به گزارش خبرنگار مهر، مهدی جهانشیری ظهر شنبه در همایش روز ملی شوراها که با حضور فرماندار، شهردار و شوراهای شهر و روستا در محل سالن زنده یاد محمود کریمی دانشگاه تربتحیدریه برگزار شد اظهارکرد: کج سلیقگی تعداد محدودی از مسئولین نسبت به بی اعتنایی به جایگاه شورا که بی اعتنایی به مردم و قانون اساسی است جای تعجب دارد، البته بخشی از آن به عملکرد شورا بر میگردد که اشراف کامل به قوانین و جایگاه شورا ندارند.
رئیس شورای شهرستان تربتحیدریه گفت: به عنوان وکلای مردم باید قوانین و مقررات را در قانون اساسی بدانیم که در اصل ۱۰۳ آمده؛ استانداران و فرمانداران و سایر مقامات دولتی در چارچوب اختیارات شورا ملزم هستند تصمیمات آنها را رعایت کنند.
وی تصریح کرد: با اصلاحیههای که در قانون شوراها آمده جایگاه شوراها به اندازه کافی کمرنگ شده و حتی قوانین شهرداریها از سال ۱۳۳۴ امروز دیگر نیاز شهر و شهروندان و امور شهر را نمیتواند رفع کند.
جهانشیری افزود: برای پیشبرد اهداف محلی دست و پا بسته ایم و این به قانونگذاران در مجلس شورای اسلامی برمیگردد.
برای قوت گرفتن شوراها در مجلس باید قوانین اصلاح و بازنگری شود
در ادامه علی اکبر کی پور، فرماندار تربتحیدریه نیز اظهار کرد: همه مواردی که در فضای جامعه که لازم است مردم از آن بهره مند شوند در قانون آمده و این قانون دست شوراها را باز گذاشته است.
فرماندار تربتحیدریه افزود: قرار شد تصدیگری دولت کمتر و امور به مردم واگذار شود و این نیازمند تفکر شورایی و همگرایی و انسجام است.
وی تاکید کرد: یکی از موانع پیشرفت شوراها آن است که افراد بر اساس تفکر شخصی و حقیقی تصمیم میگیرند لذا در شورا قرار نیست همدیگر را قبول داشته باشند و باید با هم کار کنند.
شوراهای شهر و روستا به مسئله معماری اسلامی توجه ویژه داشته باشند
در ادامه حجت الاسلام سید محمد معلمی، امام جمعه تربت حیدریه در همایش ملی شوراها اظهار کرد: شوراهای شهر و روستا به مسئله معماری اسلامی شهر و روستا دقت لازم را داشته باشند، ساختمانها و نماهای شهری و روستاها نباید شبیه غربیها و اروپاییها باشد و این در حالی است که بهترین نماها را معماریهای اسلامی دارند.
امام جمعه تربت حیدریه افزود: لازم است شوراها و شهرداریها انگیزه ایجاد کنند که در ارائه پروانه ساخت و پایان کار با رعایت معماری اسلامی تخفیفات ویژه ای قائل شوند.
وی تصریح کرد: شهرها و روستاهای ما به سمت یک بحران فرهنگی حرکت میکنند و باید ببینیم در این مراسم و همایشها نقش شوراها در جلوگیری از این ناهنجاریها و رفع آن کجاست؟ چقدر برنامه ریزی و هزینه میکنیم.
حجت الاسلام معلمی بیان کرد: برای کنسرت و سرود و همایش و پیاده روی هزینه میکنیم اما پیوست فرهنگی، دینی و مذهبی آن کجاست.