به گزارش خبرنگار مهر، علی اکبر بسطامی ظهر سهشنبه در نشست هماندیشی ارزیابی میدان بانکول با حضور استاندار ایلام و دیگر نمایندگان استان در محل سالن جلسات شهید رجایی استانداری ایلام با بیان اینکه ایران در حوزه مسائل محیط زیست، سومین کشور از نظر سوزاندن گازهای مشعلدار است، گفت: کشورهای توسعه یافته گازهای مشعل دار خود را مدیریت میکنند، در حالیکه سالیانه ۱۵ تا ۱۸ هزار مترمکعب گاز توسط مشعلها در کشور سوزانده میشود، که این امر علاوه بر تخریب محیط زیست، بیش از ۶ هزار میلیارد تومان هدر رفت سوخت به همراه دارد که اگر این مساله مدیریت شود بسیاری از مشکلات کشور حل خواهد شد.
بسطامی با بیان اینکه در ایجاد پروژههای نفتی و گازی باید مبتنی بر آمایش سرزمین اقدام شود تصریح کرد: اگر سند آمایش به درستی جایگذاری صنایع نفتی و گازی در کشور را مشخص کند، تعارضات بر سر ادامه یا توقف این پروژهها ایجاد نخواهد شد.
وی با انتقاد از عدم پرداخت کامل حق آلایندگی صنایع در استان، افزود: چرا از ۱۴ شرکت نفتی و گازی موجود در استان، تنها ۴ پروژه را آلاینده اعلام میکنند و مسئولیتهای اجتماعی که نقش غیرقابل انکار در توسعه استانهای نفتی و گازی دارند، را اجرا نمیکنند؟
بسطامی اعضا و عاملان راهاندازی کمپین میدان بانکول را منادیان عدالت و دوستدار منابع طبیعی خواند و تصریح کرد: باید با نگاه کارشناسی شرایطی فراهم شود، که علاوه بر ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی در میدان بانکول، حفظ و حراست از محیط زیست نیز به صورت ویژه مدنظر قرار گیرد.
وی افزود: پیوست زیست محیطی هر پروژهای در مرحله مطالعه و حتی در مرحله اجرا باید از سه بَُعد محیط زیست، سلامت و ایمنی مورد ارزیابی دقیق قرار گرفته و مشخص شود که اجرای آن هیچ گونه آسیبی به محیط زیست طبیعی و انسانی و سلامت شهروندان وارد نساخته یا آسیبهای آن در حد قابل قبول برای متخصصان و کارشناسان این حوزهها است.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد، رابطه معناداری بین پرداخت مالیاتها، رعایت مسائل زیست محیطی و همچنین ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی در تمامی پروژهها شکل گیرد و بدین ترتیب حداکثر بهرهمندی و رضایت در اجرای پروژهها حاصل شود.