به گزارش خبرگزاری مهر، مهرداد ستاره روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: از مجموع فوتیهای ناشی از گازگرفتگی در سال گذشته ۲۱ نفر زن و ۴۳ نفر مرد بودند.
وی ادامه داد: ۶۳ نفر نیز در سال ۱۴۰۰ بر اثر استنشاق گاز مونواکسید کربن در استان جان خود را از دست دادند که از این تعداد ۴۳ نفر مرد و ۲۰ نفر زن بود.
ستاره گفت: آمار مرگ و میر بر اثر استنشاق گاز مونواکسید کربن در مقایسه با سال ۱۴۰۰ یک نفر کاهش داشته است.
مدیرکل پزشکی قانونی آذربایجان شرقی با اشاره به افزایش آمار فوتیها در فصول سرد سال، گفت: استفاده از آبگرمکن یا بخاریهای مستعمل یا دارای نقص فنی و فاقد دودکش یا دارای دودکش بدون عملکرد مناسب در منزل بیشترین موارد ابتلاء به مسمومیت را تشکیل میدهند.
وی ادامه داد: علائم مسمومیت حاد با گاز مونوکسید کربن شامل سردرد، سرگیجه، تهوع و استفراغ و احتمالاً درد شکمی و سپس حالت بیهوشی، تشنج و اغما میباشد که در بیماران مبتلا به ناراحتیهای قلبی ممکن است تشدید بیماری یک علامت هشدار دهنده باشد.
ستاره سایر علائم مسمومیت را سفتی عضلات، افزایش تعداد تنفس، کاهش فشار خون و گاه تنگی مردمکها برشمرد و گفت: در مسمومیتهای شدید با گاز مونوکسید کربن در صورت عدم فوت، فرد ممکن است دچار نواقص عصبی و روانی پیشرفته نظیر فلج عضوی یا اختلال قوای مغز شود.
وی توصیه کرد: در برخورد با افراد مسموم شده با گازمنواکسیدکربن ابتدا در و پنجرههای محیط را باز کنید، فرد مسموم را از محیط آلوده به هوای آزاد منتقل کنید، یقه پیراهن و کمربند و لباسهای تنگ افراد مسموم را باز کنید، در صورت امکان اکسیژن دهی به فرد مسموم شده انجام شود، بازنگه داشتن راههای هوایی و تماس با اورژانس ۱۱۵ در مراحل بعدی درمانی باید مورد توجه قرارگیرد.