بیرجند- خراسان جنوبی آمار بالایی در تصادفات درون شهری در سال گذشته داشته و شهر بیرجند در این حوزه شهری بحرانی بوده است.

خبرگزاری مهر؛ گروه استان‌ها: تصادفات همیشه خاطره‌ای تلخ را در ذهن انسان تداعی می‌سازد و اضطراب و استرس فراوانی را بر جامعه تحمیل می‌کند.

دلایل مختلفی برای وقوع تصادفات وجود داشته که از آن جمله عوامل انسانی، عوامل جاده‌ای و وسایل نقلیه پررنگ‌تر در کشور ایران به نظر می‌رسند.

خراسان جنوبی یکی از سه استان پهناور کشور بوده که به دلیل وجود معابر جاده‌ای و درون شهری فراوان بیشترین میزان تصادفات را دارد.

تصادفات درون شهری خراسان جنوبی در سال گذشته با آمار بالای خود نگرانی‌های زیادی را برای مردم به ویژه در مرکز استان به وجود آورده که در راستای پیگیری این موضوع خبرنگار مهر به سراغ مردم رفته تا دغدغه‌ها و درخواست‌هایشان را جویا شود.

مردم ناظر اعمال رانندگی خود باشند

مهران اسدی یکی از شهروندان بیرجندی اظهار داشت: اکثر بلوارهای بیرجند جزو بلوارهای حادثه خیز در تصادفات بوده و این موضوع نگرانی‌های فراوانی را برای مردم به دنبال داشته است.

وی به تصادف چند روز گذشته مربوط به کاروان عروسی در بلوار پیامبر اعظم اشاره داشت و گفت: باید برخورد پلیس با افرادی که حرکات نمایشی در خیابان‌های پرتردد را دارند و موجب وقوع حادثه برای خود و دیگران می‌شوند بیش از این باشد.

اسدی بیان داشت: به نظرم مهم‌ترین موردی که می‌تواند از وقوع تصادفات جلوگیری کند خود مردم هستند که با رعایت قوانین نه جان خود و نه جان دیگران را به خطر بیاندازند.

درخواست نصب چراغ راهنمایی و رانندگی در برخی از معابر بیرجند

هادی محمدی یکی از کسبه شهر بیرجند نیز در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: یکی از خیابان‌های پرتردد در مرکز شهر بیرجند خیابان بازار بوده که باید فکری به حال ترافیک این نقطه از شهر برداشته شود.

وی با اشاره به این درخواست که برخی از تقاطع‌های پرتردد در بیرجند مانند بلوار مسافر و یا بلوار سجاد به سمت خیابان گلستان و غیره نیاز به نصب چراغ راهنمایی و رانندگی دارد، افزود: متأسفانه وقوع تصادفات در این تقاطع‌ها خسارات زیادی را برای صاحبان خودروها ایجاد می‌کند.

۴۶ تصادف درون شهری منجر به فوت در استان

علیرضا عباسی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: سال گذشته سال خوبی در حوزه تصادفات درون شهری در استان نبوده و بالغ بر ۴۶ نفر بر اثر این تصادفات در سطح استان جان خود را از دست داده‌اند.

وی با بیان اینکه بیشترین میزان این تصادفات مربوط به مرکز استان بوده است، تصریح کرد: در این مدت ۲۳ مورد از مجموع تصادفات برون شهری منجر به فوت استان مربوط به بیرجند بوده که به همین علت این شهر را به عنوان یک شهر بحرانی در این زمینه قلمداد نموده و در کشور شاخص مطرح شده است.

۵۰ درصد تصادفات منجر به فوت در سه معبر شهری

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه سال ۱۴۰۲ با کاهش تصادفات درون شهری در استان و با توجه به اینکه در فروردین ماه تصادف منجر به فوت در سطح استان در معابر درون شهری وجود نداشته به خوبی آغاز شد، افزود: اما با آغاز اردیبهشت ماه روزهای خوبی در این راستا پشت سر نگذاشته‌ایم که امیداست با همراهی مردم در روزها و ماه‌های آینده در طی این سال شاهد کاهش تصادفات درون شهری در استان باشیم.

عباسی با بیان اینکه در برخی از معابر درون شهری مرکز استان تصادفات گسترده‌تر بوده به طوری که بلوار پیامبر اعظم، بلوار پاسداران و شهدای عبادی ۵۰ درصد تصادفات منجر به فوت را به خود اختصاص داده است، گفت: باید فکری به حال بلوار پیامبر اعظم برداشته شده و ایمن سازی انجام گیرد.

وی به تصادفات منجر به فوت و جرح روزهای اخیر که مربوط به کاروان‌های عروسی در بلوار پیامبر اعظم بیرجند وقوع یافته اشاره داشت و افزود: متأسفانه این تصادفات به دلیل عدم رعایت سرعت مطمئنه بوده که منجر به فوت یکی از سرنشینان خودروها شد.

لزوم نصب دوربین‌های هوشمند کنترل سرعت در معابر پرتردد

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی خراسان جنوبی ادامه داد: حداکثر سرعت مجاز در این بلوار ۶۰ کیلومتر بر ساعت بوده که متأسفانه بر اساس بیانات یکی از شاهدان این حادثه سرعت خودرویی که دچار حادثه با اجرای حرکات مارپیچ برای خودنمایی ۱۶۰ کیلومتر بر ساعت بوده است.

عباسی اضافه کرد: بارها بیان شده این کاروان‌های عروسی به فرهنگ غلطی تبدیل شده و باید مردم با رعایت قانون مشکلی را برای خود و دیگران ایجاد نکنند.

وی با اشاره به اینکه اگر چه شاید در طول مراسم پلیس برای اعمال قانون فوری متخلفان در این کاروان‌ها محتاطانه عمل کند اما باید مردم بدانند که همکاران پلیس به صورت محسوس و نامحسوس در معابر درون شهری حضور داشته و شماره پلاک وسایل نقلیه متخلف را برداشته و اعمال قانون می‌کند.

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی با بیان اینکه اگر بخواهیم کمتر شاهد این گونه حوادث تلخ در استان و شهرمان باشیم باید سازمان‌های مربوطه پای کار آمده و پیگیری‌های لازم را انجام دهند، یادآور شد: بارها گوش زده شده که برخی از معابر پرتردد در مرکز استان نیازمند نصب دوربین‌های هوشمند کنترل سرعت هستند تا جلوی این گونه تصادفات سهمگین گرفته شود.

نبود محلی امن برای عبور عابران پیاده در بلوار طبیعت بیرجند

عباسی ادامه داد: قریب به هشت سال این موضوع توسط پلیس راهنمایی و رانندگی استان در حال پیگیری بوده و حتی مصوبه دارد و بر اساس قانون در حوزه درون شهری شهرداری‌ها و در حوزه برون شهری راهداری موظف به نصب این گونه دوربین‌ها هستند اما تاکنون این امر به جایی نرسیده است.

وی با اشاره به اینکه در مرکز استان سه دوربین کنترل و نظارت بر تخلفات وجود دارد اما این دوربین‌ها در این زمینه مانند دوربین‌های هوشمند کنترل سرعت نبوده و در این زمینه استان فقیر است، بیان داشت: شهرداری بیرجند در زمینه رفع این مشکل موضوع نبود اعتبارات را به میان می‌آوردند بنابراین باید گفت که جان انسان‌ها در استان خراسان جنوبی کمرنگ دیده می‌شود.

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی خراسان جنوبی در مورد مشکلات بلوار طبیعت در بیرجند گفت: این بلوار نه زیرگذر، نه روگذر و نه حتی خط کشی برای عبور عابران پیاده دارد و همیشه نگرانی برای وقوع تصادفات در پی داشته است.

عباسی ادامه داد: هر چند ایجاد سرعت گیر در این بلوار کارشناسانه نبوده اما با توجه به مشکلات و عدم همکاری دستگاه‌های مربوطه بر اساس نظرسنجی صورت گرفته از مردم ۵۵ درصد مردم موافق به اجرای سرعت گیر در این معبر شده‌اند.

وی افزود: اگر بخواهیم شاهد تلفات جانی کمتر باشیم که عملاً در این گونه حوادث رانندگی جوانان از بین می‌روند و بر اساس آمار اخذ شده حداکثر سن متوفیان در تصادفات درون شهری استان ۳۵ سال می‌باشد و با توجه به کاهش جمعیت جوان اگر نتوانیم به صورت هوشمندانه وقوع حوادث را با نصب دوربین‌های هوشمند سرعت کاهش دهیم باید این کار را با اجرای کارهای قهری انجام داد.

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی خراسان جنوبی به راه‌های ارتباطی مردم با پلیس راهنمایی و رانندگی استان برای گزارش تخلفات گفت: مردم می‌توانند از طریق شماره گیر ۱۲۰ و همچنین ارسال فیلم و یا عکس به شماره ۰۹۹۹۹۵۴۲۸۶۴ از طریق پیام رسان های داخلی گزارش تخلف نمایند تا در اولین فرصت با متخلفان با رسیدگی به موضوع برخورد قانونی صورت پذیرد.

عباسی در مورد درخواست مردم برای نصب چراغ راهنمایی و رانندگی در برخی از معابر و تقاطع‌های پرتردد مرکز استان گفت: شهر بیرجند بیشترین چراغ‌های راهنمایی و رانندگی را داشته و اعتقاد داریم نصب این چراغ‌ها برای کاهش تخلفات نیاز نیست و باید مردم خود به یکدیگر احترام گذاشته و قوانین راهنمایی و رانندگی را برای کاهش حوادث رعایت کنند.

وی با بیان اینکه از اول فروردین ماه بر اساس قانون جدید برای برخورد با متخلفان رانندگی در حوزه سرعت بالا خودروهای که از سرعت مجاز تا ۳۰ کیلومتر سرعت غیرمجاز داشته باشند ۷۲ ساعت، از ۳۰ تا ۵۰ کیلومتر یک هفته و بالاتر از ۵۰ کیلومتر تا ۲۰ روز توقیف می‌شوند، خاطرنشان کرد: این موضوع به صورت پیامک برای صاحبان خودرو پیامک شده و باید خودروهای خود را در اولین فرصت به نزدیک‌ترین پارکینگ‌های پلیس برده وگرنه این تخلفات در سامانه سراسری پلیس ثبت شده و اگر افراد با خودروی دارای تخلف به مسافرت بروند برایشان مشکل ایجاد خواهد شد.