هادی حجازی‌فر بازیگر و کارگردان فیلم سینمایی «موقعیت مهدی» درباره آخرین وضعیت سریال «عاشورا» به‌عنوان نسخه تلویزیونی این پروژه، به ارائه توضیحاتی پرداخت.

هادی حجازی‌فر بازیگر و کارگردان سینما و تلویزیون که در حاشیه اولین جشنواره عروسکی تلویزیون در جمع خبرنگاران حضور یافته بود در پاسخ به سوال خبرنگار مهر درباره آخرین وضعیت سریال «عاشورا» و اینکه چه زمانی روی آنتن خواهد رفت بیان کرد: زمان مهم نیست مهم این است که با بهترین کیفیت ارایه شود که در حد و نام لشکر عاشورا، آقامهدی باکری و دیگر شهدایی که در این لشکر بودند باشد.

مراحل فنی «عاشورا» ادامه دارد

وی اضافه کرد: ما مسائل و مشکلاتی داشتیم که همه آن‌ها حل شده و کار دارد پیش رود اما خواهشی که از مدیران داشتیم این بود که کمک کنند این سریال با بهترین کیفیت پخش شود.

حجازی فر با اشاره به اینکه سریال به طور کامل تحویل نشده عنوان کرد: ما سریال را تحویل ندادیم در مراحل فنی است همزمان تدوین می‌شود و جلوه‌های ویژه و صداگذاری و اصلاح رنگ هم پیش می‌رود. ما چند بار رفت و برگشت داشتیم اما باید با کیفیت مد نظر من پیش برود.

وقتی جایی ناز ما را می‌کشند چرا به جایی برویم که باید خود را ثابت کنیم؟

این بازیگر و کارگردان در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار مهر درباره بازگشت به تلویزیون با توجه به شرایط راحت‌تر پلتفرم‌ها و بودجه بیشتر تصریح کرد: من واقعاً خودم تلویزیون را دوست دارم به نظرم باید ویژگی‌هایی برای کار در تلویزیون باشد. اعتمادی وجود داشته باشد. باید نوعی آزادی عمل داده شود. نه اینکه در حال حاضر این آزادی عمل نیست اما برخوردهای سلیقه‌ای دیگر از توان ما خارج است. وقتی جاهایی است که به قول معروف ناز ما را می‌کشند، چرا باید به جایی برویم که هنوز باید خود را ثابت کنیم که ما می‌خواهیم کار خوب بسازیم.

بازیگر «پوست شیر» اضافه کرد: خوبی تلویزیون گستردگی مخاطبانش است و به نظر حق مخاطب است که وقتی از تلویزیون رایگان کاری می‌بیند بهترین‌ها را هم ببیند و این در دسترس بودن به معنای بی‌کیفیت بودن کارها نیست.

در دسترس بودن تلویزیون به معنای این نیست که آنتن را با هر چیزی پر کنیم

حجازی‌فر تصریح کرد: فکر می‌کنم مدیران تلویزیون کار سختی در پیش دارند و باید بپذیرند که لزوماً در دسترس بودن تلویزیون به معنای این نیست که آنتن را با هر چیزی پر کنیم.

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره تجربه حضور در جشنواره عروسکی اظهار کرد: هر اقدامی که کمک کند بچه‌های تهران و شهرستان و هر جایی که با استعداد هستند معرفی شوند اتفاق خوبی است. هر فعالیتی که به شناسایی استعدادهای جدید کمک کند من خود را نسبت به آن موظف می‌دانم. از هر فعالیتی برای استعدادیابی، برای جایگزینی نیروهای جدید، برای بالاتر بردن تعداد آدم‌هایی که دستی بر کار دارند همیشه هستم و فکر می‌کنم این جشنواره هم فضایی تازه است برای کسانی که دیده نشدند.

این هنرمند که سابقه کارهای عروسکی در تئاتر و تلویزیون را داشته است، ادامه داد: در این حوزه به آموزش هم نیاز داریم تا این افراد با مشاوره‌هایی دیده شده و وارد بازار کار شوند. این بچه‌ها حق شان است و امیدوارم به جشنواره ما هم بیایند و کارها را ببینند. جشنواره اگر هدفی جز آموزش و معرفی نیروهای جدید به بازار کار نداشته باشد به نظر من به لعنت خدا هم نمی‌ارزد! فقط دور ریختن پول و وقت و انرژی است. کاری که ما تلاش داریم در جشنواره تهران مبارک انجامش دهیم همین است. هرچقدر ما در جشنواره‌ها با هم ارتباط تنگاتنگی داشته باشیم قطعاً نتیجه بهتری می‌گیریم.

دیگر با پول دولتی کار دفاع مقدسی نمی‌سازم

کارگردان «عاشورا» درباره اینکه گفته بود دیگر سریال دفاع مقدسی نمی‌سازد در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار مهر درباره اینکه همچنان بر نظر خود پابرجاست یا خیر عنوان کرد: زمانی این کار را انجام می‌دهم که با هزینه شخصی یا خصوصی کاری بسازم. با پول دولتی چنین کاری نمی‌کنم.

وی درباره اینکه به دنبال چه قهرمان یا چهره‌ای است که فکر می‌کند خلا ساخت اثر درباره او وجود دارد گفت: بحث قهرمان و الگو نیست. قهرمان‌های واقعی کسانی هستند که اسامی‌شان روی بن‌بست هاست و ما آن‌ها را نمی‌شناسیم. جنگ مخصوصاً جنگ ما بی‌شمار قصه‌های عجیب و غریب دارد که بار تبلیغاتی و این‌ها منظور نیست. موقعیت‌های دراماتیکی که در جنگ ساخته می‌شود در هیچ موقعیت دیگری وجود ندارد، جایی که مرگ و زندگی به یک لحظه وابسته است.

حجازی‌فر در پایان گفت: ما در مسیر ساخته شدن عاشورا مجبور شدیم صدها قصه را کنار بگذاریم تا در خط اصلی باشیم و هر یک از این قصه‌ها می‌توانست به تنهایی یک رمان و داستان و سینمایی باشد. خیلی چیزها دست به دست هم می‌دهد و به نظرم کاری که وقتش باشد خودش انجام می‌شود.