مشهد- هنرستان‌های فنی و حرفه ای و کاردانش با ارائه رشته‌های تحصیلی متناسب با نیاز جامعه نقش به سزایی در ایجاد اشتغال و کارآفرینی در عرصه‌های مختلف تولیدی بر عهده دارند.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها، فاطمه سعادتیان نیک: هدایت تحصیلی فرایند ارائه خدمات راهنمایی و مشاوره به دانش آموزان است تا ضمن آشنایی با استعدادها، علایق، توانایی‌ها و ویژگی‌های شخصیتی خود، شاخه‌ها و رشته‌های تحصیلی، حرفه‌ها و مشاغل مورد نیاز جامعه را بشناسند و بر اساس آن آگاهانه و آزادانه شاخه و رشته تحصیلی مناسب خود را انتخاب کنند.

بی گمان تطبیق توانایی‌ها و استعدادهای فرد با مشاغل مورد نیاز جامعه، سبب کارایی و ثمربخشی بیشتر، بهبود کیفیت کار، موفقیت و رضایت او می‌شود.

با توجه به ساختار جدید نظام آموزشی، دانش آموزان تا پایان پایه نهم به صورت عمومی تحصیل می‌کنند و در شروع پایه دهم لزوماً باید در یکی از شاخه‌ها و رشته‌های تحصیلی دوره دوم متوسطه ثبت نام کنند. بدین منظور برنامه هدایت تحصیلی بر دوره اول متوسطه تمرکز دارد. در این دوره سعی می‌شود دانش‌آموزان با استعداد، رغبت، توانایی‌های فردی و همچنین شاخه‌ها و رشته‌های تحصیلی و ضوابط ورود به آن‌ها آشنایی پیدا کنند تا بتوانند در پایان این دوره رشته تحصیلی مورد علاقه خود را با آگاهی انتخاب کنند.


به مناسبت هفته گرامیداشت معلم بهانه‌ای شد تا به برخی هنرستان‌ها و مدارس فنی و حرفه‌ای و کاردانش سطح شهر مشهد مقدس که با تعریف رشته‌هایی متناسب با نیاز جامعه این شرایط را فراهم آورده تا ضمن رفع این نیازها برای فارغ التحصیلان این مدارس اشتغال ایجاد کند، سری بزنیم.

لزوم نهادینه شدن فرهنگ کار و کارآفرینی

محمود رضایی، معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی گفت: در اهمیت وزارت آموزش و پرورش که وزارت پهن پیکری است باید گفت که همه سازمان‌ها و نهادها باید در امر تعلیم و تربیت دانش آموزان پای کار بیایند.

معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی نسبت به توجه به فرهنگ کار و کارآفرینی در کشورمان و نهادینه کردن آن تاکید کرد و افزود: برای تحقق این مهم باید بستر لازم آماده باشد.

وی افزود: امروزه هنرستان‌های ما هر کدام به نوعی نمایشگاه‌هایی دارند که در سنوات گذشته این نمایشگاه‌ها دایر بوده و توانمندی هنرجویان به منصه ظهور گذاشته شده است. در نمایشگاه توانمندی‌ها واقع در نمایشگاه بین المللی مشهد نیز تنها نهادی که رتبه برتر را کسب کرد اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی بود.

رضایی بیان کرد: یکی از دوران مهم تحصیلی ما دوره متوسطه اول است که در این دوره به دنبال هویت یابی دانش آموزان و کشف استعدادهای آنان و هدایت تحصیلی آنها هستیم.

معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی گفت: ما به دنبال این هستیم که دانش آموزان را با تنوع بخشی به رشته‌های تحصیلی در مدارس به سمت رشته‌های دلخواه و مورد علاقه شأن سوق دهیم تا نقش خود را در جامعه پیدا کنند لذا هادیان کمیته هدایت تحصیلی در هنرستان‌ها حضور دارند تا زمینه آگاهی بخشی به دانش آموزان و خانواده آنان به شکل گسترده فراهم شود.

فعالیت ۶۳۹ هنرستان در خراسان رضوی

در ادامه، حسین حسین پور، رئیس اداره آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش آموزش و پرورش خراسان رضوی نیز اظهار کرد: تعداد ۶۳۹ هنرستان در استان خراسان رضوی با ۱۰۵ هزار و ۶۱۳ هنرجو در حال فعالیت هستند.

رئیس اداره آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش آموزش و پرورش خراسان رضوی ادامه داد: هنرستان هنرهای اسلامی ایرانی در مشهد مقدس به کمک اداره کل میراث فرهنگی و اداره کل آموزش و پرورش و حمایت‌های استانداری مصوب شد که بر اساس نیاز شهر مشهد ایجاد شود.

رشته کشاورزی مورد بی مهری قرار گرفته است

در ادامه ابوالفضل رشیدی نیا، رئیس مرکز رشد کارآفرینی کشاورزی آموزش و پرورش استان خراسان رضوی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر امنیت غذایی؛ رشته کشاورزی را از جمله مهم‌ترین رشته‌های تحصیلی اظهار کرد: متأسفانه این رشته تحصیلی در کشور مورد بی مهری قرار گرفته است.

رئیس مرکز رشد کارآفرینی کشاورزی آموزش و پرورش استان خراسان رضوی بیان کرد: استخر پرورش ماهی، جوجه کشی، پرورش قارچ، زنبورداری، دامداری، گلابگیری، پرورش کرم ابریشم از اقدامات تولیدی یک هنرستان کشاورزی در مشهد مقدس به شمار می‌رود.

رشیدی نیا تمامی اهداف و اقدامات هنرستان کشاورزی را ایجاد اشتغال و کارآفرینی ذکر کرد.

رئیس مرکز رشد کارآفرینی کشاورزی آموزش و پرورش استان خراسان رضوی ادامه داد: رشته کشاورزی تنها رشته‌ای است که با حداقل هزینه می‌تواند درآمد بالایی کسب کند و اکثر فارغ التحصیلان این هنرستان کارآفرین هستند.

آشنایی با نخستین هنرستان هنرهای اسلامی ایرانی کشور در مشهد

هنرستان پسرانه‌ای در ناحیه ۴ مشهد در ۴ رشته نگارگری، کاشی هفت رنگ، تراش سنگ‌های قیمتی و آینه کاری مشغول به فعالیت است.

حمزه شجاع، مدیر این هنرستان اظهار کرد: اولویت کاری و در واقع هدف ما با توجه به شعار سال آموزش همراه با ایجاد اشتغال است که این با جذب حداکثری دانش آموزان در این هنرستان‌ها محقق می‌شود.

وی افزود: پذیرش هنرجو در این هنرستان از کل استان امکان پذیر است.

فرصتی برای اشتغال خانگی بانوان

حدیث کسراییان، مدیر یک هنرستان کاردانش دخترانه گفت: هنرستان کاردانشی در ناحیه ۵ آموزش و پرورش مشهد مقدس دارای چهار رشته فعال مدیریت قنادی، نگارگری (نقاشی ایرانی)، لباس شب و عروس و امور اداری است.

مدیر هنرستان کاردانش دخترانه اظهار کرد: با توجه به رشته‌های مورد تحصیل در آینده فرصتی برای اشتغال خانگی بانوان فراهم می‌شود.

تربیت هنرجویان رشته‌های سینما و تلویزیون

هنرستان دخترانه‌ای در مشهد این امکان را فراهم کرده است که در چهار رشته سینما، نمایش، گرافیک و تولید برنامه‌های تلویزیونی و انیمیشن علاقمندان به این رشته‌ها تحصیل کنند.



نوشین زمانیان، مدیر این هنرستان اظهار کرد: این هنرستان در آموزش و پرورش ناحیه ۶ مشهد مقدس در پنج رشته سینما، نمایش، گرافیک، انیمیشن و تولید برنامه تلویزیونی دایر است.

در پایان باید متذکر شد که هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش با ارائه رشته‌های تحصیلی متناسب با نیاز جامعه نقش به سزایی در ایجاد اشتغال و کارآفرینی در عرصه‌های مختلف تولیدی بر عهده دارند و هدایت تحصیلی با ارائه خدمات راهنمایی و مشاوره به دانش آموزان، ضمن آشنایی دادن آن‌ها با استعدادها، علایق، توانایی‌ها و ویژگی‌های شخصیتی خود، شاخه‌ها و رشته‌های تحصیلی، حرفه‌ها و مشاغل مورد نیاز جامعه را به آن‌ها می‌شناساند تا بر اساس آن آگاهانه و آزادانه شاخه و رشته تحصیلی مناسب خود را انتخاب کنند.