رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: سازمان ملل به موضوع موانع دریافت کمک‌های بین المللی در زمان بحران در ایران ورود کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، مارتین گریفیتس، معاون دبیرکل سازمان ملل در امور بشر دوستانه و هیئت همراه با حضور در سازمان مدیریت بحران کشور با دکتر نامی رئیس سازمان مدیریت بحران کشور دیدار و گفتگو کرد.

محمد حسن نامی رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در این نشست گفت: این نگاه باید در دنیا وجود داشته باشد که در هر نقطه از جهان انسانی بر اثر حوادث طبیعی دچار آسیب شد باید با جدیت کمک کنیم تا مشکلات آن منطقه کم شود.

وی افزود: ایران در پنج سال گذشته مخاطرات زیادی را تجربه کرده است که در برخی از این مخاطرات ۲۴ استان از ۳۱ استان کشور درگیر شده و خسارات زیادی را به همراه داشته است.

نامی ضمن یادآوری برخی خسارات وارد شده به مردم و زیرساخت‌های کشور بر اثر مخاطرات طبیعی در کشور گفت: ایران در زمینه پیشگیری، بازسازی و باز توانی و همچنین مقابله و آمادگی در مدیریت بحران ظرفیت‌های بسیاری دارد به طور مثال ظرفیت موجود در بازسازی و مقابله در نیروهای مسلح کشور بسیار بالا است و همچنین نیروهای مردمی که همیشه در صحنه برای کمک رسانی حضور دارند.

وی عنوان کرد: تلاش بر این است مردم را در دو حوزه سازماندهی و آموزش تقویت کنیم که با تقویت روح کمک رسانی داوطلبانه مردم همراه با تقویت این دو حوزه می‌تواند منشأ اثرات بسیار زیادی باشد.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: مسئله مهمی که باید به آن توجه شود حوزه پیشگیری از مخاطرات طبیعی یا انسان ساخت است زیرا با انجام پیشگیری مناسب در مقابل مخاطرات طبیعی می‌توان از جان و مال مردم به شکل مناسب محافظت کرد.

نامی با انتقاد از موانع دریافت کمک‌های بین‌المللی به ایران گفت: حتی از کمک‌های ایرانیان خارج از کشور که می‌خواستند به مناطق تحت تأثیر مخاطرات طبیعی کمک کنند هم جلوگیری می‌شود که نیاز است سازمان ملل به این موضوع ورود کند تا تفکرات سیاسی از حوزه کمک رسانی دخیل در بحران کنار گذاشته شود.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور ضمن اعلام آمادگی جمهوری اسلامی ایران فارغ از هرگونه نگاه غیر سیاسی برای کمک رسانی به نقاط مختلف جهان در زمان وقوع حوادث طبیعی گفت: با توجه به ظرفیت‌های موجود در ایران در زمینه پیشگیری، بازسازی و باز توانی می‌توان اقدامات مؤثری انجام داد.

مارتین گریفیتس، معاون دبیرکل سازمان ملل در امور بشر دوستانه در این نشست گفت: به علت تجربه فوق‌العاده ایران در پیشگیری از سوانح طبیعی به اینجا آمدم زیرا ایران الگوی برجسته در زمینه پیشگیری از سوانح طبیعی است.

وی اظهار کرد: شهریور سال گذشته که سیل گسترده‌ای در پاکستان رخ داد به این منطقه سفر کردم که پس از بررسی علت تخریب‌ها مشخص شد که بر اثر فساد و نبود بودجه ساختمان‌ها بر اساس قوانین و مقررات صحیح ساخته نشده بوده که باعث تخریب‌های گسترده شد، یعنی دقیقاً همان علتی که رئیس جمهور ترکیه پس از زلزله در ترکیه اعلام کرد.

معاون دبیرکل سازمان ملل در امور بشردوستانه با بیان اینکه برآورد ترکیه از بازسازی مناطق زلزله زده ۱۰۰ میلیارد دلار است گفت: مخاطرات طبیعی که در نقاط مختلف جهان فراوانی پیدا کرده نشان دهنده تغییرات اقلیمی است که زندگی همه ما را تحت تأثیر قرار داده است.

مارتین گریفیتس اظهار کرد: مسئله فوق‌العاده در مورد زلزله ترکیه اعزام تعداد زیاد تیم‌های امداد و نجات به مناطق زلزله زده این کشور بود که حدود ۱۶۰ هزار فرد متخصص امداد و نجات به این کشور اعزام شدند که ایران هم بخش مهمی از این شبکه امداد رسانی در کشور ترکیه بود.

معاون دبیرکل سازمان ملل در امور بشردوستانه گفت: بسیاری از دولت‌ها از سراسر جهان وعده دادند که در موضوعات پیش‌گیری و تاب‌آوری در مقابل مخاطرات طبیعی کمک کنند تا در مناطقی از جهان که بیشتر تحت تأثیر این حوادث هستند هزینه شود.

وی افزود: بسیار تعجب کردم که در ایران هیچ کمکی برای پیش‌گیری و تاب‌آوری در مقابل مخاطرات طبیعی از مجامع بین‌المللی دریافت نشده است که تلاش می‌کنیم این مشکل بر طرف شود.

معاون دبیرکل سازمان ملل در امور بشردوستانه با بیان اینکه باید از علم برای آمادگی و نوع واکنش در برابر بحران طبیعی استفاده شود گفت: نوع سازه‌ها و ساختمان‌ها باید مستحکم‌تر شوند زیرا این تغییرات اقلیمی با مناقشات انسانی متفاوت است و بهترین گزینه استفاده از علم برای مقابله با آن است.