دکتر علیرضا استقامتی، در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: عوارض و آسیب های ناشی از غیر واقعی جلوه دادن بیماری پوکی استخوان برای افردی که دچار مشکلات مفصلی، عضلانی و... هستند، به مراتب سنگین تر از ابتلا به این بیماری است.
این فوق تخصص غدد و متابولیسم، با اشاره به مراجعات بدون دلیل برخی افراد برای انجام سنجش تراکم استخوان، گفت: این مراجعات علاوه بر اینکه هزینه های زیادی دارد، می تواند نگرانی افراد از ابتلا به بیماری پوکی استخوان را تشدید کند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: برخی افراد بیش از آن چیزی که واقعیت دارد، از بیماری پوکی استخوان وحشت دارند. بنابراین، برای کاستن از ترس مردم، می بایست مسائل صحیح و علمی از مسائل غیر علمی و غیر واقعی جدا شود تا از مراجعه بی دلیل برخی برای انجام سنجش تراکم استخوان جلوگیری کرد.
وی در پاسخ به اینکه مراجعه برای انجام سنجش تراکم استخوان با تشخیص پزشک صورت می گیرد، گفت: من نمی خواهم جامعه پزشکی را زیر سئوال ببرم، بلکه می بایست جامعه آن قدر آگاه شود که در مقابل هر مسئله ای به دنبال پاسخ و راهکار درست باشد.
عضو کمیته کشوری دیابت با عنوان این مطلب که بیمار حق دارد از پزشک خود سئوال کند، افزود: اگر بیمار به این سطح از آگاهی برسد که عارضه او نیاز به انجام سنجش تراکم استخوان ندارد، حتما از پزشک خود توضیح خواهد خواست.
استقامتی با اظهار تاسف از اینکه برخی، نیازهای غیر واقعی در جامعه ایجاد کرده اند، اظهار داشت: پوکی استخوان یک اصطلاح فنی است و آن چیزی که گفته می شود 70 درصد جامعه مبتلا به این بیماری هستند، درست نیست.
وی توضیح داد: آمار 70 درصد شامل کاهش تراکم استخوانی و پوکی استخوان است که متاسفانه آمار این دو عارضه را یکسان ارائه می دهیم و همین مسئله موجب ترس و وحشت مردم از این بیماری می شود.
به گفته این فوق تخصص غدد و متابولیسم، پوکی استخوان پدیده ای مربوط به سن است که برای همگان اتفاق می افتد.
وی در عین حال تاکید کرد: چون عارضه این بیماری همراه با شکستگی استخوان است، از اهمیت بالایی برخوردار بوده و نگرانی مردم را تشدید می کند.
عضو کمیته کشوری دیابت افزود: درمان پوکی استخوان فقط تجویز دارو نیست و رعایت دیگر مسائل از جمله تغذیه مناسب، تحرک و فعالیت ورزشی و... اقداماتی است که برای جلوگیری از تشدید بیماری می بایست مورد توجه قرار گیرد.