کیومرث اکبری در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به مبارزه با آفت سن گندم در استان کرمانشاه، اظهار کرد: عملیات مبارزه با آفت سن مادر در مرحله نخست خود از اوایل فروردین ماه آغاز شده و همچنان نیز ادامه خواهد داشت و تاکنون در ۳۱۱ هزار هکتار از مزارع گندم و جو استان کرمانشاه برای کنترل خسارات ناشی از آفتها مبارزه صورت گرفته است.
وی افزود: ۲۵۴ هزار هکتار از اراضی استان در بخش مزارع گندم و حدود ۵۷ هزار هکتار از مزارع جو علیه آفات پایش و مبارزه صورت گرفته است.
مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی استان کرمانشاه تصریح کرد: همچنین تاکنون در ۱۵۸ هزار هکتار از مزارع گندم و جو از طریق سم پاشی مبارزه علیه سن مضر غلات انجام شده که ۱۱۸ هزار هکتار شامل مزارع گندم و ۴۰ هزار هکتار نیز زیر کشت جو بودهاند.
اکبری با تاکید اینکه مبارزه با سایر آفتهای مزارع غلات به غیر از سن گندم در استان کرمانشاه انجام گرفته، گفت: در همین راستا تاکنون چهار هزار و ۴۰۰ هکتار مبارزه صورت گرفته و حدود ۸۲۰ هکتار از اراضی زیر کشت غلات نیز علیه بیماریهای گیاهی از جمله زنگ زرد گندم پایش شدهاند.
وی با اشاره به اینکه مبارزات علیه عوامل خسارت زا در مزارع غلات همچنان ادامه دارد، عنوان کرد: کشاورزان باید توجه داشته باشند که با بازدید و پایش مستمر مزارع خود نسبت به تهیه سموم مناسب از داروخانههای گیاه پزشکی مجاز و مشورت با کارشناسان جهاد کشاورزی برای مقابله تأثیر گذارتر با آفات اقدام کنند.
مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی استان کرمانشاه خاطر نشان کرد: آنچه که در روند مقابله و مبارزه با آفات اهمیت دارد کنترل سن گندم در مرحله مادر برای کاهش جمعیت این آفت در مرحله پوره است.
اکبری بیان کرد: با وجود بروز آفت زنگ زرد گندم در مناطق گرمسیر استان لازم است که کشاورزان با بازدید از مزارع خود به محض مشاهده علائم نسبت به سمپاشی با استفاده از سموم قارچ کش با دوام اقدام کنند.
وی با اشاره به اینکه پیش بینی میشود مبارزه با آفت سن به بیش از ۳۰۰ هزار هکتار برسد، اضافه کرد: با توجه به افزایش بارندگیها و احتمال افزایش ریزش آفت سن در مزارع سمپاشی مزارع با جدیت هرچه بیشتر باید انجام گیرد در غیر این صورت علاوه بر کاهش کیفیت گندم و جو میتوان شاهد خسارت ۹۰ درصدی محصولات بود.
اکبری در پایان تاکید کرد: گندمهایی که دچار آفت زدگی از نوع سن شده باشند خاصیت خود را برای تبدیل به نان از دست خواهند داد.