نویسنده کتاب «استاد» گفت: این کتاب شامل روایت‌هایی حاصل از مصاحبه‌ها و مطالعات میدانی از دانشجوها، همکاران استاد و تمامی افرادی که به نحوی درسی از شهید شهریاری گرفتند است.

به گزارش خبرگزاری مهر، فاطمه شایان پویا نویسنده کتاب «استاد؛ مجموعه خرده روایت‌هایی درباره دکتر مجید شهریاری» در برنامه «مثبت کتاب خانواده» تلویزیون اینترنتی کتاب گفت: من در دوران تحصیلم، علاقه زیادی به نویسندگی داشتم و «سید مهدی شجاعی» و «رضا امیرخانی» همواره از نویسندگان موردعلاقه‌ام بودند، اما هیچ وقت خود را به نویسندگی نزدیک نمی‌دیدم و الان هم خود را نویسنده نمی‌دانم. سال‌ها به‌صورت روزانه یادداشت‌هایی می‌نوشتم و دوران دانشجویی هم در نشریات دانشگاه فعالیت می‌کردم، با این حال دوره‌ای را برای نویسندگی طی نکرده‌بودم. زمانی که استاد شهریاری ترور شدن، من در نسبت با این اتفاق و بعد از شرکت در مراسم‌شان پستی را در صفحه اینستاگرامی خود منتشر کردم.

وی افزود: بر اساس نوشته‌ام به من توصیه شد تا داستان زندگی شهید شهریاری را بنویسم. پس از این اتفاق، به جمع‌آوری اطلاعات پرداختم و آثار ایشان را بررسی کردم، به همین‌جهت دریافتم که کتاب‌های موجود خیلی کامل نیستند.

شایان پویا درباره سیر و روند پیش‌برد کار به اختصار، گفت: در ابتدای نگارش این کتاب، فرایند ساده‌تر پیش رفت ولی ادامه فرایند موجب دریافت شخصیت پیچیده‌تری از مجید شهریاری شد و ابعاد جدیدی از زندگی و شخصیت ایشان را برایم گشود. این اثر و نگارش آن باعث ورودی حرفه‌ای و جدی‌ام به حوزه نویسندگی شد و متوجه شدم چه حیطه‌ای از ادبیات و نویسندگی موردعلاقه بنده است.

نویسنده درباره این‌که ضرورت نگارش این کتاب را چگونه دریافته، افزود: در ایام دانشجویی و تجربه فضای دانشگاه این احساس در من شکل گرفت که چقدر دانشگاه به امثال «مجید شهریاری» نیازمند است. چراکه فردی با مختصات اخلاق و صفات مجید شهریاری، به‌عنوان «استاد» و رابطه ایشان با دانشجویان قابل‌توجه است. نگارش این وضعیت، ترسیم این شخصیت را برای دیگر دوستان ممکن می‌سازد. دلیل نام‌گذاری کتاب نیز همین مسئله «درس‌گرفتن از استاد» است. زمانی که انتشارات اسم «استاد» را برای کتاب به بنده پیشنهاد داد، مخالفتی نکردم.

فاطمه شایان پویا در رابطه با روند نگارش اثر گفت: برای نگارش کتاب، به‌دلیل آن‌که شاگرد استاد شهریاری بودم تحقیقات میدانی را جدی‌تر پیگیری کردم. همکلاسی‌ها، دوستان و نزدیکان استاد، به‌علاوه خانواده ایشان سوژه‌های مصاحبه‌ای من بودند و از همین‌طریق خاطرات را جمع آوری کردم. دیگر سوژه من برای مطالب این کتاب علایق استاد بود. استاد شهریاری علاقه و ارادت زیادی به حافظ داشتند، به همین دلیل فصل‌بندی کتاب را به‌نحوی انجام دادم تا هر فصل با یکی از «ابیات حافظ» هم‌خوانی داشته‌باشد.

کتاب «استاد» در سال ۹۸ توسط انتشارات شهید کاظمی، به چاپ رسیده است و شامل روایت‌هایی حاصل از مصاحبه‌ها و مطالعات میدانی از دانشجوها، همکاران استاد و تمامی افرادی که به نحوی درسی از شهید شهریاری گرفتند است.