ساری- محفل سهم زیادی در ترمیم گسست ایجاد شده بین مخاطبان و رسانه ملی با محوریت قرآن داشت که از آن به دورهمی و عصرجدید قرآنی یاد می شود.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: ساعت‌های مانده به افطار در ماه مبارک رمضان برای خانواده‌های ایرانی و مازندرانی رنگ و بوی دیگری پیدا کرد، اجرای برنامه محفل از قاب تلویزیون شبکه ۳ به آشتی بین مخاطب و رسانه کمک زیادی کرده است و خلأ ایجاد شده در برنامه سازی را جبران کرد.

به اعتقاد بسیاری از صاحب نظران و کارشناسان، رسانه ملی در سال‌های اخیر با افت مخاطب روبرو بوده است و حضور شبکه‌های مجازی توانست شماره مخاطبان رسانه ملی را برباید. با این حال برنامه سازی با محوریت قرآن، بهره گیری از شیوه‌های نوع و جذاب، ایجاد فضای شاد و با نشاط و حضور چهره‌های قرآنی برجسته و ناشناخته توانست محفل را به دورهمی قرآنی در قاب رسانه مبدل کند.

برنامه تلویزیونی تفاوت بسیاری با نمونه‌های ایجاد شده با محوریت سلبریتی ها و غیره داشت و در آن قرآن و آموزه‌های دینی و اسلامی محور قرار گرفت و لحظات مفرح معنوی را برای خانواده‌های مذهبی و ایرانی ایجاد کرده است.

همچنین حضور نخبگان قرآنی از کشورهای مختلف و داورانی با سلایق گوناگون، دعوت از مهمانان ناشناخته اما نخبه توانست برنامه‌ای جذاب و عام پسند را برای مخاطب رقم زند.

جای خالی برنامه‌های قرآنی در قاب رسانه

یک شهروند ساری در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه جای برنامه‌هایی نظیر محفل در قاب تلویزیون خالی بوده است، افزود مخاطب شناسی، حضور قاریان برجسته ملی و بین المللی با هدف معرفی استعدادهای درخشان اما گمنام سبب آشتی مخاطب با رسانه ملی شده است.

وی که خود را موسوی معرفی کرده است، در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه این برنامه عصر جدیدی در حوزه فعالیت‌های فرهنگی و قرآنی محسوب می‌شود، گفت: ضرورت دارد شبکه‌های استانی صدا و سیما نیز تولید این گونه برنامه‌ها را در دستور کار قرار دهند.

همچنین رئیس دارالقرآن کریم تبلیغات اسلامی مازندران، حضور شخصیت‌های برجسته قرآنی در برنامه محفل را از ویژگی‌های آن دانست و گفت: تنوع داوران برجسته از کشورهای مختلف مانند سوریه و عراق در این برنامه جالب است و حضور این داوران برجسته نظیر رضوان درویش که اهل سنت بوده به غنای برنامه کمک کرد و آن را فنی و اساسی جلوه داده است.

حجت الاسلام اسماعیل رمضانی در گفتگو با خبرنگار مهر با اظهار اینکه برنامه تک بعدی نبوده و فقط از نگاه شیعه تولید نشده است، یادآور شد: ساعت پخش برنامه و اتصال آن به اذان مغرب و افطار از دیگر ویژگی‌های برجسته در تولید این محتوای رسانه‌ای بوده است.

محفل بسته فرهنگی و قرآنی است

وی با بیان اینکه محفل به عنوان بسته فرهنگی در تغذیه روحی و روانی و جذب مخاطب خوب عمل کرد، ادامه داد: این برنامه قرآنی در ایجاد انگیزه و تقویت روحیه روزه‌داران و مردم نقش خوبی داشته است.

وی ادامه داد: معرفی چهره‌های قرآنی نیز از دیگر برجستگی‌های این برنامه قرآنی بوده است و به شناخت و معرفی چهره‌های قرآنی ناشناس در کشور کمک کرده و در استعدادیابی نیز موفق بوده است.

حجت الاسلام رمضانی تصریح کرد: در این برنامه دیدیم که افراد ناشناس و گمنام در خانواده‌های معمولی پرورش یافتند و معرفی شدند و این برنامه در معرفی استعدادهای ناشناخته و گمنام نیز موفق بوده است.

حجت الاسلام رمضانی افزود: رویکرد این برنامه همراه با شادی و نشاط به مخاطب القا می‌کرد که قرآن و اهل بیت صرفاً گریه و اشک و ماتم نیست و بدون آنکه مرتکب اکراهات و مباهات شود توانست فضای شاد و نشاط آوری را در سایه قرآن برای مخاطب ایجاد کند.

رئیس اداره دارالقرآن تبلیغات اسلامی مازندران تاکید کرد: می‌توان با یک برنامه قرآنی و رجوع به کتاب الهی علاوه بر تلاوت شادی و نشاط ایجاد کرد و حضور داورانی نظیر استاد ابوالقاسمی و شاکرنژاد و اجرای خوب مجری بر غنا و تنوع برنامه اضافه کرده است.

حضور و درخشش نخبگان قرآنی

وی به حضور مهمانانی از مناطق مختلف کشور از جمله مازندران در این برنامه اشاره کرد و یادآور شد: شاهد حضور چند قاری قرآن از مازندران در این برنامه بودیم و این افراد برای ما تاکنون شناخته شده نبودند و ما را به این فکر واداشت تا نسبت به ایجاد جامعه نخبگان قرآنی در استان اقدام کنیم.

حجت الاسلام رمضانی ادامه داد: تنوع صنفی بین داوران که هم در آن قاری قرآن وجود داشت و هم عالم دینی و نوع و جدید بودن سبک و سیاق این برنامه از دیگر برجستگی‌های محفل بوده است و در ۴۳ سال گذشته برنامه این چنینی با محوریت قرآن و به صورت تخصصی در رسانه شاهد نبودی و محفل توانست جذابیت ایجاد کرده و یقیناً در سال‌های آینده نیز بر غنای آن افزود و گستره آن وسعت بخشیده می‌شود.

وی دعوت از نخبگان قرآنی از صنوف مختلف مردمی را برای غنابخشی به برنامه لازم دانست.

حجت الاسلام علی اکبر درخشنده معاون فرهنگی پژوهشی و آموزشی تبلیغات اسلامی مازندران نیز یکی از رویکردهای تبلیغات اسلامی در کشور و یکی از دغدغه‌ها اصلی تصمیم گیرندگان و طراحان فرهنگی را توسعه مخاطب برشمرد و افزود: به این مسئله تاکنون کمتر به آن توجه شده بود و بیشتر به صورت درون گفتمانی فعالیت‌های فرهنگی و مذهبی صورت می‌گرفت.

وی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: در این راستا برای توسعه مخاطب، سازمان تبلیغات اسلامی برنامه‌هایی رادر پیش گرفته است و پیاده روی ۱۰ کیلومتری غدیر و یا اجرای سرود سلام فرمانده که به صورت مردمی اتفاق افتاده، از جمله آن است.

توسعه مخاطب با محوریت قرآن

وی تولید برنامه قرآنی محفل را از دیگر گام‌ها برای توسعه مخاطب بیان کرد و با بیان اینکه برنامه قرآنی محفل در بهترین ساعات و در بهترین شبکه رسانه ملی پخش شد، افزود: این برنامه با پیشینه برنامه معلا که بسیار جذاب و همه پسند بوده است، توانست با نگاه و محوریت قرآن، ارتباطی خوب با مخاط برقرار کند.

حجت الاسلام درخشنده با بیان اینکه مخاطب در این برنامه با جمعیت نخبه، جوان و نوجوان مذهبی و قرآنی مؤدب و خوش ذوق در این برنامه آشنا می‌شود، افزود: یکی از آسیب‌ها این بود که تمامی کارهای قرآنی به شبکه قرآن معطوف شده بود و افراد زیادی این برنامه‌ها را نمی‌دیدند.

معاون فرهنگی و تبلیغات اسلامی مازندران و تولید و تهیه این برنامه را اتفاق شایسته دانست و گفت: این برنامه در راستای توسعه مخاطب تولید شد و امیدواریم با این رویکرد جدید شاهد اثرگذاری فوق‌العاده‌ای در جامعه باشیم و بازخوردهایی که تاکنون از این برنامه منعکس شده، خوب بوده است.

حجت‌الاسلام درخشنده برنامه محفل را از تولیدات خوب سازمان تبلیغات اسلامی بیان کرد و افزود: در استان نیز صدا و سیمای استان و ما باید این روند و این رویکرد را در پیش بگیریم و در راستای مسیر جریان سازی و گفتمان سازی برای نشر گفتمان قرآنی و فرهنگ ناب اسلام و انقلاب اسلامی در جامعه گام بردارم.

به گزارش مهر، تجربه برنامه سازی با محوریت قرآن و آموزه‌های ناب اسلامی نشان داده که هرنوع سرمایه گذاری در این زمینه اثرات مفیدی را در جامعه برجای خواهد گذاشت.