به گزارش خبرنگار مهر افشین کیانی مدیرعامل پالایشگاه هویزه در نشست خبری گفت: پروژه پالایشگاه خلیج فارس از سال ۱۳۹۲ کلید خورد و در اختیار شرکت متن قرار داشت تا سال ۹۵ که به هلدینگ خلیج فارس واگذار شد.
به گفته این مقام مسئول از زمان واگذاری هلدینگ یکمیلیارد ۳۳۸ میلیارد دلار میزان سرمایه گذاری در این مجموعه بوده است،
وی ادامه داد: صیانت از محیط زیست و جمع آوری گازهای همراه هدف این شرکت است.
مدیر عامل پالایشگاه هویزه اضافه کرد: در فاز اول اقدامات راه اندازی انجام شده و فلر های روشن تا روزهای آینده جمع آوری میشوند که در این صورت ۵۰۰ میلیون فوت متر مکعب، گاز ترش همراه از میادین غرب کارون، سالانه ۱۴ هزار تن آلایندگی دی اکسید کربن را کاهش میدهد.
وی ادامه داد: ۹۷ هزار بشکه NGL به عنوان خوراک بندر امام و ۳۶۰ میلیون متر مکعب به خط لوله ماهشهر ارسال میشود.
مدیر عامل پالایشگاه هویزه اضافه کرد: فاز دوم این پروژه پیشرفت ۸۰ درصدی داشته است که این فاز هم تا سال آینده اجرایی میشود.
وی ادامه داد: اکنون ۱۰۴ میلیون فوت مکعب خوراک دریافت میکنیم که این عدد تا ۲۵۰ میلیون فوت مکعب نیز میرسد.
کیانی اضافه کرد: این طرح در ۲ فاز تعریف شده است، هر فاز ظرفیت ۲۵۰ میلیون فوت مکعب خوراک دریافتی را دارد.
وی اضافه کرد: در فاز اول این پروژه تمام بخشها به سرویس آمدند و فلر آن نیز خاموش خواهد شد و بعد از جمعآوری گازها، آن را بارزش افزوده بالاتر به عنوان خوراک پتروشیمی استفاده کنیم.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون ۴ هزار نفر برای اجرای این پروژه مشغول به کارند، توضیح داد: اکنون ۴ هزار نفر در اجرای پروژه مشغول هستند و بعد از تکمیل پروژه میزان اشتغالزایی به ۱۲۰۰ نفر اشتغال مستقیم و ۶ تا ۷ هزار نفر اشتغال غیرمستقیم میرسد.
کیانی با اشاره به اینکه بخشی از تجهیزات از خارج از کشور تأمین شد، اضافه کرد: با مشارکت شرکتهای داخلی تمام تجهیزات را راهاندازی کردیم و لایسنس نیز کلاً داخلی است.
به گفته مدیر عامل پالایشگاه هویزه خوراک فاز ۲ از گازهای همراه میدان آزادگان جنوبی دریافت میشود.
کیانی توضیح داد: با اجرای هر ۲ فاز و دریافت ۵۰۰ میلیون فوت مکعب گاز ترش همراه از میادین غرب کارون، سالانه ۱۴ هزار تن آلایندگی دیاکسیدکربن را کاهش پیدا میکند.
مدیرعامل شرکت پالایش گاز هویزه خلیج فارس ادامه داد: برآورد درآمد اجرای این طرح سالانه ۵۰۰ میلیون دلار است، اکنون تجهیزات مورد نیاز در این شرکت به طور کامل نصب شده است.
وی با اشاره به سهم ۸۵ درصدی ساخت داخل در اجرای این پروژه، افزود: به جز کمپرسورها، شرکتهای بومی داخل استان میتوانند سایر تجهیزات مورد نیاز را تأمین کنند.
کیانی در خاتمه تاکید کرد: بازگشت سرمایه پروژه ۶ ساله دیده شده و خوراک را به مدت ۱۵ سال با تخفیف دریافت میکنیم.