به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، رهبران ایالات متحده و فیلیپین قرار است دوشنبه آینده در مورد روابط نظامی و تجاری بین دو کشور دیدار و گفتگو کنند.
این خبر را یک مقام ارشد آمریکایی اعلام کرده و گفته است که آمریکا به دنبال حمایت اخلاقی و عملی از فیلیپین است.
این مقام آمریکایی که نام آن اعلام نشده همچنین گفت: «فیلیپین نگران دیپلماسی تحریکآمیز چین است و به دنبال روابط قویتر با متحدان خود است.»
بر همین اساس گفته شده که واشنگتن مذاکرات امنیتی خود را با فیلیپین در مورد دریای چین جنوبی و سایر مناطق گسترش خواهد داد و قرار است این مذاکرات در قالب سه جانبه با مشارکت ژاپن دنبال شود.
از سوی دیگر رئیسجمهور فیلیپین با سفر به واشنگتن و حضور در پنتاگون درباره انجام گشتهای مشترک نظامی با آمریکا گفتگو خواهد کرد.
آمریکا و فیلیپین در حال توسعه روابط دوجانبه خود هستند. ماه گذشته هم بزرگترین مانور نظامی مشترک میان آمریکا و فیلیپین به مدت یکهفته در راستای آنچه مقابله با نفوذ فراینده چین عنوان شد، برگزار گردید. بنابراین گزارش، در این مانور بزرگ که در منطقه حساس دریای چین جنوبی که پکن خواهان سیطره کامل بر آن است، برگزار میشود، ۱۸ هزار نیروی نظامی مشارکت کردند.
دربار این مانور گزارش شده است که برای نخستینبار در جریان مانورهای مشترک ارتش آمریکا و فیلیپین در این مانور از گلولهها و تسلیحات جنگی استفاده شد. پیش از آغاز این مانور نیز، ارتش چین مانوری سه روزه را با سناریوی حمله به اهدافی در جزیره تایوان و محاصره آن برگزار کرد که در روز گذشته (دوشنبه) به پایان رسید.
ژنرال اریک آستن از فرماندهان ارتش آمریکا در این مانور گفت: با برگزاری این رزمایشها، نیروهای ارتش فیلیپین و آمریکا توانایی انجام عملیات مشترک را افزایش میدهند.
وی عنوان کرد که این مانور به آمریکا و فیلیپین این امکان را میدهد که با یکدیگر برای رویارویی با چالشها آماده شوند.
سرهنگ مدیل آگیلار سخنگوی ارتش فیلیپین، نیز گفت: که این رزمایشها امکان بهبود تاکتیکها، فناوریهای جنگی و مکانیسمها را برای طیف گستردهای از عملیاتهای نظامی فراهم میکند.
بنابر اعلام منابع خبری، قریب به ۱۲ هزار و ۲۰۰ نظامی آمریکایی، ۵۴۰۰ نظامی فیلیپینی و بیش از ۱۰۰ نظامی استرالیایی در این مانور مشترک حضور دارند. تعداد نظامیان شرکتکننده در این مانور در مقایسه با سال گذشته، دو برابر شده است.
همچنین یک ماه پیش، کشور فیلیپین ۴ پایگاه جدید را برای نیروهای آمریکایی در میان خشم چین تعیین کرد. بر اساس اعلام این رسانه، دولت فیلیپین ۴ منطقه نظامی محلی جدید را مشخص کرده است که در آن گروههایی از نیروهای آمریکایی به صورت چرخشی با سلاحهای خود اجازه خواهند داشت تا به طور نامحدود علیرغم مخالفتهای شدید چین در آنها بمانند.
گزارش این رسانه در اینباره اضافه میکند: دولت فیلیپین ۴ اردوگاه نظامی محلی جدید- از جمله تعدادی در سراسر مرز دریایی تایوان- را شناسایی کرده است.
دولت «فردیناند مارکوس جونیور» (Ferdinand Marcos Jr) در ماه فوریه سال جاری میلادی با اجازه دادن به نیروهای آمریکایی برای استقرار در ۴ پایگاه نظامی دیگر فیلیپین تحت توافقنامه همکاری دفاعی پیشرفته میان متحدان قدیمی پیمان در سال ۲۰۱۴ موافقت خود را با گسترش حضور نظامی ایالات متحده در این کشور اعلام کرد.
«فردیناند مارکوس جونیور» در این ارتباط ادعا کرد که این اقدام دفاع ساحلی کشورش را تقویت میکند!
مراکز جدیدی که توسط دفتر «مارکوس» شناسایی شدهاند، شامل یک پایگاه نیروی دریایی فیلیپین در شهر سانتا آنا و یک فرودگاه بینالمللی در شهر لال-لو، هر دو در شمال استان کاگایان است.
این دو مکان، مقامات چینی را خشمگین کرده است، زیرا این دو محل بستری برای استقرار نیروهای آمریکایی در نزدیکی جنوب چین و تایوان به ویژه با توجه به وضعیت جزیره تایپه است.
این در حالیست که فیلیپین و آمریکا دوشنبه ۲۲ اسفند ماه سال گذشته، رزمایش نظامی گسترده ۳ هفتهای را با نام «سالاکنیب» (Salaknib) به معنی «سپر» در «فورت ماگزایسای» (Fort Magsaysay) بزرگترین پایگاه نظامی فیلیپین برگزار کرده بودند.