به گزارش خبرنگار مهر، مجتبی عبداللهی بعد از ظهر پنجشنبه در جلسه کارگروه اشتغال استان که با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سالن شهدای دولت استانداری برگزار شد، ضمن تسلیت شهادت امیرالمؤمنین علی (ع) و گرامیداشت شبهای قدر و با آرزوی قبولی طاعات و عبادات در ماه مبارک رمضان، با بیان اینکه در استان البرز ۱۲ شهرک صنعتی و حدود ۱۵ لکه صنعتی مستقر است، ضرورت ارتقای لکهها به شهرکهای صنعتی را مورد تاکید قرار داد.
وی افزود: بیش از ۳ هزار و ۷۰۰ واحد تولیدی و صنعتی در این استان فعالیت دارند که بیش از ۱۵۰ واحد برند ملی محسوب میشوند و ۱۶۷ هزار شغل بواسطه استقرار این واحدها ایجاد شده است.
عبداللهی با اشاره به اینکه ۹۱ هزار کسبه در استان فعال هستند گفت: رتبه اول کشور در تولید دارو از آن البرز است و ۷۰ درصد داروی کشور را تأمین میکند و واکسنهای کرونا در این استان تولید شدند.
وی با بیان اینکه استان البرز قطب تولید قطعات خودرو در کشور است، افزود: در تولید کودهای شیمیایی و سموم مورد نیاز کشاورزی نیز رتبه اول کشور را داریم، ۱۲ مجتمع دانشگاهی با بیش از ۱۰۰ هزار دانشجو، ۳۸۱ شرکت دانش بنیان در جایگاه چهارم با حدود ۴۰۰ محصول رتبه اول کشور قرار داریم.
استاندار البرز ضمن تشریح اقدامات نهضت مدرسه سازی در استان، گفت: تاکنون ۶۰ مدرسه تحویل آموزش و پرورش شده و درصدد هستیم تا پایان دولت سیزدهم بیش از ۲۰۰ مدرسه را طی تعامل با خیرین به این مجموعه اضافه کنیم.
وی افزود: این روند در ساخت و تکمیل پروژههای بیمارستانی، مجموعههای ورزشی و… نیز با جدیت دنبال میشود.
عبداللهی گفت: زیرساختهای استان با برنامهای ویژه در حال ارتقا هستند و این امر برای مردم البرز ملموس است.
وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در حوزه اشتغال بر اساس منویات مقام معظم رهبری و برنامههای دولت افزود: البرز فراتر از انتظارات ابلاغی سال ۱۴۰۱ موفق به ایجاد اشتغال شد و به ۱۳۰ درصد تحقق رسید.
استاندار البرز با قدردانی از حمایتهای نماینده محترم ولی فقیه در استان و همراهی نمایندگان محترم مردم شریف استان در مجلس شورای اسلامی، گفت: همدلی، وحدت و انسجامی که در استان البرز شکل گرفته است موجبات رشد و توسعه استان را فراهم کرده است و این روند را تا کسب صد درصدی رضایتمندی مردم دنبال میکنیم.
وی افزود: اکنون برخلاف گذشته ارادهای برای ارتقای زیرساختهای عقب مانده استان شکل گرفته است.
اشتغالزایی در البرز با رفع مشکل لکههای صنعتی افزایش مییابد
علی حدادی، نماینده مردم طالقان، نظرآباد، ساوجبلاغ و چهار باغ در مجلس نیز در این جلسه اظهار کرد: رفع مشکل لکههای صنعتی در استان البرز با توجه به نقش مؤثر آن در اشتغالزایی ضروری است. همچنین در حمایت سازمان تأمین اجتماعی از بازنشستگان به نتیجه رسیدیم اما برای شرکتهایی مانند شستا لازم است در بخش منابع و سود و زیان آنها حمایت دولت صورت بگیرد.
وی بیان کرد: صاحبان صنایع آمادگی لازم برای توسعه دارند و این نیازمند حمایت از سرمایه داران و جذب آنان است.
نماینده مردم طالقان، نظرآباد، ساوجبلاغ و چهار باغ در مجلس افزود: زمینی در شهر اشتهارد برای احداث بیمارستان تأمین اجتماعی با مصوب اعتبارات لازم تحویل شد که نیازمند حمایت دولت است اما متأسفانه هنوز اقدامی برای شروع کار انجام نشده است.
حدادی گفت: ۱۷۰ هکتار زمین بدون صاحب پیگیری شده که اتفاقاً دیگران در حال تصرف آن هستند و میتوان از آن برای ایجاد مرکز درمانی تأمین اجتماعی بهره برد.
در این جلسه وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر تعیین تکلیف این قطعه زمین دستورات لازم را صادر کرد.
پرداخت ۷۹ میلیارد تومان تسهیلات اشتغالزایی
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان البرز نیز در نشست کار گروه اشتغال استان البرز با اشاره به اینکه نرخ بیکاری در استان طبق آخرین آمار ۹.۲ بوده است، یادآور شد: در این میان نرخ مشارکت سال گذشته ۳۹.۹ ارزیابی شد.
عبدالله دارایی گفت: ۶ هزار و ۷۶۴ مجوز در استان البرز صادر شد که این مجوزها منجر به ایجاد ۲ هزار و ۱۹۴ نفر شغل شده است.
وی با بیان اینکه سال گذشته ۷۹ میلیارد تومان تسهیلات در استان البرز پرداخت شده است گفت: این تسهیلات در بخش روستایی ۵ هزار و ۶۰۰ شغل ایجاد کرد.
دارایی افزود: در سال جاری ۴۹ هزار شغل جدید در استان البرز ایجاد میشود و با استقرار مراکز کاریابی در شهرکهای صنعتی موفق شدیم جذب نیروی کار سرعت بیشتری گرفته است.
شناسایی ۱۷۰ فرصت سرمایه گذاری
مدیرکل اقتصاد و دارایی استان البرز نیز در ادامه این نشست بیان کرد: ۱۷۰ فرصت سرمایه گذاری در استان شناسایی شده است.
رضا جعفری گفت: انعقاد تفاهمنامه و همکاری با کشورهای مختلف انگلیس، عمارت، عراق، چین، افغانستان به ارزش ۱۰۰ میلیون یورو داشتیم که میتوان به واسطه آن یک هزار و ۴۵۳ فرصت شغلی ایجاد کرد.
جعفری افزود: یک هزار و ۲۵۰ میلیارد تومان از دی ماه سال گذشته در بخش اعتبارات تبصره ۱۸ جذب شده است.
وی یادآور شد: گسترش شهرکهای صنعتی و تقویت آنها نقش مؤثری در کاهش بیکاری دارد.
مدیرکل اقتصاد و دارایی استان البرز به برگزاری نشستهای متعدد با ۹۶۰ طرح مصوب اشاره کرد و ادامه داد: متأسفانه چالشهای کلیدی بازار کار با نرخ بیکاری در شأن استان نیست، افزایش بیکاری زنان و بیکاری اقشار فقیر جزو تکالیف دولت است که باید پیگیری شود.
وی افزود: جهت دهی اعتبارات قرضالحسنه به منظور اشتغال خرد و خود اشتغالی نیازمند حمایت است.
جعفری با تاکید بر مسئله ساماندهی اشتغال اتباع بیگانه، یادآور شد: فراهم شدن شرایط اشتغال گردشگری و صنایع دستی با در نظر گرفتن ظرفیتهای استان البرز، مد نظر قراربگیرد.