سعیدی نژاد گفت: تابستان و تعطیلی مدارس، فرصت مهمی برای انجام کارهای فرهنگی مؤثر در مدارس و فضای دانش‌آموزی است، بنابراین تابستان باید درب مدارس بر روی حرکت‌های فرهنگی مؤثر باز باشد.

به گزارش خبرنگار مهر، عاطفه سعیدی‌نژاد، مدیرکل امور بانوان سازمان تبلیغات اسلامی در نشست فعالان حوزوی عرصه تعلیم و تربیت که با حضور رضامراد صحرایی، سرپرست وزارت آموزش و پرورش برگزار شد، با تأکید بر لزوم رقم‌زدن اتفاقات مهم و اثرگذار در حیطه تعلیم و تربیت تربیت نوجوانان گفت: حدود ۱۲ سال دانش‌آموزان با آموزش و پرورش در ارتباط هستند و این مهمترین فرصت اثرگذاری است که بالغ بر ۱۴ میلیون دانش‌آموز و خانواده‌های ایشان و جامعه مرتبط و نزدیک به آنها، بیش از ۸۰ درصد جامعه ایرانی را شامل می‌شود.

وی افزود: امروز برای استفاده از این فرصت، صرفاً آموزش و پرورش نمی‌تواند عهده‌دار نسبت‌گیری با فضای دانش‌آموزی باشد، بنابراین مجموعه‌ای از دستگاه‌های مردمی و حاکمیتی باید به آموزش و پرورش کمک کنند. این واقعیتی است که برای نهادهای حاکمیتی و مردمی باید روشن باشد و آموزش و پرورش متناظر شرایط برای توسعه کنشگری مردمی باید آماده شود.

سعیدی‌نژاد اظهار کرد: تابستان و تعطیلی مدارس، فرصت مهمی برای انجام کارهای فرهنگی مؤثر در مدارس و فضای دانش‌آموزی است. تابستان باید درب مدارس بر روی حرکت‌های فرهنگی مؤثر باز باشد خصوصاً امسال که این ایام مقارن با محرم و صفر است.

وی عنوان کرد: اگر سازمان تبلیغات اسلامی در مقام شکل‌دهی جریان‌های مردمی و توسعه کنشگری مردمی در حوزه فعالیت‌های فرهنگی، دینی و تربیتی است، تکلیف آموزش و پرورش نیز باز کردن در مدارس و در اختیار قرار دادن ظرفیت‌ها برای استفاده از فرصت‌ها و مناسبت‌های ملی و مذهبی است.

در ادامه رضامراد صحرایی، سرپرست وزارت آموزش و پرورش گفت: همه اذعان داریم که آموزش و پرورش کمر به تعلیم و تربیت بسته است، اما رسیدگی به این موضوع وظیفه همه دستگاه‌هاست و باید مشخص شود هریک از دستگاه‌ها چه سهمی در این زمینه دارند. ما ۱۶ میلیون و صد هزار دانش‌آموز در کشور داریم که خانواده‌های آن‌ها نیز به نوعی با این سیستم در ارتباط هستند و درواقع ۲۰ درصد از جمعیت فعال کشور با این نهاد مرتبط هستند در حالی که تنها دو درصد بودجه به این دستگاه تخصیص می‌یابد.

وی اظهار کرد: اگر بخواهیم آینده کشور را درست رقم بزنیم باید از کوچه تربیت معلم و خیابان آموزش و پرورش عبور کنیم. موضوع آموزش و پرورش مسأله ملی و حاکمیتی است. آموزش و پرورش باید ستاره دولت باشد و دستگاه‌ها باید در برابر این نهاد احساس وظیفه کنند.

صحرایی عنوان کرد: نجات آموزش و پرورش کمک بیرونی می‌خواهد، اما اتفاق درونی است. شما نمی‌توانید ۹۴۰ هزار مدیر و کارمند آموزش و پرورش را در فرایند آموزش نادیده بگیرید، بنابراین همانطور که رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند: «اعتماد به نفس ملی مهمترین سرمایه ماست» این اعتماد به نفس باید به آموزش و پرورش بازگردد. باید آینده‌نگری کنیم و آموزش و پرورش را در مسیر پیشرفت قرار دهیم.

وی تصریح کرد: معلمان باید در سال ۲۰۰ ساعت آموزش ضمن خدمت ببینند. کبد آموزش و پرورش، تربیت معلم است که باید خون تازه به آموزش و پرورش کشور تزریق کند. بر همین اساس در حوزه تربیت معلم برنامه‌ریزی‌هایی صورت گرفته، سعی می‌کنیم جریان تزریق معلم و جذب معلمان اصلاح شود. ما معتقدیم این بار باید با کمک معلمان برداشته شود. در این راستا در فرایند جذب معلمان در سال جاری، فرایند گزینش متحول شد.