برنامه «محفل» که این روزها نقل محافل قرآنی شده است، از پروژه‌های تاثیرگذاری بود که حرکت جدیدی را در این حوزه کلید زد و استمرار آن می‌تواند اقبال کودکان و نوجوانان به این حوزه را افزایش دهد.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها - فاطمه حسینی:  «محفل» یکی بزرگ‌ترین پروژه‌های قرآنی صداوسیما بود که با فضایی نوآورانه تولید و در ماه مبارک رمضان روی آنتن شبکه سه رفت.

برنامه «محفل» با محوریت قرآن و مباحث قرآنی هر روزه از شبکه ۳ سیما با حضور قاریان و اساتید قرآنی پخش شد که تنی چند از اساتید و قاریان قرآن نیز به عنوان داور حضور داشته و استعدادهای قرآنی را معرفی کرده است.

«حامد شاکرنژاد، احمد ابوالقاسمی، حجت الاسلام قاسمیان»، «رضوان درویش» از کشور سوریه و «حسنین حلو» از کشور عراق، کارشناسان ایرانی و بین المللی برنامه «محفل» بودند و اجرای این برنامه را رسالت بوذری بر عهده داشت.

جذب مخاطب خوب از طریق صدا و سیما و بازتاب این برنامه در شبکه‌های اجتماعی داخلی و خارجی «محفل» را به یکی از پرمخاطب‌ترین برنامه‌های قرآنی سال‌های گذشته تبدیل کرده است، برنامه‌ای که حتی از کشورهای منطقه هم مخاطب پیدا کرده است.

این در حالی است که برگزاری این برنامه اقبال نوجوانان و کودکان برای ورود به فعالیت‌های قرآنی را تحت تأثیر مثبت قرار داده است و استمرار آن می‌تواند رویش‌های خوبی را در این حوزه به همراه داشته باشد.

«محفل» یک سبک زیبا و جذاب در برنامه‌های قرآنی بود

شیرین ممتحنی مسئول دارالقرآن حامیان مکتب امام صادق (ع) لرستان در این رابطه در گفت و گو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: خیلی از مردم طالب این برنامه شده‌اند و آن را می‌بینند و پیگیری می‌کنند.

وی با بیان اینکه برنامه «محفل» یک برنامه جذاب در حوزه قرآن و فعالیت‌های قرآنی است، عنوان کرد: من خودم همیشه این برنامه را نگاه می‌کنم و جذب آن شده‌ام.

مسئول دارالقرآن حامیان مکتب امام صادق (ع) لرستان در ادامه با اشاره به نو بودن این برنامه و همچنین خلاقیت و ابتکاراتی که در این برنامه به کار گرفته شده است، بیان داشت: به طور حتم از این برنامه برای اجرای فعالیت‌های خود در دارالقرآن استفاده خواهیم کرد.

ممتحنی با تاکید بر اینکه همه قسمت‌های این برنامه برای ما و مخاطب به نظرم جذاب بود، به خصوص استفاده مصداقی از آیات قرآن در حوزه‌ها و بحث‌های مختلف برنامه، گفت: در مؤسسات ما قرائت را انجام می‌دهیم، این سبک برنامه «محفل» یک سبک زیبا و جدید بود، نخبگانی را در حوزه‌های قرآنی به ما معرفی کرد، این خیلی برای ما جالب بود.

وی با اشاره به استقبال اعضای دارالقرآن از این برنامه و اینکه خیلی‌ها در مورد این برنامه صحبت می‌کردند و علاقه مند به سبک و نحوه اجرای آن بودند، افزود: به نظر من برنامه خوب و جالبی بود که می‌تواند علاوه بر ماه مبارک رمضان در سایر ایام و طول سال هم اجرا شود.

بچه‌ها و پدر و مادرها مخاطب ویژه «محفل» شدند

شهلا مهربان عضو مجمع حافظان قرآن در لرستان نیز در این رابطه در گفت و گو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: من یکی از مخاطب‌های همیشگی برنامه «محفل» بودم، این برنامه، برنامه‌ای بسیار عالی بود.

وی با تاکید بر اینکه برنامه «محفل» یک کار جدید بود و باعث شد که مردم با قرآن بیشتر آشنا شوند، عنوان کرد: مردم شاید نمی‌دانستند که قرآن می‌تواند اینقدر انسان را با نشاط کند و به او روحیه بدهد، این برنامه «محفل» باعث شد که مردم به این درک برسند که با قرآن بودن می‌تواند انسان را خیلی با روحیه و با نشاط کند.

این عضو مجمع حافظان قرآن در لرستان، ادامه داد: البته به نظر من زمان این برنامه کم بود، یک ساعت و بعضی وقت‌ها ۴۵ دقیقه به نظرم برای بیان همه مطالب کم بود.

مهربان با تاکید بر اینکه من علاوه بر فعالیت در مجمع، در مدرسه نیز قرآن تدریس می‌کنم، گفت: بچه‌ها که این برنامه را دیده بودند، خیلی از برنامه خوششان آمده بود، آن را سر کلاس برای من و بقیه بچه‌ها تعریف می‌کردند.

وی با اشاره به اینکه به نظرم این برنامه باید ادامه داشته باشد، در سایر شبکه‌های تلویزیون هم می‌طلبد که اجرا شود، بیان داشت: این برنامه به نظرم نه تنها در ماه رمضان، بلکه در ماههای دیگر سال هم اجرا شود و ادامه داشته باشد.

«محفل» مخاطب و مردم را جذب خود کرده بود

حجت الاسلام مهدی قدرتی مدیرکل تبلیغات اسلامی لرستان نیز در این رابطه در گفت و گو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: برنامه «محفل» چند نکته مثبت داشت، یکی اینکه برنامه جذاب بود، دوم اینکه برنامه‌ای بود که علاوه بر جذابیتی که داشت، با نشاط بود، یکی از ویژگی‌های قرائت قرآن و بیان کلام وحی ایجاد نشاط و پویایی است که به نظرم این برنامه توانست این امر را در بین مردم و قرآن دوستان ایجاد کند.

وی با تاکید بر اینکه مدل برگزاری برنامه «محفل» یک مدل خاص و جدید بود، گفت: کارشناسان در بین جمعیت نشسته بودند، مهمانانی که دعوت کرده بودند ویژه بودند، احساس من این بود که این برنامه با فاصله نسبت به برنامه‌های دیگری از این دست که در مناسبت‌های دیگری و به خصوص امسال برگزار شد، جلوتر بود.

مدیرکل تبلیغات اسلامی لرستان، بیان داشت: به خاطر اینکه برنامه «محفل» یک برنامه با نشاط و متنوع در حوزه قرآن بود، به نظر می‌آید که هر کسی که تنها یک بار این برنامه را دیده بود، قسمت‌های دیگر آن را هم پیگیری می‌کرد.

«محفل» به نقطه عطفی در برنامه‌های قرآنی تبدیل شد

حجت الاسلام قدرتی، ادامه داد: همین پیگیری هم موجب می‌شد که افراد در طیف‌های مختلف در زمینه حفظ و یا قرائت قرآن علاقه مند شوند، این امر به عینه دیده می‌شد.

وی با بیان اینکه به طور مثال دختر خانم خودم علاقه مند به قرائت و همچنین حفظ قرآن در ماه مبارک رمضان شد، چون هم سن و سال‌های خودش را می‌دید در این محور فعالیت می‌کنند و فعال بودند، او هم علاقه مند شد که هم در حفظ و هم در قرائت قرآن فعال شود.

مدیرکل تبلیغات اسلامی لرستان با بیان اینکه از این دست برنامه‌ها قبلاً در صدا و سیما و رسانه‌ها شروع شده بود، اما این برنامه «محفل» یک نقطه عطف ویژه در حوزه قرآن و فعالیت‌های قرآنی بود، گفت: این رویداد و برنامه، ذائقه سازی در این رابطه در بین مردم و مخاطب را ویژه شروع کرد و به یک نقطه عطف در این حوزه تبدیل شد.