دفتر رئیس‌جمهور کره‌ جنوبی اطلاعات فاش‌شده وزارت دفاع آمریکا درباره این کشور و جاسوس واشنگتن از سئول را رد کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، در یکی از اسناد فاش‌شده اخیر وزارت دفاع آمریکا، جزئیات گفت‌وگوهای داخلی مقامات کره جنوبی درباره فشار آمریکا به سئول برای تأمین تسلیحات و سلاح اوکراین آمده است.

به نوشته رویترز، افشای این سند نشان می‌دهد آمریکا گفت‌وگوهای مقامات کره جنوبی، یعنی یکی از مهمترین متحدان واشنگتن، را شنود کرده و از این کشور جاسوسی می‌کند.

دفتر «یون سوک یول»، رئیس‌جمهور کره جنوبی اما روز سه‌شنبه با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد گمانه‌زنی درباره تحت نظارت‌بودن دفتر وی در سئول «کاملا نادرست و هر گونه تلاش برای متزلزکردن اتحادش با آمریکا به‌خطرانداختن منافع ملی است.»

در این بیانیه همچنین ادعا شده که جزئیات اسناد فاش‌شده وزارت دفاع آمریکا درباره کره جنوبی «نادرست و تحریف‌شده» است.

بیانیه دفتر ریاست‌جمهوری کره جنوبی یک روز پس از گفت‌وگوی تلفنی «لوید آستین»، وزیر دفاع آمریکا با مقامات آمریکا با وزیر دفاع کره جنوبی درباره این اسنادفاش‌شده منتشر می‌شود.

نیوریورک‌تایمز دیروز دوشنبه در گزارشی به نقل از مقامات آمریکا اعلام کرد که افشای اسناد طبقه‌بندی‌شده وزات دفاع این کشور روابط واشنگتن با متحدانش را پیچیده می‌کند.

این مقامات ارشد آمریکا که نیویورک‌تایمز به نام آنها اشاره نکرده می‌گویند «هیچ شکی نیست که افشای اسناد محرمانه پنتاگون، موجب می‌شود متحدان آمریکا به توانایی واشنگتن در حفظ اسرار و اسناد محرمانه شک کنند.» (جزئیات بیشتر)

در پی افشای اسناد محرمانه پنتاگون در فضای مجازی که حاوی اطلاعاتی طبقه‌بندی‌شده درباره اوکراین است، پنتاگون چندین تئوری درباره منشأ درز اطلاعات مطرح کرد که یکی از آنها شهروندی در داخل آمریکا است.

تصاویر اسناد محرمانه مذکور که ظاهراً از پنتاگون به بیرون درز پیدا کرده و بسیاری از آنها برچسب طبقه‌بندی‌شده دارد، برای نخستین بار در ماه مارس در فضای مجازی دست به دست شد اما اعتبار و اصالت آنها هفته گذشته تایید شد البته پنتاگون مدعی است که برخی از این اسناد دستکاری شده‌اند.

از زمان انتشار سری دوم این اسناد در فضای مجازی، گزارش‌های زیادی درباره اطلاعات مندرج در آن منتشر شده که عمدتاً به جنگ اوکراین و شرایط و راهبرد نظامی این کشور، منابع و مهمات آنها و همچنین فعالیت‌های جاسوسی غیرقانونی آمریکا علیه اسرائیل و دخالت موساد در اعتراضات جاری در اراضی اشغالی مربوط می‌شود.

در این بین، به گفته یک مقام آمریکایی که به شرط عدم افشای هویت با رویترز گفت‌وگو کرده، نظریه‌های مختلفی درباره منشأ احتمالی درز اطلاعات وجود دارد. به گفته وی، این نظریه‌ها از «کارمندی شاکی تا یک نفوذی که مصرانه خواستار تضعیف و تهدید منافع ملی آمریکا است» متغیر است.

به گفته منابع، بخشی از تحقیقات جاری روی دامنه دسترسی کارمندان پنتاگون به اطلاعات تمرکز دارد تا از این طریق دایره مجرمان احتمالی کوچک‌تر و پیدا کردن خاطی راحت‌تر شود. شبکه سی‌ان‌ان تایید کرده که ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین یکی از اهداف جاسوسی آمریکا بوده است.