دکتر غلامحسین رحیمی در گفتگو با خبرنگار مهر تبدیل ایده به یک محصول را فرآیند سخت و دشوار دانست و گفت: هم اکنون در سطح کشور بیش از 40 هزار دانشجوی کارشناسی ارشد و بیش از 4 هزار دانشجوی دوره دکتری داریم که بر روی پروژه های تحقیقاتی کار می کنند. حال اگر فقط هدف تبدیل این تحقیقات به مقاله و چاپ در مقالات علمی معتبر باشد، قطعا به تجاری کردن فناوری دست نخواهیم یافت.
مشاور وزیر علوم، رشد و توسعه علوم مختلف در کشور را نامتوازن خواند و افزود: در بعضی از رشته ها مانند سلولهای بنیادی، هوافضا، نانوفناوری بسیار جلو هستیم و بعضا حتی از کل منطقه هم جلوتریم ولی در خیلی از حوزه های دیگر به شدت عقبیم.
وی به توانمندی های موجود در کشور اشاره کرد و افزود: دستگاه همودیالیز در سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران ساخته شد ولی پودر بیکربنات که مورد نیاز این دستگاه بود از خارج وارد می کردیم که با بررسی هایی که انجام شد نمونه آزمایشگاهی این پودر تا پایان امسال تولید می شود.
رئیس سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران در پاسخ به خبرنگار مهر در مورد اولویت های تجاری سازی فناوری گفت: در حال حاضر پتانسیل علمی کشور نسبت به پتانسیل فناوری به مراتب بیشتر است چون علم ما در خدمت تولید و توسعه فناوری به صورت یکپارچه درنیامده است. از این رو باید پتانسیل های کشور شناخته شود. در وهله اول باید رساله هایی که سالها در کتابخانه ها آرام گرفته اند، ارزیابی شوند تا رساله هایی که قابلیت تولید کالا را دارند در اولویت قرار گیرند.
وی مرحله بعدی را تدوین آیین نامه تجاری سازی نتایج تحقیقات و فناوری ذکر کرد و به مهر گفت : با گسترش دوره های تحصیلات تکمیلی در دانشگاهها، حجم وسیعی از تحقیقات در دانشگاهها انجام می شود که باید در قالب برنامه ای منسجم در جهت خدمت به تولید فناوری هدایت شوند.
رئیس سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ادامه داد: این برنامه همان "آیین نامه تجاری سازی فناوری" به عنوان اولین قالب برنامه اجرایی در این زمینه است. پیرو این موارد لازم است تا یکسری برنامه در دانشگاهها طراحی شود تا طرح های تحقیقاتی و پژوهشی که در دانشگاه ها انجام می شود، جهت داده شود.