تبریز - خبرگزاری مهر: فرماندار اهر گفت: عملیات بازسازی بازار سنتی و تاریخی اهر از از سال گذشته آغاز شده و همچنان ادامه دارد.

صفر اصغری در گفتگو با خبرنگار مهر در اهر افزود: بازار سنتی اهر نمادی از معماری اصیل اسلامی و ایرانی در منطقه ارسباران است.

وی یادآور شد: بازسازی بازار سنتی اهر علاوه بر احیای این بنای تاریخی و فرهنگی، موجب رونق مجدد اقتصادی این مجموعه خواهد شد.

اصغری با اشاره به پیشینه بازار تاریخی اهر گفت: قدمت این بنا به دوران صفویه باز می گردد گرچه بخشی از بازار نیز در زمان سلسله قاجار احداث شده است.

وی همچنین خاطرنشان کرد: بازار قدیمی اهر در زمان حکومت رشیدالملک، حکمران ارسباران مرمت و بازسازی شده و دارای تزئینات گچبری منحصر بفردی است که در سایر بازارهای قدیمی کمتر دیده می شود.

به گفته وی این مجموعه با طاق های آجری بسیار زیبا یکی از بازارهای سنتی و سرپوشیده منحصربفرد شمالغرب کشور به شمار می رود.

فرماندار اهر ضمن اشاره به توجه دولت برای حفظ و احیای آثار تاریخی افزود: این بازار با صرف اعتبار اولیه 500 میلیون ریال از محل اعتبارات استانی و همچنین مشارکت بازاریان و مسئولین شهرستان اهر در حال مرمت و بازسازی است .

وی با بیان اینکه راه اندازی حجره های سنتی و قدیمی بازار اهر از اولویت های نخست بازسازی این مجموعه خواهد بود، تصریح کرد: بازار اهر در آینده ای نزدیک به قلب تپنده اقتصاد ، تجارت و خرید و فروش منطقه ارسباران تبدیل می شود.

اصغری با اشاره به مراحل بازسازی بازار اهر گفت: ورودی های بازار تاریخی اهر از چهار طرف دوباره طاق بندی شده و ضمن سنگفرش طول بازار، آبهای روان و سطحی موجود نیز هدایت می شوند.

بنای بازار سرپوشیده اهر چند ورودی بوده و با نوشته سردر "نصیربیگ" تقریباً دست نخورده باقی مانده است . از دیگر بخشهای بازار اهر می توان به بازار مسگران، بازار کلاهدوزان، راسته آهنگران، میدان دواب و میدان تره بار اشاره کرد .

همچنین راسته سه دکانلار، راسته مسجد سفید و محله قلعه قاپوسی نیز از مراکز داد و ستد در اهر به شمار می رفت.