افسر پیشین پنتاگون می‌گوید که سامانه‌های پیشرفته جنگ الکترونیک ارتش روسیه می‌تواند ضدحملات برنامه‌ریزی‌شده اوکراین در بهار را شدیدا مختل کند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، دیوید تی.پاین، افسر سابق وزارت دفاع آمریکا بر این باور است که سامانه‌های پیشرفته جنگ الکترونیک ارتش روسیه، توانایی مختل کردن ضدحملات ارتش اوکراین را داشته و در دنیا لنگه ندارد.

نیروهای مسلح روسیه امروز (۱۵ آوریل) را به مناسبت روز متخصصین جنگ الکترونیک را جشن می‌گیرند. این تعطیلات به ۱۵ آوریل ۱۹۰۴ بازمی‌گردد؛ زمانی که در جنگ روسیه و ژاپن و در جریان محاصره قلعه پورت آرتور، سامانه مخابراتی دشمن از کار افتاد. از آن زمان به بعد، نیروهای جنگ الکترونیک روسیه بسیار قدرتمند و پرنفوذ شدند و برخی از اطلاعاتی که به‌تازگی از پنتاگون درز پیدا کرده، بر این تخصص و تبحر صحه گذاشته است.

براساس یکی از این اسناد لورفته، بمب‌های هوشمند ساخت آمریکا موسوم به «مهمات تهاجم مستقیم مشترک»، طعمه پارازیت‌های الکترونیک روسیه در اوکراین شده و اهداف خود را گم کرده‌اند.

پاین درباره این موضوع گفت: این یک پیشرفت چشمگیر است، هرچند باتوجه به توانمندی‌های قابل اتکای روسیه در جنگ الکترونیک به‌ویژه پارازیت‌اندازهای دوربرد که در دنیا لنگه ندارد و همچنین باتوجه به دکترین نظامی این کشور که بر برتری الکترونیکی، استوار است، این پیشرفت به هیچ عنوان غافلگیرکننده نیست.

وی در پاسخ به این پرسش که سامانه‌های جنگ الکترونیک روسیه چطور می‌توانند حملات برنامه‌ریزی‌شده اوکراین در بهار را تحت‌الشعاع قرار دهند، گفت که «از این سامانه‌ها می‌توان برای مختل کردن هدایت ماهواره‌ای و سیگنال‌های موقعیت‌یابی ارتش اوکراین استفاده کرد؛ با این کار آنها برای استفاده از مهمات نقطه‌زنِ هدایت‌شونده فلج می‌شوند.

وی افزود: این (پیشرفت و بهره‌برداری روسیه از جنگ الکترونیک) تا حدی توضیح می‌دهد که چرا مقامات آمریکایی در اسناد درز پیدا کرده از پنتاگون، بر این باورند که ضدحملات بهاری اوکراین به منطقه زاپروژیا، دستاورد قابل‌توجهی نخواهد داشت.

افسر سابق پنتاگون در جمع‌بندی کلی اظهاراتش درباره سامانه‌های جنگ الکترونیک روسیه، گفت که «آنچه این سامانه‌ها را منحصربه‌فرد می‌کند، این است که آنها نه تنها ارتباطات و رادارهای دشمن را از کار می‌اندازد بلکه سامانه هدایت ماهواره‌ای و سیگنال‌های موقعیت‌یابی مستقر در مسافت‌هایی بین ۲۰۰ تا ۵۰۰ کیلومتر را نیز مختل می‌کند؛ فواصلی که به مراتب بیشتر از سامانه‌های پارازیت‌انداز غربی است.»

به گفته وی، روسیه «هنوز تمام توانمندی‌های جنگ الکترونیک و سایبری خود را رو نکرده است؛ توانمندی‌هایی که بسیاری از تحلیلگران امنیت ملی، آن را بهترین در دنیا می‌دانند.»