رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تصریح کرد: تنظیم سیاست برپایه مبانی اعتقادی و آموزه های دینی در قرآن و سیره اهل بیت (ع) مورد تأکید قرار گرفته و نمونه بارز آن در سخنان حضرت علی(ع) به کارگزاران خود تجلی یافته است.

مهدی مصطفوی که به تازگی به عنوان رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی منصوب شده در گفتگو با خبرنگار مهر در رابطه با جایگاه اخلاق در سیاست به جمله معرف مرحوم مدرس اشاره کرد که سیاست ما عین دیانت ما و دیانت ما عین سیاست ما است.

وی در ادامه گفت: شاید در هر نظامی سیاستهای مبتنی بر مبانی اعتقادی تنظیم می شوند، اما جمهوری اسلامی ایران به تدوین سیاستگذاری بر مبنای مبانی اعتقادی توجه ویژه ای داشته و این امر در نوع نگاه ما به دوست و دشمن، نوع جهان بینی و نوع تعامل با سایرین مشخص است.

مصطفوی که پیشتر به عنوان قائم مقام وزارت امور خارجه فعالیت می کرد تأثیر مبانی اعتقادی را در شخصیت کارگزاران جمهوری مورد تأکید قرار داد و گفت: این مبانی شخصیت کارگزاران ما را تعریف می کند.

وی تصریح کرد: وقتی مجری سیاست و هم خود سیاست، بر مبانی اعتقادی تنظیم شده باشند و آموزه های اسلام به عنوان اصل و پایه این سیاستها قرار گیرند متوجه می شویم که اخلاق مبانی اصلی سیاست است، به طوری که در اسلام علاوه بر احکام توجه بسیاری به بحث اخلاق شده و اخلاق به عنوان زیرپایه و بنای رفتار قرار می گیرد.

مهدی مصطفوی یادآور شد: انتخاب کارگزاران نیز یکی از مسائل مهم در رعایت اخلاق محسوب می شود.

وی اظهار داشت: در قرآن و سیره اهل بیت (ع) توجه و تأکید اسلام به بحث اخلاق در سیاست مشاهده می شود که این امر در سخنان حضرت علی (ع) به کارگزاران خود به خوبی تجلی یافته است.

مصطفوی که سیاست را به باید و نبایدهای جامعه تعریف کرد گفت: اگر مؤلفه اخلاق از این باید و نبایدها حذف شود، سیاست به مثابه چاقویی خواهد شد که می تواند در عین مفید بودن مضر تلقی شود. درست مثل مواد منفجره ای که می تواند در شکافتن معدن طلا انسان را یاری کرده و در عین حال انسانهای بیگناه بسیاری را به قتل برساند.

وی تأکید کرد: عدم رعایت اخلاق به نابودی منابع انسانی، از بین رفتن انسانهای بیگناه و موجب تضیع حقوق آنها می شود، در غیر این صورت سیاست اخلاقی به تعالی و رشد انسانهای یک جامعه منتهی خواهد شد.