علی باقر طاهری نیا در گفتگو با خبرنگار مهر درباره جزئیات نخستین جلسه مجمع پژوهشگاه های ملی کشور در سال جدید که اخیرا برگزار شد گفت: در جلسه برگزار شده، مباحثی مطرح و مقرر شد درجلسه آینده ساز و کاری تعریف کنیم تا پژوهشگاه ها در مقطع تحصیلات تکمیلی با تاکید بر مقطع دکتری به شیوه های مختلف بتوانند دانشجو پذیرش کنند.
وی با اشاره به راهکارهای پیشنهاد شده برای پذیرش دانشجوی تحصیلات تکمیلی در پژوهشگاه ها ادامه داد: یکی از این راهکارها پذیرش دانشجو به شیوه مستقل است یعنی اینکه خود پژوهشگاه برای پذیرش دانشجو اقدام کند.
رئیس موسسه پژوهش و برنامهریزی آموزشعالی افزود: پذیرش دانشجو به صورت مشترک با دانشگاه ها و به صورت پروژه و استاد محور از دیگر راهکارهایی بود که در جلسه مذکور پیشنهاد داده شد، منتهی هنوز این راهکارها نهایی نشده و در جلسه آینده مجمع پژوهشگاههای ملی کشور که احتمالا ماه آینده با حضور معاونان آموزشی و پژوهشی وزارت علوم برگزار خواهد شد یک یا دو راهکار نهایی خواهد شد.
وی ادامه داد: احتمالا روش استاد محور مورد توافق قرار گیرد، به وسیله این روش استاد براساس پروژه هایی که دارد دانشجو جذب می کند. به سامانه نان مراجعه کرده، پروپزال خود را ثبت کرده و سپس براساس آن دانشجو جذب می کند.
طاهری نیا افزود: یک روش دیگر که بحث شد این بود که پژوهشگاهها و دانشگاه ها دانشجوی مشترک جذب کنند به این صورت که دانشجو دوره آموزشی را در دانشگاه سپری کرده و دوره پژوهشی را در پژوهشگاه طی کند.
به گزارش مهر، پذیرش دانشجو پیش از این در پژوهشگاه ها ممنوع شده بود اما به نظر می رسد با طرح جدید در دولت سیزدهم از سر گرفته شود.