به گزارش خبرگزاری مهر، هرمز ذاکری در ششمین جلسه کمیسیون اجرایی مدیریت ایمنی حمل و نقل و سوانح رانندگی فارس با موضوع ارتقا جایگاه کمیسیون ایمنی در قالب طرح بینالمللی بیان کرد: برای این منظور بررسیهای مختلفی در مرکز تدوین مقررات انجام دادیم و با توجه به فرصتی که داریم و اینکه پروژه نیز بینالملی است بنا شد جایی را انتخاب کنیم که زمینه در آنجا فراهم باشد و بتوانیم از دادهها و توان نیروی خوب انسانی و همچنین از توان مجموعههایی مانند بهداشت و درمان، اورژانس، راهداری و پلیس راه آن استان استفاده کنیم.
او ادامه داد: بر اساس بررسیهای انجام شده با همکاری مجموعههایی مانند وزارت بهداشت و درمان، سازمان اورژانس، سازمان راهداری و پلیس راه کشور مقرر شد که یک یا چند محور در مجموع به طول ۲۰۰ تا ۳۰۰ کیلومتر به عنوان پایلوت انتخاب کنیم که دادههای مربوط به تصادف، تردد، راهداری، دوربینها، فوتیها و مصدومان آن محور را گردآوری کنیم تا زمانی که این مطالعه را انجام میدهیم این موارد به پایه کار ما تبدیل شود تا بتوانیم از آنها استفاده کنیم.
معاون مرکز تدوین مقررات، ایمنی حمل و نقل، پدافند غیر عامل و مدیریت بحران وزارت راه و شهرسازی گفت: همچنین بر اساس مشورتی که در ستاد انجام شد و با توجه به آمادگی علوم پزشکی شیراز به عنوان یکی از بهترین مراکز ترومای کشور که از سوی اورژانس کشور نیز تأیید شد و همچنین توان نیروی انسانی و کیفیت دادههای این استان که در حد عالی است و در مجموع با تأیید اعضای کمیسیون ایمنی و کارشناسان، استان فارس انتخاب شد.
ذاکری افزود: البته این اطمینان را نیز داشتیم که با کمک کمیسیون ایمنی راههای فارس، استانداری و نیروهای راهداری این استان بتوانیم این پروژه را انجام دهیم.
او با اشاره به اخذ کمک مالی از صندوق ایمنی سازمان ملل متحد برای اجرای این پروژه بیان کرد: بحث گردآوری اطلاعات این پروژه حدود هشت تا ۱۰ ماه زمان خواهد برد و و پس از آن و در پایان یک سال نتیجه بررسیها استخراج و اعلام خواهد شد.
معاون مرکز تدوین مقررات، ایمنی حمل و نقل، پدافند غیر عامل و مدیریت بحران وزارت راه و شهرسازی ادامه داد: این پروژه مطالعات مفصلی دارد که ما میخواهیم سه کار اصلی را در آن انجام دهیم، اول اینکه یک بانک اطلاعات تصادفات داریم که اطلاعات پلیس راه، اورژانس، راهداری و فوتیهای تصادفات در آن ثبت میشود و ما میخواهیم به کمک این پروژه این سامانه را با کمیت و کیفیت خوب دادهها بهبود بخشیم.
ذاکری افزود: یک سری شاخصهای ایمنی برای ارزیابی ایمنی عملکردها و اینکه کمک مالی دریافتی در کجا هزینه شود که اثرگذاری بیشتری داشته باشد را نیز داریم و به دنبال توسعه این شاخصها با کمک فنی این پروژه و مشاورههای داخلی و بینالمللی هستیم.
او گفت: ضمن اینکه در مطالعات بین المللی بحث مطالعات کووید ۱۹ و دیگر پاندمیها نیز مورد بررسی قرار میگیرد تا مشخص شود آثار آنها بر حوزه حمل و نقل و ایمنی چیست؟
معاون مرکز تدوین مقررات، ایمنی حمل و نقل، پدافند غیر عامل و مدیریت بحران وزارت راه و شهرسازی بیان کرد: هفته آینده جلسه کارشناسی با استان برای انتخاب محور خواهیم داشت و پس از انتخاب محور، دادههای تصادفات، مصدومان، فوتیها، عملیات راهداری و اقدامات پلیس راه را نیز در یک بازده یک ساله گردآوری میکنیم که مطالعات ما با یک کیفیت خوب انجام شود.
ذاکری اظهار کرد: پروژه ارتقا جایگاه کمیسیون ایمنی راههای ایران یک پروژه مطالعاتی است که باید شاخصهای ارزیابی استخراج شود تا بتوان وضعیت استان فارس یا هر استان دیگر را بر اساس اقدامات انجام شده در چارچوب این پروژه ارزیابی کرد.
او ادامه داد: معتقدیم که اگر تیمهای مدیریت ترافیکی، راهداری و پلیس راه پای کار باشند به راحتی ظرفیت کاهش ۲۰ تا ۳۰ درصدی تصادفات را در کشور داریم.
معاون مرکز تدوین مقررات، ایمنی حمل و نقل، پدافند غیر عامل و مدیریت بحران وزارت راه و شهرسازی در خصوص نتایج احتمالی این پروژه نیز گفت: در این پروژ ه باید ابتدا منتظر توسعه آن شاخصها باشیم و برداشتهای خود را انجام دهیم و سپس متناسب با شرایط کلی استان و کشور نظر دهیم.