حامد کیخسروی در گفتوگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: امام راحل با تدبیر بینظیر و فرمان تاریخی در اولین سال پیروزی انقلاب اسلامی با افتتاح حساب ۱۰۰ و شکلگیری بنیاد مسکن تلاش کرد تا حمایت از محرومان و اقشار آسیبپذیر را مورد توجه قرار دهد.
وی از بنیاد مسکن به عنوان نهاد انقلابی و رویش نظام جمهوری اسلامی ایران یاد کرد و گفت: بنیاد مسکن متولی ساخت و تعمیر مسکن در حمایت از اقشار کم درآمد و محروم است و سعی دارد در شهرهای زیر ۱۰۰ هزار نفر خدمات متنوعی را ارائه کند.
مدیرکل بنیاد مسکن استان اردبیل تصریح کرد: در استان اردبیل یکهزار و ۸۵۹ روستا وجود دارد که یکهزار و ۱۷ روستا بالای ۲۰ خانوار بوده و با اولویت در این روستاها اجرای طرح هادی را شاهد هستیم.
کیخسروی افزود: سال گذشته در ۲۲۴ روستای استان اردبیل طرح هادی اجرا شده که این میزان اجرای طرح هادی، یک رکورد در استان محسوب میشود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: امسال نیز بر اساس برنامهریزیها تلاش میکنیم تا در ۳۳۰ روستای استان طرح هادی اجرایی و عملیاتی شود.
رویکرد عمرانی، فرهنگی در اجرای طرح هادی
مدیرکل بنیاد مسکن استان اردبیل اضافه کرد: طرح هادی در حقیقت نقشه راه برای عمران و آبادانی روستاها است که در حوزههای عمرانی و فرهنگی به انجام میرسد.
کیخسروی بیان کرد: در بخش عمرانی آسفالتریزی، جدولگذاری، پیادهروسازی، سنگفرش و سایر فعالیتهای عمرانی در قالب این طرح و مشارکت دهیاری و شوراهای روستایی اجرایی و عملیاتی میشود.
وی در ادامه سخنان خود اظهار کرد: در قالب فعالیتهای فرهنگی نیز ساخت خانه عالم، بهسازی اماکن مذهبی و زیباسازی فضای پیرامونی مساجد را نیز انجام میدهیم تا یک ساماندهی مناسب در روستاها به ویژه در محیطهای معنوی، مذهبی و فرهنگی را شاهد باشیم.
کیخسروی تصریح کرد: به هیچ وجه وظیفه ما ساخت مسجد در روستاها نیست بلکه تلاش میکنیم فضای پیرامونی مساجد و در قالب طرح هادی زیباسازی و ساماندهی این فضاها را انجام دهیم.
وی گفت: گاه در روستاهای زیر ۲۰ خانوار نیز اجرای طرح هادی را شاهد هستیم اما اولویت با روستاهای پرجمعیت و پرمخاطب است ولی امیدواریم در سالهای آینده وارد اجرای طرح هادی در روستای زیر ۲۰ خانوار نیز بشویم.
کیخسروی افزود: با چشماندازی که در قالب طرح هادی برای روستاها در نظر گرفته شده، انتظار میرود عمران و آبادانی حقیقی را در این روستاها شاهد باشیم.
ابلاغ ۲ هزار و ۹۹۰ واحد بازسازی مسکن روستایی به بانکها
مدیرکل بنیاد مسکن استان اردبیل در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: در بحث مقاومسازی مساکن روستایی که از بهترین اقدامات بنیاد بوده، فعالیتهای خوب و مؤثری را در استان شاهد هستیم.
وی اضافه کرد: بر اساس سرشماری سال ۹۵ در استان اردبیل ۹۹ هزار واحد مسکونی روستایی وجود دارد که تاکنون بیش از ۶۴ درصد این واحدها مقاومسازی شدهاند.
کیخسروی این میانگین را در کشور ۵۰ درصد اعلام کرد و ادامه داد: استان اردبیل ۱۴ درصد از میانگین کشوری در حوزه مقاومسازی واحدهای مسکونی جلوتر است.
وی اضافه کرد: بر اساس افق و چشمانداز ۱۰ ساله و حتی جلوتر از آن امیدواریم مقاومسازی تمامی واحدهای کمدوام و بیدوام روستایی را شاهد باشیم.
کیخسروی در ادامه سخنان خود اظهار کرد: سهمیه امسال مقاومسازی مسکن روستایی در استان چهار هزار واحد است که تاکنون ۲ هزار و ۹۹۰ واحد ابلاغ شده و صد درصد متقاضیان به بانکهای عامل معرفی شدهاند.
وی تصریح کرد: با برگزاری جلسات ماهانه با بانکها، پرداختی تسهیلات ۲۰۰ میلیون تومان را پیگیر هستیم تا متقاضیان در کوتاهترین زمان ساخت واحدهای مسکونی را انجام دهند.
استقبال خوب روستاییان از وام ۲۰۰ میلیون تومانی
مدیرکل بنیاد مسکن استان اردبیل گفت: همکاران ما بعد از بازدید از روستا و محل ساخت واحد مسکونی و انطباق با طرح هادی، متقاضی را برای تهیه نقشه به دفاتر فنی ارجاع میدهند.
کیخسروی افزود: بعد از تهیه نقشه و تأیید آن با کمترین هزینه مراحل احداث واحد با پرداخت تسهیلات و آورده متقاضیان آغاز میشود و ناظر به کارگیری شده موظف است تا در مراحل مختلف بر ساخت این واحدها نظارت کند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: در سالجاری مبلغ تسهیلات ۲۰۰ میلیون تومان با سود پنج درصد و اقساط ۲۰ ساله است و ۹ بانک عامل برای پرداخت این تسهیلات همکاری نزدیکی را با این نهاد انقلابی دارند.
کیخسروی این تسهیلات را مختص نوسازی اعلام کرد و ادامه داد: در بحث مقاومسازی و بهسازی نیز به میزان مورد نیاز تسهیلات به متقاضیان پرداخت میشود.
مدیرکل بنیاد مسکن استان اردبیل اضافه کرد: پرداخت این تسهیلات در سالهای اخیر با یک روند افزایشی روبهرو بوده و به عنوان مشوق محسوب میشود و متقاضیان به شکل سفته زنجیرهای میتوانند از این تسهیلات برای نوسازی واحدهای مسکونی خود استفاده کنند.