به گزارش خبرنگار مهر، بیتالله برقراری عصر چهارشنبه در جلسه شورای بیمه در استانداری اردبیل اظهار کرد: ما با تعاملی که در استانهای مختلف با استانداران، نمایندگان مجلس و سایر مدیران برقرار کردیم، تلاشمان بر تقویت توسعه صندوق و جذب روستاییان و عشایر به این مجموعه است.
وی فلسفه تشکیل صندوق را احیای اصل ۲۹ قانون اساسی در تقویت بیمه همگانی و همچنین پشتیبانی از اقشار مولد روستایی و عشایری عنوان کرد و گفت: یکهزار و ۴۰۰ شهر زیر ۲۰ هزار نفر کشور نیز میتوانند از مزایای این صندوق در کنار روستاییان و عشایر استفاده کنند.
معاون وزیر و مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر جمعیت هدف صندوق را ۹ میلیون نفر اعلام کرد و افزود: ۲.۵ میلیون نفر تاکنون عضو صندوق شدند که قبل از دولت مردمی آمار عضویت روستاییان و عشایر در صندوق یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر بوده است.
برقراری تصریح کرد: در سالهای گذشته هر سال کمتر از یک درصد جذب مخاطب را به صندوق شاهد بودیم در حالی که ضرب آهنگ توسعه فعالیتهای بیمه روستایی و عشایری در دولت سیزدهم شتاب و قوت بیشتری گرفته است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: دولت مردمی رئیسی نگاه انقلابی و تحولی به این حوزه دارد و در این دولت بیش از ۵۳۰ هزار نفر جذب صندوق شدند که سال گذشته آمار جذب روستاییان و عشایر به صندوق بیش از ۳۱۸ هزار نفر بوده است.
برقراری اضافه کرد: تمام تلاش ما بر این است تا سیاستهای دولت سیزدهم را در کارآمدی، فسادستیزی، انقلابیگری، مردمی بودن و ایجاد تحول در این صندوق تحقق بخشیده و کاستیهای ۱۷ سال گذشته را به نوعی جبران کنیم.
وی وظیفه این صندوق را پوشش حداکثری روستاییان و عشایر عنوان کرد و ادامه داد: در کنار وصول حق بیمه، سرمایهگذاری، عمل به تعهدات و کارآمد کردن صندوق از دیگر وظایف اصلی است.
برقراری پرداخت مستمری بازنشستگی، از کارافتادگی و فوتی را به خانواده بازماندگان از مزایای این صندوق برشمرد و اظهار کرد: اعضای صندوق میتوانند از پوشش بیمه سلامت و همگانی استفاده کنند و ما پوشش بیمه تکمیلی را نیز به صورت پایلوت در سه استان آغاز کردیم و در سایر استانها نیز تصری پیدا میکند.
وی فعالیت یکهزار و ۸۰۰ کارگزاری صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر را در کشور برای دسترسی راحت ساکنان این مناطق یادآور شد و تصریح کرد: در استان اردبیل ۵۳ شعبه کارگزاری در دورترین مناطق نیز به روستاییان و عشایر ارائه خدمات میکنند.
برقراری فعالیت مدیریت صندوق را در استان یادآور شد و گفت: مدیریت جدید صندوق کار ۱۰ ساله را در یک سال انجام دادند و امیدواریم همچنان استان اردبیل را جز پنج استان برتر کشور در پوشش بیمهای روستاییان و عشایر ببینیم.
وی افزود: ۴۳ درصد تا ۱۹۰ درصد مستمری بازنشستگان صندوق را در یک سال گذشته افزایش دادیم و تلاش ما بر این است تا از تولیدکنندگان، افراد نجیب و شایسته روستایی و عشایر به عنوان ولی نعمتان حمایتهای همهجانبه را داشته باشیم.
برقراری شیب خدمتی نظام را به روستاییان، عشایر و اقشار محروم جامعه یادآور شد و خاطرنشان کرد: دولت با حمایت از این گروهها سعی میکند تا عدالت اجتماعی را برقرار کرده و با پرداخت ۹۰ هزار تومان روستاییان میتوانند از مزایای بیمه تکمیلی نیز استفاده کنند.
وی پرداخت وام برای ۲۲ هزار نفر را از طریق صندوق یادآور شد و اضافه کرد: این صندوق جلوی فقر و نداری را در دوران سالمندی میگیرد و به نوعی به عزت نفس و کرامت افراد ساکن در روستاها و مناطق عشایری کمک خواهد کرد.
معاون وزیر و مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر ضرورت سرمایهگذاری این صندوق را در طرحهای بزرگ در سطح کشور یادآور شد و بیان کرد: ما به دنبال بنگاهداری نیستیم بلکه سعی ما بر صیانت از سرمایههای بین نسلی صندوق است تا منابع درآمدی پایدار ایجاد کنیم تا در سالهای آینده صندوق در پرداخت مستمری دچار مشکل نشود.