اردبیل- معاون وزیر و مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر گفت: اصلاحات اساسی در صندوق بیمه اجتماعی روستاییان در اولویت قرار گرفته و در این زمینه تلاشی مؤثر انجام می‌دهیم.

به گزارش خبرنگار مهر، بیت‌الله برقراری ظهر چهارشنبه در نشست اعضای شورای هماهنگی دستگاه‌های زیرمجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در اردبیل اظهار کرد: باید در حوزه‌های مختلف این اصلاحات انجام شود که امیدواریم با همکاری مجلس در برنامه هفتم توسعه در بخش جوانی جمعیت، سن بازنشستگی و همچنین پوشش جامعه روستایی و عشایری در سنین مختلف تصمیم‌گیری‌ها و اصلاح ساختار به شکل درست انجام شود.

وی تصریح کرد: ما به دنبال تدوین قانون مدون صندوق هستیم چرا که در حال حاضر صندوق قانونی ندارد و طبق آئین‌نامه‌ها مدیریت می‌شود.

معاون وزیر و مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر سن بازنشستگی در این صندوق را مناسب اعلام کرد و گفت: ۶۵ سال سن مناسبی است و حتی تنه به تنه تأمین اجتماعی در این زمینه سعی می‌کنیم تا اقدامات حمایتی را از اعضای صندوق و بازنشستگان انجام دهیم.

برقراری ضرورت گفت‌و گوی علمی و عقلانی را در تبیین مزایای صندوق در بین روستاییان و عشایر یادآور شد و افزود: ما در ۱۰ سطح پذیرش اعضا را انجام می‌دهیم و تلاشمان بر این بوده تا در بالاترین سطح پرداختی ما برای مستمری‌بگیران بیش از هفت میلیون و ۱۰۰ هزار تومان در نظر گرفته شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: اجرای طرح اقشار محروم نیز در دولت گذشته مطرح بوده ولی زمانی که بنده مسئولیت را پذیرفتم هیچ مبلغی در صندوق برای اجرای این قانون وجود نداشت و از مجلس پیگیری‌های لازم انجام شد اما امیدواریم در برنامه هفتم توسعه در این زمینه پیشنهادات صندوق مورد توجه قرار گیرد.

برقراری اضافه کرد: صندوق در ۱۸ سال عمر خود توانسته فعالیت‌های متنوعی را انجام دهد و در دولت مردمی سعی ما بر این است تا برخی از کاستی‌ها را به ویژه در مورد سن بازنشستگی، مراحل انتقال سوابق بیمه‌ای و یا مشکلات سربازی و جوانی جمعیت را مد نظر قرار داده و اصلاحاتی را در این صندوق انجام دهیم.

وی در مورد ایجاد جذابیت برای مستمری‌بگیران نیز بیان کرد: جذابیتی بالاتر از این نیست که سطح درآمدی بازنشستگان را تا هفت میلیون و ۱۰۰ هزار تومان افزایش دادیم و قطعاً تلاش ما بر پایداری منابع صندوق و سرمایه‌گذاری برای تأمین آتیه صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر است.

برقراری در ادامه سخنان خود اظهار کرد: این صندوق هیچ بحران و چالش ناترازی را در پیش رو ندارد و ما به دور از بنگاه‌داری سعی می‌کنیم تا سرمایه‌گذاری را در این صندوق مورد توجه قرار دهیم.

وی از خرید سهام پالایشگاه نفت امام در «شازند اراک» خبر داد و تصریح کرد: این سهام را ۲۸ هزار میلیارد تومان خریداری کردیم تا سرمایه و دارایی جامعه عشایری و روستایی در آینده افزایش پیدا کند.

برقراری کل بازنشستگان این صندوق را ۱۷۴ هزار و ۳۰۰ نفر اعلام کرد و گفت: با توجه به اینکه این صندوق سرمایه بین نسلی است قطعاً تمام تلاش ما بر حفظ و صیانت از این سرمایه‌ها است تا با کسری، چالش و بحران ناترازی صندوق روبه‌رو نشویم.

وی افزود: تلاش ما بر این است تا با خدمت صادقانه خیر و برکت را برای خود و اعضای صندوق به همراه آوریم تا این نگرانی‌ها و دغدغه‌ها برطرف شود.

برقراری با انتقاد از حاضر نشدن برخی از اعضای در جلسه شورای هماهنگی دستگاه‌های زیرمجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در جلسات خاطرنشان کرد: باید مدیران تأمین اجتماعی و درمان در این جلسه حاضر می‌شدند تا از نزدیک تعامل و همکاری مناسبی را برقرار می‌کردیم.

وی حضور مدیران ۱۰ گانه زیرمجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را در این جلسات ضروری اعلام کرد و ادامه داد: باید صندوق را بیشتر برای مردم و آحاد روستایی و عشایری معرفی کنیم تا آنها بتوانند با عضویت در این صندوق از خدمات آن بهره‌مند شوند.

برقراری حرکت تحولی را در این حوزه با همراهی دولت انقلابی یادآور شد و اضافه کرد: صندوق از سال‌های گذشته فعالیت خود را بر اساس اصل ۲۹ قانون اساسی و گسترش چتر حمایتی اقشار مختلف مردم به صورت اختیاری آغاز کرده و تلاش ما بر این است تا روستاییان و عشایر را که میراث‌داران فرهنگ کشور، ذخایر انقلاب، وفادارترین مردم و حاضر در سنگر تولید هستند، مورد حمایت قرار دهیم.

وی از روستاییان و عشایر به عنوان جمعیت قانع و کم توقع، انقلابی و حاضر در صحنه‌ها و عرصه‌های مختلف یاد کرد و ادامه داد: عشایر با تقدیم ۱۱ هزار شهید توانسته‌اند وفاداری خود را به نظام نشان دهند.

آهنگ حرکت صندوق در گذشته کند بوده است

معاون وزیر و مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر اظهار کرد: این صندوق در تحقق عدالت اجتماعی و گسترش چتر بیمه‌ای فعالیت خود را آغاز کرده و توانسته بیش از ۲.۵ میلیون نفر را تحت پوشش ببرد.

برقراری آهنگ حرکت این صندوق را در گذشته کند اعلام کرد و گفت: در دولت مردمی رئیسی این حرکت شتاب بیشتری گرفته و سعی ما بر این است تا گروه‌های مختلف جامعه را در مناطق عشایری، روستایی و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر تحت پوشش ببریم.

وی تصریح کرد: در دولت انقلابی سیزدهم بیش از ۵۳۰ هزار نفر به جمعیت این صندوق افزوده شدند و در یک سال گذشته نیز ۳۱۸ هزار نفر جذب صندوق بیمه روستایی و عشایری شدند.

برقراری رشد ۴۳ درصدی مستمری بیمه‌شدگان را یادآور شد و افزود: ما امانتدار سرمایه بین نسلی صندوق هستیم و تلاشمان بر تقویت و حمایت از این مجموعه است.

مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر خاطرنشان کرد: افزایش مستمری ۴۳ درصدی تا ۱۹۰ درصدی را در سطوح درآمدی مختلف تا ۱۰ سطح شاهد بودیم به طوری که ۶۰ درصد سطوح درآمدی نیز در صندوق افزایش یافته است.

وی پرداختی اعضای صندوق را از ۶۳ هزار تومان در سطح یک تا ۳۵۵ هزار تومان در سطح ۱۰ یادآور شد و اضافه کرد: دولت نیز به تعهدات خود در حمایت از این صندوق به خوبی عمل کرده است.

برقراری از پرداخت ۲۲ هزار فقره وام برای روستاییان و عشایر در قالب این صندوق خبر داد و بیان کرد: سن بازنشستگی در این صندوق بر اساس قانون مشخص است و ما در سال‌های گذشته قانون پیش از موعد بازنشستگی را نیز اجرا کردیم ولی مدت زمان اجرای آن بر اساس مصوبه مجلس تمام شده است.

وی به اجرای پوشش تکمیلی اعضای صندوق اشاره کرد و ادامه داد: در سه استان آذربایجان شرقی، همدان و اصفهان به صورت پایلوت این طرح اجرا می‌شود و امیدواریم در سایر استان‌ها نیز زمینه اجرای پوشش بیمه تکمیلی برای اعضای صندوق فراهم آید.

معاون وزیر و مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر گفت: امیدواریم با اصلاح قانون در حوزه سربازی، قانون جوانی جمعیت و پوشش مادران با سرپرستی چندین فرزند بتوانیم اقدامات حمایتی مؤثری را انجام دهیم.