به گزارش خبرنگار مهر، عاطفه سعیدینژاد، مدیرکل امور بانوان سازمان تبلیغات اسلامی در نشست مجازی با رابطین نهضت پیشرفت بانوان در استان مازندران گفت: در فصل جدید نهضت پیشرفت بانوان، انتظار میرود بعد از اینکه در بیش از یک سال در استانهای مختلف متناسب با طرحهای کلان اتفاقات خوبی در سطح استان رخ داده در قالبهای مختلف مانند رفیقانه، بانوان فرهیخته، مبلغات و گروههای سرود، ظرفیتهای مختلف را مخاطب خود قرار دادهایم و مخاطب ما با جنس طرح جدیدی مواجه شده و تفاوت این نگاه با معمول طرحهای موجود روشن شده است.
وی با بیان اینکه خرسندیم از اینکه در استان مازندران افراد صاحب نظر در حوزه بانوان داریم، اظهار کرد: ما در این استان توانستیم اتفاقات خوب و رو به جلویی را در سطحی رقم بزنیم، اما واقعیت این است که این حرفها تا امروز مجال اجرای محدود داشته است. مثلاً در استانی با ۶۰۰ مبلغه یا با ۵۰۰ مداح و شبکه هزارنفره دختران مواجهیم، اما نسبت به واقعیت مخاطب استان که میتواند به عنوان مخاطب اصلی ما باشد، غیر از اینکه واقعیت این است که معمولاً تعدادی که مخاطب قرار میدهیم عدد قابل توجهی در مجموع قشر مذهبی نیست در مجموع ظرفیت استان نسبت به مخاطب عام تقریباً هیچ محسوب میشود و متأسفانه مجموع فعالیتهای فرهنگی با این آسیب مواجه هستند.
سعیدینژاد افزود: خیلی وقتها ما در انجام فعالیتهای فرهنگی با آسیبهایی مواجه هستیم از جمله اینکه طرحی را در نظر میگیریم که قابلیت مقیاسپذیری ندارد، ما در نهضت پیشرفت بانوان اگر طرح رفیقانه را اجرا میکنیم به این منظور است که حرفی برای مخاطب عام داشته باشیم. سلول بنیادی و حرف اصلی ما در طرحها این است که طرحها قابلیت مقیاس ملی داشته باشند و قابل جذب برای مخاطب عام باشد. اینکه تریبونی داشته باشیم برای بانوان که حرفهای خود را بیان کنند، نیاز بانوان جامعه است. ما در طرحها این توجه را داشتهایم.
نهضت پیشرفت بانوان به دنبال جذب مخاطب عام و تبدیل آنها به کنشگر است
وی بیان کرد: جنس کارهای ما در نهضت پیشرفت بانوان جنس جذب مخاطب عام و تبدیل آنها به کنشگر است و با فهم اولیه از جامعه ایرانی شکل پیدا کرده است. ایران اسلامی امروز با رسیدگی به جامعه زنان، ظرفیتی در بانوان صاحب تفکر ایجاد کرده که فرصت بروز و ظهور نداشته و برای اثرگذاری و کنشگری، در مرحله اول، مسأله مالی مطرح نیست، اینکه مجالی برای نقشآفرینی آنها فراهم شود، مسیری برای ادامه فعالیتشان خواهد بود. ما در نهضت پیشرفت وظیفه داریم به توسعه کمی با حفظ کیفیت در فضای استان بیاندیشیم.
مدیرکل امور بانوان سازمان تبلیغات اسلامی تصریح کرد: نهضت پیشرفت بانوان نباید صرفاً شبکه مردمی ذیل سازمان تبلیغات اسلامی تعریف شود، سازمان تبلیغات باید شتابدهنده حلقههای میانی باشد و آمار باید مبنا و معیار برنامهریزیهای فرهنگی باشد و کیفیت نباید ما را از در نظر گرفتن آمار باز بدارد.
وی عنوان کرد: استان مازندران در طراحیها ظرفیت بانوان را جدی دیدهاند و البته قابلیتها افزونتر از اینهاست و حمایتهایی از نهضت پیشرفت بانوان در استانها صورت میپذیرد. در بحث گوهرشاد برای راهبری جریانهای مردمی در حرکتهای ایجابی عفاف و حجاب برنامهریزی شده به نوعی کار فرا دستگاهی محسوب میشود و قرار است ستادهای مردمی طرح گوهرشاد که با محوریت عفاف و حجاب برگزار میشود، در استانها از سوی ستاد نهضت پیشرفت بانوان دنبال شود.
در ادامه حجتالاسلام محمدمهدی شریفتبار، مدیر کل تبلیغات اسلامی مازندران گفت: در ستاد نهضت پیشرفت بانوان در اجرای برنامههای مختلف از جمله محله همدل، تلاشهای ویژهای از بازنشر پوستر تا تهیه کلیپ محله همدل و برگزاری همایشها در راستای انگیزهسازی برای افراد صورت پذیرفته است. برگزاری ویژه برنامه سالروز وفات حضرت خدیجه (س)، برپایی شب شعر آئینی، برگزاری محافل انس با قرآن، فعالسازی گروههای سرود، برگزاری افطاری ساده و همایش روزه اولیها از دیگر برنامههای نهضت پیشرفت بانوان استان مازندران به شمار میآید. در شهرستانها طرح ضیافت مادرانه و دور همیهای مختلف دختران و تقدیر از مادران شهدا را داشتهایم.
وی اظهار کرد: به دنبال این هستیم که مفهوم واقعی نهضت پیشرفت را محقق کنیم و خیلی از نهادها که در عرصه بانوان مشغول فعالیت هستند به این اذعان رسیدهاند که کار نویی در حوزه نهضت پیشرفت بانوان در سازمان تبلیغات اسلامی در حال انجام است. جریان روایت و نشر خوبیها و حرفآوردیها مورد استقبال افراد قرار گرفته و حتی برخی نهادها پیشنهاد اجرای این ایدهها را در مجموعههای خود دارند.
هویتبخشی به جامعه بانوان مهمترین مسأله روز
در ادامه رقیه مرادی، کارشناس امور بانوان اداره کل تبلیغات اسلامی مازندران گفت: مهمترین مسأله هویتبخشی به جامعه بانوان است. با پیگیریهای متعدد که انجام شد، ستاد نهضت پیشرفت بانوان در استان و در ۲۲ شهرستان شکل پیدا کرد و در صدد ایجاد ستادهای محلی هستیم. در نهضت پیشرفت بانوان هدف این است که بانوان پیشرو خود را از سطح مخاطب و سطح فعال فرهنگی ارتقا دهند و به عنوان عنصر کنشگر عرصه تبلیغ و تبیین تبدیل شوند. بنابراین با این نگاه فعالیتهای خود را به سه دسته گفتمان سازی، آموزش و توانمندسازی و پشتیبانی تقسیم میکنیم. این ستاد باید قابلیت همراهسازی و جریانسازی شبکههای مردمی را داشته باشد.
وی اظهار کرد: یکی از برنامههایی که ستاد نهضت پیشرفت بانوان پیگیری میکند، طرح محله همدل است. در مهرواره بانور ۲ هزار و ۴۷ نفر شرکتکننده داشتیم که حل مسأله انجام شد و ۱۳ نفر به عنوان برگزیده انتخاب شدند و هدیه سفر مشهد به آنها اعطا شد. در مهرواره بانور موضوع روایت حل مسأله بود، اما در محله همدل بحث روایت همدلی و دستگیریهایی که از مستمندان در ماه رمضان انجام شده، مطرح است.
مرادی عنوان کرد: کلیپ مربوط به دختران حاج قاسم شهرستان بهشهر با رویکرد محله همدل تهیه شد و در سیمای مازندران در برنامه بهار در بهار نمایش داده شد. یکی دیگر از کارهایی که ستاد انجام داد تهیه کلیپی از شرکتکنندگان در زمینه حل مسأله بود. پیگیری طرح گوهرشاد نیز در دستور کار ستاد قرار دارد. فیلم کوتاهی در زمینه عفاف و حجاب با موضوع زیباتر از گل تهیه شد که در برنامه سیمای مازندران پخش شد.
وی افزود: مصاحبه میدانی توسط دختران حاج قاسم در شبهای قدر انجام شد و سیمای مازندران پیشنهاد تهیه برنامه دیگری با موضوع عفاف و حجاب را ارائه کردند و انجام شد و این کلیپ هم در برنامه بهار در بهار پخش شد. دورههای آموزشی جهت توانمندسازی شبکه مبلغات و حرفآوردیها برگزار شد. دورههای تکمیلی عفاف و حجاب در شهرستان آمل همراه با ارائه پوسترهای عفاف و حجاب و محتواهای فرهنگی برگزار شد. افطار دهی شب ۱۸ ماه رمضان، برگزاری کارگاه زیست عفیفانه، جهاد تبیین، برگزاری کارگاه سواد رسانهای و برگزاری دوره فن بیان، سخنوری و نویسندگی برای حرفآوردیها و برگزاری دوره مهارتهای زندگی و فرزندآوری، پله کان حرفآورد و شکوه مادرانه در دستور کار این ستاد قرار دارد.
در ادامه فهیمه جعفریان، مسئول ستاد نهضت پیشرفت بانوان مازندران گفت: ستاد نهضت پیشرفت بانوان تاکنون در ۲۲ شهرستان استان مازندران راهاندازی شده و در این بازه محدود زمانی، بین نمایندههای ستاد نهضت پیشرفت، ارتباط خوبی برقرار شده است. در تعیین نمایندهها تلاش شده تا بانوان توانمند با روحیه جهادی به عرصه فعالیت در این زمینه وارد شوند تا تحت لوای ستاد نهضت پیشرفت بانوان به صورت هدفمند کار خود را دنبال کنند.
وی اظهار کرد: ثبتنام محله همدل انجام شده و در صدد هستیم در تمام شهرستانها به عنوان مبلغ حضور یابیم. رابطان عفاف و حجاب و رفیقانه در شهرستانها مشخص شدهاند. دوره آموزشی برای اعضای ستاد نهضت پیشرفت برگزار خواهد شد. دوره جهاد تبیین در حال برگزاری است. با استانداری، آموزش و پرورش و سایر نهادها در سطح استان همکاری داریم. با حضور بانوان خلاق، اتاق فکر تشکیل دادهایم و نظرات نهایی به کارشناس امور بانوان ارائه خواهد شد.
اجرای طرح ایران ۱۴۴۰
در ادامه سکینه مرادی، رابط طرح ایران ۱۴۴۰ ستاد نهضت پیشرفت بانوان در استان مازندران گفت: در حال بررسی و تحلیل سند آمایش در این زمینه هستیم. با توجه به تحقیقات صورت گرفته، برنامههایی ارائه شده است. هدف طرح ایران ۱۴۴۰، معرفی ظرفیتهای استان، تهدیدها، مشکلات و پیشنهادات است.
وی اظهار کرد: رابطان طرح نهضت پیشرفت بانوان در زمینه اجرای طرح ایران ۱۴۴۰ توجیه شدهاند. زیست بوم شهری اطلاعات بسیاری در اختیار قرار میدهد. باید در سطح استان تیم قوی داشته باشیم تا بتوانیم کارهای ویژه انجام دهیم. با توجه به شناختی که از فرصتها و تهدیدهای استان به دست آوردهایم باید با مسئولان دستگاههای مختلف نشست برگزار کنیم و تبادل اطلاعات داشته باشیم.
رابط طرح ایران ۱۴۴۰ ستاد نهضت پیشرفت بانوان در استان مازندران عنوان کرد: در راستای اجرای این طرح در نظر داریم نسبت به مسائل مختلف در مورد شهر هوشمند و زن تراز انقلاب اطلاعات به دست آوریم. مقالاتی در این زمینه به دست ما رسیده است. در کنار موضوعاتی مانند صنعت، آموزش، پژوهش و … که دنبال میشود، بحث جمعیت مد نظر قرار دارد که اقداماتی در این زمینه صورت پذیرفته، چهار کارگروه با عناوین ازدواج آسان، ناباروری، جمعیت و فرزندآوری و حمایت از بانوان در این راستا تشکیل شده که تقریباً ۳۰ نفر در هر کارگروه به عنوان زیرمجموعه فعالیت میکنند.
در ادامه رقیه ذاکریان، رابط طرحهای حرفآورد و رفیقانه در نهضت پیشرفت بانوان استان مازندران گفت: تاکنون پویشهایی در رابطه با طرحهای مذکور برگزار کردهایم که از جمله آنها میتوان به طرح مغلوبه اشاره کرد که هم به صورت فردی و هم جمعی در بقاع متبرکه، مساجد و … برگزار شد. پویش ماه مهربانی را برگزار کردیم و در شهرستان ساری یک هزار نفر از دختران روزهاولی دعوت شدند و سفره افطاری ساده در منازل شهدا با حضور نوجوانان برگزار کردیم.
وی اظهار کرد: در شهرستان بابل کلیپی در مورد عفاف و حجاب پخش شد که از بانوان کمحجاب دعوت به عمل میآمد تا در غرفهای که با موضوع عفاف و حجاب راه اندازی شده بود، یک روسری انتخاب میکردند و مورد استقبال بانوان قرار گرفت به گونهای که موجب شد این پویش ادامه یابد. در آمل هم با تبرک پرچم امام حسین (ع) غرفه عفاف و حجاب برگزار شد. همچنین برگزاری پویش روایتگری با محوریت کتاب «تنها گریه کن»، ساخت کلیپ و موشنگرافی در این زمینه، برگزاری پویش چادر خوانی و پویش سفیران زینب از دیگر برنامههای ستاد نهضت پیشرفت بانوان استان مازندران است. گروهی از خبرنگاران داریم که طرح خانه مادری را پیگیری میکنند، این افراد از محلات خود گزارش تهیه و ارسال میکنند.
در ادامه زینب جعفرزاده، رابط طرح نظام تبیین، ویکی حکایت و عفاف و حجاب نهضت پیشرفت بانوان استان مازندران گفت: تاکنون جلسات متعدد در این زمینه برگزار شده است. از جمله برنامهها برگزاری جلسات هماندیشی با حمایت کارشناس امور بانوان استان است که با حضور بانوان دغدغهمند به صورت منظم و هفتگی برگزار میشود تا طبق اتفاقات روز ارائه برنامهها و طرحهای جدید داشته باشند.
وی با اشاره به تشکیل کارگروه عفاف و حجاب و اجرای طرح افطار مومنانه گفت: تیم کارگروه عفاف و حجاب در سواحل حضور یافتند و شب میلاد امام حسن (ع) در پارکها مراسم جشن و افطاری همراه با بازیهای محلی در نظر گرفته شده بود که محیط شادی را فراهم کرد. در این مراسم از بانوان محجبه تقدیر به عمل آمد. پاتوقهای گفتگو با محوریت زیست عفیفانه تشکیل شد. نمایشگاه عفاف و حجاب در شبهای قدر برپا شد. انجام مصاحبه میدانی توسط دختران حاج قاسم، عهدنامه با شهدا و برگزاری پویش مغلوبه از دیگر برنامهها به شمار میآید. سعی کردیم همه فعالیتها در راستای طرح محله همدل باشد. پیگیر آثار طرح گوهرشاد هستیم. برای نظام تبیین، شبکه تبلیغ مردمی راه اندازی کردیم، در این زمینه برنامههای بلندمدت در نظر داریم و زمینه سازی برای عملیاتی شدن و توانمندسازی شبکه مبلغات طبق شیوه نامه نظام تبیین صورت میپذیرد.