به گزارش خبرنگار مهر، محمد فتاحی ظهر پنج شنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به رسالت دامپزشکی در تأمین غذای سالم از مزرعه تا سفره اظهار داشت: طرح تشدید کنترل و نظارت بهداشتی فرآوردههای خام دامی از تاریخ سیزدهم اسفند ماه سال گذشته تا پنجم اردیبهشت ماه سال جاری در این استان اجرا شد و در جریان این طرح، ۱۰ هزار و ۴۹۳ مورد بازدید از مراکز تحت نظارت اداره کل دامپزشکی استان مرکزی انجام شد که طی این بازدیدها تاکنون ۵ هزار و ۹۵۶ کیلو گرم فرآورده از چرخه مصرف غذایی انسانی خارج شده است.
وی به پلمب دو واحد متخلف در این طرح اشاره کرد و افزود: ۴۷۵ مورد غیر بهداشتی در جریان بازرسی از واحدهای تحت نظارت این اداره کل مشاهده شده است.
فتاحی گفت: ۲۵ هزار و ۳۹۰ رأس دام سبک طی انجام این طرح در کشتارگاههای استان مرکزی کشتار و بیش از ۴۸۷ تن گوشت از کشتار این دامها استحصال شدهاست.
وی افزود: ۳ هزار و ۶۲۷ رأس دام سنگین نیز در این مدت در کشتارگاههای دام استان مرکزی کشتار و ۷۹۳ تن گوشت از کشتار این دامها استحصال شده است.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی با اشاره به ضبط ۱۰۸ رأس لاشه دام سبک و سنگین اظهار کرد: بدنبال نظارت بهداشتی بر کشتار دام در کشتارگاههای دام استان طی اجرای این طرح، ۱۲ هزار و ۴۶۳ کیلوگرم لاشه دام سبک و سنگین به دلیل وجود ضایعات مرضی و بیماری در کشتارگاههای این استان ضبط شده است.
فتاحی همچنین اضافه کرد: از ابتدای اجرا تا پایان این طرح، ۵ هزار و ۶۹۴ تن گوشت مرغ تولید شده و این میزان گوشت سفید از کشتار ۲ میلیون و ۶۹۳ هزار و ۹۹ قطعه طیور در کشتارگاههای صنعتی طیور استان استحصال شده است.
وی به تعداد ۲۶ هزار و ۳۴ قطعه طیور ضبطی در کشتارگاههای طیور استان اشاره کرد و ادامه داد: ۳۹ هزار و ۶۷۸ کیلوگرم لاشه طیور در این مدت به دلیل ضایعات مرضی و یا لاغری در کشتارگاههای طیور استان مرکزی ضبط و از چرخه مصرف انسانی خارج شدهاست.
فتاحی همچنین به مقدار ۵۷ هزار و ۶۰ کیلو گرم فرآوردههای خام دامی و لاشهی دام و طیور غیر بهداشتی معدوم شده طی اجرای این طرح اشاره کرد و افزود: این حجم از معدومی طی انجام آزمایشات و نمونه برداریهای دقیق و مکرر و همچنین بررسی میزان سطح آلودگی در آنها صورت گرفته است.
وی ادامه داد: ۵۶ گروه متشکل از ۸۴ نفر از بازرسان بهداشتی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی در این مدت وظیفه بازرسی بهداشتی از ۱۹۶۰ مرکز تولید، توزیع، حمل و عرضه فرآوردههای خام دامی را برعهده داشتند.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی به شهروندان توصیه کرد: در هنگام خرید فرآوردههای خام دامی به برچسب مشخصات (تاریخ تولید و انقضا) و مهر دامپزشکی دقت نمایند و هر گونه تخلف بهداشتی در مراکز عرضه فرآوردههای خام دامی شهرستان را از طریق تماس با سامانه اطلاعرسانی ۱۵۱۲ به اداره کل دامپزشکی جهت پیگیری کارشناسان دامپزشکی اطلاع رسانی کنند.