خبرگزاری مهر، گروه استانها - بهرام قربانپور: برپایی محافل قرآنی یکی از مهمترین برکات انقلاب اسلامی است، محافلی که در آن فرد با سبک زندگی اسلامی و قرآنی آشنا شده و ضمن تهذیب نفس و روح، خودش را برای تعالی سازی و خودسازی آماده میکند.
محافل انس با قرآن تربیت دهنده و پرورشگاه افراد در بخشهای مختلف است تا جایی که حضور مستمر افراد در این گونه محافل اثر مستقیم بر شخصیت، رفتار و کلام میگذارد.
محافل قرآنی خانه امنی برای جوانان و نوجوانان
آنطور که شواهد و بازخوردهای میدانی میگوید برنامه تلویزیونی «محفل» که هر شب قبل از اذان مغرب از شبکه سوم سیما پخش میشود، مردم را به سمت محافل قرآنی ترغیب کرده است.
هر ساله در ماه مبارک رمضان برنامههای زیادی از تلویزیون پخش میشود اما «محفل» یک حرکتی نو در عالم برنامه سازی سیما بود به طوری که از یک سو مردم را با این قاب جادویی آشتی داد و از طرفی دیگر موجب رونق بخشی محافل قرآنی شد.
با توجه به آلودگیهای اخلاقی و آسیبهای اجتماعی در جامعه، برپایی محافل قرآنی و مذهبی خانه امنی برای خانوادهها و فرزندانشان محسوب میشود تا جایی که بسیاری از خانوادهها به منظور مصون ماندن از آسیبها و ناهنجاری اجتماعی، فرزندانشان را به محافل قرآنی هدایت میکنند.
برنامه «محفل» جرقه روشن، امید آفرین و اثربخشی بود که روح تقوایی، ایمانی و قرآنی مردم را دوباره به پرواز درآورد و سوق مردم به سمت محافل قرآنی با دیدن این برنامه جذاب و معنوی دو چندان شد.
تاکید بر مردمی سازی برنامههای قرآنی
«سیدرضا فلاح میر موسوی» از فعالین قرآنی آستانه اشرفیه که مسئول تعلیم و تربیت بسیج محلات سپاه این شهرستان هم است در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: آستانه اشرفیه از شهرستان شاخص در اجرای برنامههای فرهنگی و قرآنی است.
وی با اشاره به حضور کاروان نخبگان قرآنی گیلان در آستانه اشرفیه، افزود: این کاروان با محوریت استاد فلاح پور قاری ملی گیلان در ماه مبارک رمضان ۳ مرتبه وارد آستانه اشرفیه شد.
این فعال قرآنی آستانه اشرفیه با اشاره به برپایی محفل قرآنی در گلزار شهدای گمنام این شهرستان، بیان کرد: برپایی برنامههای قرآنی در مزار شهدای گمنام اثرگذاری ویژه ای دارد.
فلاح میر موسوی با تاکید بر مردمی سازی برنامههای قرآنی، اضافه کرد: برپایی محافل در اماکن عمومی، تفرجگاهها و نوار ساحلی اثرگذاری ویژه خواهد داشت.
وی با اشاره به دستاوردهای ارزشمند برنامه «محفل»، افزود: «محفل» یک نوع همایش آشتی مردم با قرآن و محافل قرآنی تلقی میشود.
رونق برنامههای فرهنگی و مذهبی را مدیون «محفل» هستیم
این فعال قرآنی از برپایی ضیافت افطاری در حدود ۹۰ مسجد آستانه اشرفیه خبر داد و اضافه کرد: رونق برنامههای فرهنگی و مذهبی را مدیون «محفل» هستیم و انتظار داریم از این قبیل برنامههای اثرگذار بیشتر در رسانه ملی تولید و پخش شود.
فلاح میر موسوی با بیان اینکه آموزش خانه به خانه قرآن در بندر کیاشهر صورت میگرفت، گفت: ترتیل خوانی قرآن توسط اساتید به صورت خانه به خانه به افراد آموزش داده میشد.
وی با اشاره به رونق بخشی محافل قرآنی در دیار سلطان، افزود: در ماه مبارک رمضان بیش از ۲۰ محفل قرآنی در نقاط مختلف آستانه اشرفیه برپا شد که مورد استقبال مردم قرار گرفت.
محافل قرآنی با جهت دهی «محفل» گرم شد
مسئول تعلیم و تربیت بسیج محلات سپاه آستانه اشرفیه با بیان اینکه برنامه «محفل» انگیزههای مردم را در مشارکت در فعالیت مذهبی و قرآنی افزایش داد و اضافه کرد: محافل قرآنی با جهت دهی «محفل»، گرم شد.
فلاح میر موسوی، ترویج فرهنگ مسجد محوری و قاری پروری را از دستاوردهای مهم «محفل» دانست و بیان کرد: «محفل» با جوشش فعالیتهای قرآنی، چراغ مساجد را روشن نگه داشته است.
وی با تاکید بر اینکه محافل قرآنی باید در بطن جامعه نهادینه شود، افزود: قرآن بهترین سپر و مامن در مقابل تهاجم فرهنگی است.
این فعال قرآنی با بیان اینکه برپایی محافل قرآنی باید از حالت سازمانی خارج شود، گفت: برپایی محافل قرآنی در فضای باز، تفرجگاهها و اماکن عمومی اثرگذاری بیشتری دارد.
فلاح میر موسوی با بیان اینکه آستانه اشرفیه حدود ۳۷ استاد قرآنی دارد، بیان کرد: با توجه به مذهبی بودن آستانه اشرفیه استقبال از فعالیتهای قرآنی بسیار بالا بوده است.
وی با بیان اینکه قرآن کتاب زندگی و سعادت بشری است، افزود: ترویج فرهنگ قرآنی و عمل به آن نسخه نجات بخش جامعه است. این فعال قرآنی، لزوم توجه به برنامههای فرهنگی و قرآنی را مورد تاکید قرار داد و اضافه کرد: تقویت برنامههای قرآنی و مذهبی جزو کارهای اولویت دار مسئولان و متولیان باشد.
خیمه محافل قرآنی با مشارکت مردم و خیران برافراشته شد
«سید اصغر حسینی» مسئول دارالقرآن آستارا که از سال ۱۳۹۲ به صورت رسمی فعالیتش را آغاز کرده در گفتگو با خبرنگار مهر، میگوید: آموزش روخوانی، روان خوانی، تواشیح، اذان و مفاهیم قرآنی در دستور کار این مرکز قرار دارد.
وی با اشاره به برپایی برنامههای قرآنی مختلف در آستارا، افزود: توجه به برنامههای فرهنگی و اعتقادی در بندر مرزی آستارا مورد توجه ویژه است.
مسئول دارالقرآن آستارا با اشاره به نگاه ویژه و حمایتی خیرین و مردم به محافل قرآنی در این شهرستان، بیان کرد: حمایت خیرین و مردم برنامههای قرآنی در آستارا را سرپا نگه داشته است.
حسینی با بیان اینکه خیمه محافل قرآنی با مشارکت مردم و خیران برافراشته شده است، گفت: مردمی سازی محافل قرآنی تأثیر عمیقی در جامعه دارد و باعث ترغیب مردم به این محافل میشود.
وی با اشاره به برپایی کرسی محفل انس با قرآن در تمام مساجد آستارا، افزود: اجرای طرح مسجد به مسجد برپایی محفل انس با قرآن در آستارا در دستور کار است.
«محفل» حیات دوباره به محافل قرآنی و فرهنگی بخشید
این فعال قرآنی آستارا با تاکید بر تقویت روحیه جذب جوانان در برنامههای فرهنگی و قرآنی، بیان کرد: جوانان و نوجوان در کنار آموزش و فراگیری قرآن، در جریان فعالیتهای ورزشی قرار میگیرند و حتی برای این افراد سالن ورزشی هم تعریف شده است.
حسینی با بیان اینکه مردم و جوانان تحت تأثیر برنامه «محفل» قرار گرفتند، گفت: «محفل» حیات دوباره به محافل قرآنی و فرهنگی بخشید که پیشنهاد میشود از این دست برنامهها استمرار داشته باشد.
وی با بیان اینکه «محفل» اقبال عمومی نسبت به قرآن و محافل قرآنی را افزایش داد، افزود: بسیاری از افراد به تبعیت از برنامه «محفل» برای محک زدن توانمندیهای قرآنی پا به این محافل میگذارند.
این فعال قرآنی با بیان اینکه خلاء آرامش روحی و روانی در خانوادهها و جامعه احساس میشود، گفت: مؤسسات و محافل قرآنی مکان امنی برای تربیت و پرورش افراد تلقی میشود تا جایی که خانوادهها برای مصون ماندن از رذائل و چالشهای اخلاقی، فرزندانشان را به محافل قرآنی میفرستند.
حسینی با اشاره به اثرپذیری و اثرگذاری محافل قرآنی در بین جوانان و نوجوانان، بیان کرد: قرآن آموزان در این محافل درس اخلاق، معرفت و زندگی میآموزند و این مؤلفه ها را به خانواده هم انتقال میدهند.
«محفل» ادامه دار شود
آن طور که به نظر میرسد «محفل» بازتاب خوبی در بین اقشار، اندیشهها و نسلهای مختلف پیدا کرده است و اثرگذاری آن را میتوان از جنب و جوش محافل قرآنی در کوچه و پس کوچههای شهر و روستا به نظاره نشست اما پیشنهاد میشود چنین برنامههای ترویجی، دارای محتوا، پر مغز و اثرگذار معطوف به یک بازه زمانی خاص نشود و به صورت مستمر در قاب جادویی تلویزیون به نمایش در آید یا اینکه برنامههایی با این شکل و سیاق در قالب موضوعات مختلف، در دستور کار رسانه ملی قرار گیرد.