به گزارش خبرنگار مهر، امیررضا نقش، شامگاه سهشنبه در نشست با مدیران و فعالان اقتصادی شهرستانهای کاشان، نطنز و آران و بیدگل در کاشان با بیان اینکه متأسفانه امروز ۸۰ درصد اقتصاد کشور دولتی و تنها ۲۰ درصد خصوصی است، اظهار داشت: ظرفیت و سرمایه مردم باید در اقتصاد بکارگیری شود و اگر این سرمایهها در چرخه تولید قرار گیرد مشکل ارز، بازارهای غیرمولد و سفته بازی در کشور رفع میشود.
وی با اشاره به اینکه هفت هزار همت نقدینگی در دست مردم است که این مبلغ به هر سمتی برود مشکل آفرین است، افزود: در مدتی که مسئله ارز مطرح شد ۲۰ میلیارد دلار اسکناس دلار در دست مردم رفته و اگر این مبلغ در چرخه تولید قرار گیرد زمینه رشد تولید فراهم میشود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان ابراز داشت: مدیران باید رفتار خود را نسبت به سرمایه گذار تغییر داده و فرق بین سرمایه دار و سرمایه گذار را بدانیم زیرا سرمایه دار ثروتش را در ملک و ارز و غیره هزینه میکند اما سرمایه گذار ثروتش را در تولید قرار میدهد و باید افراد را به سرمایه گذاری تشویق کنیم چون این مهم نیاز رشد تولید کشور است.
نقش خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری ۱۵ سال است شعارهای سال را به مباحث اقتصادی اختصاص دادهاند و این مهم وظیفه ما را در حوزه اقتصاد سنگینتر میکند.
وی با بیان اینکه امروز اولویت نخست کشور مسائل اقتصادی بوده و سرمایه گذاری جدید بر رشد تولید تأثیرگذار است، اظهار داشت: هم اینک کمتر از ۵۰ درصد از ظرفیت کنونی تولید در استان اصفهان استفاده میکنیم و متوسط ظرفیت واحدهای صنعتی در استان اصفهان پایینتر از ۵۰ درصد است.
وجود بیش از ۲۵۰۰ طرح نیمه تمام تولیدی در اصفهان
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان با بیان اینکه ظرفیت ۵۰ درصدی برای افزایش تولید وجود دارد، گفت: ۲ هزار و ۵۰۰ طرح تولیدی نیمه تمام در استان اصفهان داریم و هزار طرح بیشتر از ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و این ظرفیت به طور بالقوه وجود دارد اما متوقف است و دلیل عمده آن مسائلی مانند جهشهای ارز و غیره است.
وی افزود: اگر واحدهای نیمه تمام بالای ۶۰ درصد در استان اصفهان تکمیل شوند برای ۳۰ هزار نفر اشتغال ایجاد میکنند و ۹۰۰ واحد صنعتی راکد در استان وجود دارد و اگر این واحدها به چرخه تولید برگردند زمینه رشد تولید را ایجاد میکنند.
بانکها موظف به تمکین مصوبات ستاد تسهیل و رفع موانع تولید هستند
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان اظهار داشت: سال گذشته ۱۶۰ جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید با تصویب هزار و ۹۰۰ مصوبه در استان اصفهان برگزار شد و طی رصدی که انجام دادیم ۸۵ درصد این مصوبات اجرا شده است.
نقش اضافه کرد: بانکها موظف به تمکین مصوبات ستاد تسهیل و رفع موانع تولید هستند و اگر بانکها از این مصوبات تمکین نکنند موضوع در هیئت خبرگان بانکی استان اصفهان طرح میشود و در مرحله بعد پرونده بانک به هیئت انتظامی ارجاع میشود.