوان دومین برنامه پربیننده تلویزیون در میان ویژههای افطار هم تصریح کرد: نگاه نو، خلاقیت و جامعنگری که به قرآن داشتیم و آن را یک قرائت صرفاً تخصصی ندیدیم از جمله این دلایل است. با تعددی که در سوژهها داشتیم تنوع خوبی را از سوژهها به دست آوردیم. هر کدام از اینها داستانی دارند که از چگونه قرآنی شدن شأن بیان کردند و همین باعث میشود که برنامه با دیدن یک قسمت تکراری نشود چون هر یک از سوژهها جهانی متفاوت دارند.
وی در پایان ضمن تشکر از اهتمام و همراهی گروه معارف شبکه سه درباره تفاوت رویکرد برنامه در شبهای قدر توضیح داد: در شبهای قدر هم در فرم و فضای برنامه تفاوتی جدی داشتهایم و هم در سوژهها تغییراتی داریم. همانطور که از شب قبل هم دیدهاید آیتمهایی هم خارج از استودیوی برنامه داریم که میزبانها در خارج از استودیو اتفاقی را رقم میزنند که روی آنتن دیده میشود. به لحاظ محتوایی هم تلاقیای که قرآن با شبهای قدر دارد و مردم قرآن بر سر میگیرند نکاتی دارد که در سوژهها و نکات مطرح شده به این سمت رفتهایم.